Følg os

EU

Europa-Parlamentet: I den kommende uge - 1-7 December 2014

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

europa-parlamentet-6Udvalgsmøder, Bruxelles

EU-budgettet. Parlamentets budget forhandlere prøve igen i næste uge for at nå til enighed med Rådet om et budget for 2015 samt om betaling af de mest presserende verserende regninger for 2014. Kommissionen præsenterer sin nye budgetforslag på 28 November. Talks er indstillet til at starte på tirsdag (2 December).

Moscovici / Økonomisk dialog. For første gang i sit nye mandat vil kommissær Pierre Moscovici drøfte Kommissionens holdning på nationale budgetplaner reformer og økonomisk politik med Det Økonomiske og monetære anliggender. Udvalget vil derefter drøfte den årlige vækstundersøgelse og varslingsmekanismen med kommissærerne Valdis Dombrovskis og Marianne Thijssen også. (Tirsdag)

reklame

TTIP. To udvalg drøfter den transatlantiske handelsaftale, som der for øjeblikket forhandles om. Beskæftigelsesudvalget vil drøfte dets beskæftigelsesmæssige og sociale aspekter med Kommissionens chefforhandler Ignacio Garcia Bercero, mens kommissær Malmström vil orientere handelsudvalget om sin plan, der for nylig blev aftalt med sin amerikanske modstykke Michael Froman om en "ny start på TTIP-forhandlingerne". (Tirsdag og onsdag)

Migration. Solidaritet og rimelig ansvarsfordeling mellem medlemsstaterne, eftersøgnings- og redningsoperationer opgaver, sikre og lovlige muligheder for asylansøgere til EU og samarbejde med tredjelande er blandt de emner, sandsynligvis vil blive behandlet i en resolution, der skal stemmes i Borgernes Rettigheder Udvalg og stillet for december plenum. (Onsdag)

Mikhail Khodorkovskij. Russiske forretningsmand og Amnesty International samvittighedsfange Mikhail Khodorkovsky, der blev løsladt fra fængslet i december 2013, vil slutte Udenrigsudvalget for en debat om menneskerettighedssituationen i Rusland. (Tirsdag)

reklame

AVS / EU. Den 28th plenarmøde i Den Blandede AVS-EU Parlamentariske Forsamling, som samler 78 MEP'er og 78 parlamentsmedlemmer fra lande i Afrika, Vestindien og Stillehavet, finder sted i Strasbourg. Forsamlingen vil debattere og stemme, inter andet på Ebola udbrud og udvidelsen af ​​terrorisme i Afrika. (Mandag til onsdag)

Formandskonferencen. Præsident Martin Schulz og lederne af de politiske grupper vil besøge Letland før den overtager 6-måneders formandskab for Rådet for EU den 1 januar 2015. I Riga vil de have et fælles møde med regeringens ministre og møde Letlands præsident Andris Bērziņš og medlemmer af Saeima, det nationale parlament. (Onsdag til torsdag)

Præsidentens dagbog. Præsident Martin Schulz vil møde Afghanistans præsident Mohammad Ashraf Ghani, Libanons premierminister Tammam Saeb Salam (begge efterfulgt af pressepunkter) og præsident for Det Europæiske Råd Donald Tusk tirsdag. Onsdag vil han møde Ukraines udenrigsminister Pavlo Klimkin og Finlands premierminister Alexander Stubb (sidstnævnte efterfulgt af et pressepunkt). Torsdag vil hr. Schulz møde Letlands premierminister Laimdota Straujuma (efterfulgt af en pressekonference). Endelig vil præsidenten møde Bulgariens premierminister Boyko Borissov på fredag.

Tryk briefing. EP's pressetjeneste afholder en pressebriefing om uges aktiviteter kl. 11.00 mandag. (EP Pressemøde værelse, Bruxelles.

Tidsplan for dag        Tidsplan ved hændelse

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending