Følg os

Tiltrædelse

Chief Serbia EU-tiltrædelsesforhandler indrømmer "hård udfordring" foran sig

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

FOD_ISAC_14En nøglefigur i Serbiens forsøg på at blive medlem af EU har indrømmet, at landet står over for "hårde udfordringer", inden det er klar til medlemskab. Men når han talte ved en højtstående begivenhed i Bruxelles den 19. november, Tanja Miscevic (billedet) lovede også, at Serbien ville være en "god studerende" til at opfylde de strenge betingelser for EU-tiltrædelse.

Miscevic, der er leder af forhandlingsteamet for Serbiens tiltrædelse af EU, sagde: "Ikke kun vil Serbien være den bedste studerende i skolen, men jeg vil også have, at vi skal være en" overpresterende "med hensyn til at opfylde medlemskabskriterierne."

Hun talte i en debat i Europa-Parlamentet om Serbiens tiltrædelse af EU. Den livlige debat var særlig rettidig, da den kommer, da Serbien forbereder sig på åbning af de første forhandlingskapitler.

reklame

Et antal højt profilerede seniortalere, herunder Serbiens økonomiminister Zeljko Sertic og Dusko Lopandic, leder af den serbiske mission i EU, talte om de udfordringer og muligheder, som Serbien står over for, når det bevæger sig stadig tættere på EU-medlemskab.

Diskussionen var vært for den slovakiske MEP Eduard Kukan, der er formand for Parlamentets EU-Serbien Stabiliserings- og associerings parlamentarisk udvalg (SAPC) og er en tidligere FN-udsending til Balkan.

Konferencen behandlede emner som regional sikkerhed og forbindelser, anti-korruptionsinitiativer, direkte investeringer / udenlandske investeringer og forbedring af landets forretningsklima og en række sociale og menneskerettighedsspørgsmål.

reklame

Serbien er et af syv lande, der i øjeblikket venter på at blive en del af EU. De andre er Makedonien, Albanien, Tyrkiet, Montenegro, Island og Kosovo.

Ledere af Serbien, en nation på 7.2 millioner, indledte forhandlinger i januar om tiltrædelse af 28-medlemsblokken, hvor de blev enige om gradvist at bringe sine politikker i overensstemmelse med EU-normer. Medlemskab forventes først i 2020.

En nylig rapport fra Europa-Kommissionen viser, at landet er mere end på vej til at blive en del af EU, og det gennemførelse af hårde reformer lønner sig.

I sin tale indrømmede Miscevic, at de reformer, der skal gennemføres, udgjorde en "krævende" udfordring for Serbien og dets folk, men at der var en "stor beredskab" til dette.

Mens revisionen af ​​økonomien var den største udfordring, sagde hun, at der er andre vigtige spørgsmål, såsom retsstatsprincippet, herunder retsvæsenet, politiet og den offentlige administration.

Tilpasning af serbisk lovgivning på disse og andre områder til EU gældende fællesskabsret var nødvendigt ikke kun for et eventuelt EU-medlemskab, men også for "udviklingen" af Serbien selv, fortalte hun det fyldte publikum.

”Reformprocessen startede tilbage i 2004 og er designet til at opbygge et stærkt Serbien,” erklærede hun.

Sertic, en tidligere formand for landets handelskammer, lovede, at han skitserede den nylige økonomiske udvikling i Serbien, og lovede, at Beograd "ikke skulle gå på kompromis" med den "hårde" række af politikker og reformer designet til at styrke den serbiske økonomi.

Foranstaltninger inkluderer en ny fleksibel arbejdslov, en "one-stop-shop" for tidligere svære at få administrationstilladelser og en revideret konkurskode og "generøse" skattefritagelser for virksomheder, der ansætter nye medarbejdere.

En anden nyligt indført foranstaltning er en fond til en værdi af 1.2 mia. EUR i subsidierede lån til SMV'er, hvoraf 460 mia. EUR var blevet lånt i de seneste måneder.

Data viser, at Serbiens økonomi voksede 2.5% i 2013, da eksporten steg, og The Economist Intelligence Unit forudser en gennemsnitlig årlig økonomisk vækst på 3.6% i 2014 til 2018. But Serbien har stadig et oppustet budgetunderskud, og den dårlige indenlandske efterspørgsel holder yderligere vækst tilbage.

Sertic påpegede dog, at landet i løbet af det sidste år "radikalt" havde revideret sin økonomi ved at slå ned på korruption, skatteunddragelse, ubalancen i den private sektor samt nedskære lønninger og pensioner i den offentlige sektor.

At tackle budgetunderskuddet var den "første prioritet", sagde Sertic og påpegede, at de "komplekse" foranstaltninger for at opnå dette havde inkluderet en nedskæring af den offentlige sektors løn og statsstøtte.

EU er Serbiens største handelspartner, og tal viser, at EU i de sidste to år tegnede sig for mere end 61 procent af Serbiens eksport og import. Dette kan sammenlignes med 7.3 procent (eksport) og 9.2 procent (import) med Rusland.

Med henblik på økonomiske reformer, sagde Sertic, var at sikre, at handelen mellem de to sider fortsætter med at vokse.

Men han sagde, at forbedring af landets forretningsklima og stimulering af udenlandske investeringer ville have brug for "politisk vilje" og deltagelse af "alle relevante aktører."

Han sagde også, at kampen mod korruption, et andet område, der bekymrer sig om Serbiens tiltrædelsesbeviser, havde været "kernen" i Serbiens reformproces og inkluderer den nationale strategi mod korruption, der er designet til at diktere adfærd for offentligheden embedsmænd.

Som svar på et spørgsmål fra det slovenske centerhøjre MEP Franc Bogovic om, hvordan Serbien vil overbevise sine borgere om behovet for de undertiden smertefulde reformer, pegede Sertic på en nylig meningsmåling, der viste, at omkring 64 procent af offentligheden, der støtter regeringen, også skifter som tættere EU-integration.

"Disse reformer er meget vigtige, og vi vil ikke gå på kompromis med dem. Ambitionen er at ændre det industrielle billede af Serbien," sagde han.

Yderligere kommentarer kom fra Kukan, et EPP-medlem og to gange udenrigsminister i Slovakiet.

Han sagde, "Serbiske folk har bekræftet deres støtte til et pro-europæisk kursus for landet. Vi står således over for denne nye virkelighed og har et ansvar for at levere. Vi har det samme mål, og jeg håber, at vi også deler den samme vilje til opfyld løftet. "

Kukan, en tidligere permanent repræsentant ved FN og MEP siden 2009, sagde, at lanceringen af ​​Serbiens tiltrædelsesforhandlinger havde markeret et "vendepunkt" i EUs forbindelser med Balkan-staten.

"Samtidig er dette vejen, hvor Serbien bliver nødt til at håndtere nye ansvarsområder. At starte forhandlingsprocessen har brug for store forberedelser, forpligtelse til reformer og gennemførelse."

Han fortsatte: "Vi forventer derfor, at Serbien vil fortsætte med at gennemføre sine reformprioriteter såsom retsstatsprincippet og økonomisk styring."

Nogle EU-tal har mindet Serbien om vigtigheden af ​​gode forbindelser med Kosovo, og på dette advarede Kukan: "Det vil være lige så vigtigt (for Serbien) at fortsætte sit engagement i regionalt samarbejde og normalisering af forbindelserne med Kosovo."

Han sagde: "Når Serbien har valgt at gå videre på sin europæiske vej, bliver det også nødvendigt at tilpasse sig vores politikker og værdier i eksterne forbindelser."

Hans kommentarer blev stort set gentaget af Lopandic, Serbiens ambassadør i EU, der sagde, at den parlamentariske begivenhed var særlig rettidig, da den kom på tærsklen til et møde i næste uge i Parlamentets EU-Serbien Stabiliserings- og associerings parlamentarisk udvalg (SAPC).

Han fortalte konferencen i 90 minutter, at hans land "deler de samme værdier og mål" som EU og den store valgdeltagelse på konferencen "viser den konstante interesse for Serbien og EU's udvidelsesproces."

Han sagde, at Serbiens overgang til EU-medlemskab var på rette spor, og sagde: "Mit inderlige håb er, at vi til sidst vil blive et fuldt ud EU-medlem."

Helt engageret i Serbiens EU-perspektiv

Tiltrædelse

Tiltrædelsessamtaler med #Albanien og #NorthMacedonia skærper fokus på EU's solidaritet

Udgivet

on

Mens de offentlige nyheder fortsat domineres af de sociale og økonomiske virkninger af det kinesiske Covid 19-virus - har Rådet fundet tid til at gøre store fremskridt med hensyn til udvidelsen af ​​EU til at omfavne landene Albanien og Nordmakedonien - skriver Dr. Vladimir Krulj

EU's medlemsstater blev tidligere i denne uge enige om at give grønt lys for at åbne EU-tiltrædelsesforhandlinger med det nordlige Makedonien og Albanien. Den måde, de gjorde det på, var også usædvanlig ved en skriftlig procedure under hensyntagen til den nuværende sundhedsmæssige situation, der påvirker Europa og resten af ​​verden.

reklame

Det er interessant at bemærke, at det nordlige Makedonien indledte drøftelser med EU, før Kroatien gjorde det. Imidlertid forårsagede komplikationer med konflikten med Grækenland om landets navn uendelige forsinkelser, indtil endelig et hidtil uset træk i 2018 af den daværende premierminister til at ændre landets navn åbnede døren for fremskridt med forhandlingerne.

I Albaniens tilfælde var der vanskeligheder med retsstatsprincippet, korruptionsbekæmpelsesindsats, kriminalitet, ytringsfrihed og beskyttelse af menneskerettighederne, som fik Danmark og Nederlandene til at blokere åbningen af ​​tiltrædelsesforhandlinger i november sidste år - mod Europa-Parlamentets henstillinger. Provision.

På den anden side gjorde Kroatien sit bedste for at lobbye for disse to lande for at indlede forhandlinger med EU. Dette var vigtigt ikke kun for den euroatlantiske bevægelse, der nu spreder sig blandt hovedparten af ​​landene i regionen, men også for at imødegå indflydelse fra Rusland, Kina og Tyrkiet.

reklame

Det er yderst vigtigt og opmuntrende at se, hvordan andre nabolande fra regionen, Serbien og Montenegro, der allerede er kandidatlande, støttede Kroatiens og andre EU-landes indsats for at åbne tiltrædelsesforhandlinger med Nordlige Makedonien og Albanien.

Præsident Aleksandar Vučić fra Serbien og premierminister Edi Rama fra Albanien har allerede haft drøftelser om ideen om en "mini Schengen", som vil muliggøre en lettere udveksling af varer, mennesker, tjenester og kapital, og dermed gøre økonomien og hverdagen til folket fra regionen lettere. På trods af at han er blevet kritiseret kraftigt af nogle analytikere, viser dette initiativ i det mindste også den gode hensigt at lægge dårlige minder fra fortiden fast bag dem og se på fremtiden for et konstruktivt regionalt samarbejde.

Det er bydende nødvendigt, at alle samfund i kandidatlande til EU-medlemskab virkelig omfavner EU's kerneværdier. Men den udfordring, dette giver, bør ikke undervurderes. Situationen med hensyn til retsstatsprincippet, pressefrihed, respekt for menneskerettigheder og borgerlige frihedsrettigheder i dag udgør alvorlige hindringer for flertallet, hvis ikke alle kandidatlande på deres vej mod EU.

På den anden side er det rimeligt at sige, at det for EU ser ud til, at accept af kerneværdier kun er en side af problemet. En anden mere udfordrende del af ligningen er, hvordan man integrerer disse værdier i samfundet og opretholder respekt for dem.

Eksempler på, hvordan demokratiske institutioner opererer i dag i Ungarn, Polen og til en vis grad selv i Kroatien er snarere bekymrende, hvis ikke at sige beklageligt. Det ser ud til, at EU skal fokusere på at styrke de demokratiske institutioners rolle og implementere mekanismer til at fjerne hindringer for deres effektive drift.

Man kan tro, at præsident Macron især henviste til dette punkt, da han tog fat på EU's fremtid. I dag er mere end nogensinde det centrale spørgsmål solidaritet. At give det nordlige Makedonien og Albanien chancen for at åbne EU-tiltrædelsesforhandlinger giver et lovende nyt udgangspunkt.

Forfatteren, Dr. Vladimir Krulj, er en Økonomisk stipendiat ved Institute of Economic Affairs (IEA), London.

Læs

Tiltrædelse

Flertallet af mennesker i lande uden for euroområdet siger #Euro er godt for økonomien

Udgivet

on

Et flertal af respondenterne i de EU-medlemsstater, der endnu ikke har indført euroen, mener, at den fælles valuta har haft en positiv indvirkning på de lande, der allerede bruger det, viser den seneste Flash Eurobarometer.

I alt deler 56% af respondenterne i de syv medlemsstater (Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Ungarn, Polen, Rumænien og Sverige) denne opfattelse, hvilket er et procentpoint i løbet af det sidste år og op i alt fire procentpoint siden 2016.

Denne opfattelse er stærkest i Ungarn (70%), Rumænien (62%), Polen (54%) og Bulgarien (53%). Næsten halvdelen mener også, at indførelsen af ​​euroen ville have positive konsekvenser for deres eget land (45%, -1) og for dem personligt (47%, ingen ændring).

reklame

I alt vil 55% gerne have, at euroen bliver deres valuta hurtigst muligt eller efter en tid (+ 2), vs. 42%, der foretrækker at dette sker så sent som muligt eller aldrig (-2). Et flertal af respondenterne i Ungarn (66%), Rumænien (61%) og Kroatien (49%) går ind for indførelsen af ​​euroen.

77% af befolkningen i disse syv medlemslande har allerede brugt eurosedler eller -mønter (+ 1-procentpoint siden sidste år). 49% føler sig godt informeret om den fælles valuta (+ 1) og 81% mener, at de personligt vil kunne tilpasse sig euroen (+ 2) til at erstatte den nationale valuta.

En standard Eurobarometer udgivet i december 2018 viser, at 75% af befolkningen i euroområdet nu er for euro, det højeste niveau siden indførelsen af ​​den fælles valuta. Denne Flash Eurobarometer blev udført i de syv eurozone-ember-stater, der er juridisk forpligtet til at vedtage euroen: Bulgarien, Tjekkiet, Kroatien, Ungarn, Polen, Rumænien og Sverige.

reklame

Flash Eurobaromemter er tilgængelig her.

Læs

Tiltrædelse

Parlamentet ønsker at suspendere EU's tiltrædelsesforhandlinger med #Turkey

Udgivet

on

Efterfølgende år med alvorlig politisk og demokratisk tilbagegang har Europa-Parlamentet anbefalet at suspendere EU's tiltrædelsesforhandlinger med Tyrkiet.

Europa-Parlamentet er fortsat alvorligt bekymret over Tyrkiets dårlige track record i opretholdelse af menneskerettigheder, retsstatsprincippet, mediefrihed og bekæmpelse af korruption samt dets allmægtige præsidentsystem.

I en beslutning, som 370 vedtog i sidste uge af 109, stemte 143 imod 2016 hverken for eller imod, at MEP'erne var tilfredse med Tyrkiets beslutning i sidste år om at løfte den nødstilfælde, der blev indført efter det mislykkede kuppforsøg i XNUMX. De beklager dog, at mange af de beføjelser, der er tildelt præsidenten og den øverste leder efter kuppforsøget, forbliver på plads, og fortsætter med at begrænse friheden og de grundlæggende menneskerettigheder i landet. MEP'erne udtrykker stor bekymring over det faldende rum for civilsamfundet i landet, da et stort antal aktivister, journalister og menneskerettighedsforkæmpere i øjeblikket er i fængsel.

Under hensyntagen til menneskerettighedssituationen og den nye tyrkiske forfatning anbefaler Europa-Parlamentet, at de nuværende tiltrædelsesforhandlinger med Tyrkiet formelt suspenderes.

reklame

Parlamentet står bag tyrkiske borgere

På trods af den alvorlige situation udtrykker MEP'erne deres vilje til at stå bag tyrkiske borgere og holde den politiske og demokratiske dialog åben. EU-midler skal stilles til rådighed - ikke via Ankara, men til det tyrkiske civilsamfund - for menneskerettighedsforkæmpere, studerende og journalister til at fremme og beskytte demokratiske værdier og principper.

Modernisering af toldunionen mellem EU og Tyrkiet

reklame

MEP'er mener, at for at holde Tyrkiet økonomisk forankret i EU, bør muligheden for at opgradere 1995 EU-Tyrkiet toldunionen til at omfatte f.eks. Landbrug og offentlige indkøb fortsat være en mulighed, men kun hvis der er konkrete forbedringer inden for området demokrati, menneskerettigheder, grundlæggende frihedsrettigheder og retsstatsprincippet.

Visa liberalisering

Endvidere opfordrer parlamentsmedlemmer Tyrkiet til at opfylde alle 72-benchmarks for EU-visumliberalisering for at gavne tyrkiske borgere, især studerende, akademikere, forretningsrepræsentanter og personer med familiebånd i EU-lande.

Tyrkiets rolle i migrationskrisen

Endelig henviser beslutningen om krigen i Syrien til Tyrkiets vigtige rolle for at reagere på migrationskrisen og regeringens bestræbelser på at give flygtninge midlertidig beskyttelse. Europa-Parlamentet er af den opfattelse, at landet og dets befolkning har vist stor gæstfrihed ved at tilbyde ly for mere end 3.5 millioner syriske flygtninge, men opfordrer samtidig til, at de respekterer princippet om ikke-refoulement. Medlemsstaterne skal derimod opretholde deres løfter om omfattende genbosættelse.

Ordfører Kati Piri (S&D, NL) sagde: "Hvis EU tager sine egne værdier seriøst, er der ingen anden konklusion end formelt at suspendere forhandlingerne om EU-integration. Vores gentagne opfordringer til at respektere de grundlæggende rettigheder er faldet på døve ører i Ankara. Ud over de alvorlige menneskerettighedskrænkelser er nedlæggelsen af ​​retsstatsprincippet og det faktum, at Tyrkiet har verdensrekord for antallet af journalister i fængslet, den nyligt ændrede forfatning konsoliderer Erdoğans autoritarisme. "

"Jeg er klar over, at afbrydelsen af ​​tiltrædelsesforhandlingerne ikke er et skridt, som vil hjælpe Tyrkiets demokrater. For det skal EU's ledere bruge alle mulige værktøjer til at udøve større pres på den tyrkiske regering. Parlamentet opfordrer derfor til, at der afsættes særlige midler til støtte for civilsamfundet, journalister og menneskerettighedsforkæmpere i Tyrkiet. Derudover skal modernisering af toldunionen forblive betinget af klare forbedringer inden for menneskerettighederne. Og der skal gøres mere indsats i folk-til-folk udvekslingsprogrammer. "

Baggrund

EU er Tyrkiets største handelspartner, mens to tredjedele af udenlandske direkte investeringer (FDI) i Tyrkiet kommer fra EU-medlemsstater. Forhandlinger om EU's tiltrædelse startede i 2005.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending