Følg os

EU

Ting vi lærte i plenarforsamlingen: Ny Kommission, Sakharov-prisen og EU's 2015-budget

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

PleniereI oktober-plenarforsamlingen modtog den nye Europa-Kommission under ledelse af Jean-Claude Juncker Parlamentets godkendelse til at starte sin fem-årige periode, mens den afgående præsident José Manuel Barroso holdt sin afskedstale til MEP'erne. Parlamentet stemte også imod nedskæringer foreslået af EU-regeringerne på EU's budget for næste år, da MEP'er ønsker at bevare udgifterne til vækst og job. I mellemtiden blev Denis Mukwege, der hjælper ofrene for seksuel vold, annonceret som Sakharov-prisvinderen i 2014.

Onsdag den 22. oktober godkendte MEP'erne den nye Europa-Kommission med 423 stemmer for, 209 imod og 67 hverken for eller imod. Dagen før den afgående kommissionsformand José Manuel Barroso havde drøftet resultaterne af sin anden femårsperiode på plenarmødet.
Gynækolog Denis Mukwege fra Den Demokratiske Republik Congo blev udnævnt til 2014-prisvinderen af ​​Sakharov-prisen for tankefrihed efter tirsdagens afgørelse fra de politiske gruppeledere og Europa-Parlamentets præsident Martin Schulz. Dr. Mukwege, der har behandlet voldtægtsofre i sit hjemland, vil blive opfordret til at modtage prisen den 26. november i Strasbourg. Ledere stemte for et bedre EU-budget for næste år, hvilket giver mere finansiering til små og mellemstore virksomheder, forskning , uddannelse og udenlandsk bistand. De hævdede også, at EU har brug for flere penge for at standse det stigende antal ubetalte regninger, der kan skade virksomheder i hele EU. Parlamentet vil nu søge et kompromis i den sidste runde af budgetforhandlinger med EU-regeringer.
Medlemmer fordømte volden fra de islamiske stats militanter og sagde, at Tyrkiet burde gøre mere for at hjælpe kurderne mod IS-truslen i den belejrede syriske by Kobane. I en separat debat diskuterede MEP'er, hvordan man skal håndtere IS-krigere af europæisk oprindelse, hvor nogle opfordrede til hurtig godkendelse af EU-passagernavnet (PNR) -forslaget for bedre at opdage potentielle terrorister, der kommer ind eller ud af EU.

I en beslutning om det europæiske semester for koordinering af den økonomiske politik opfordrede MEP'erne medlemsstaterne til at levere deres egne løfter om økonomiske reformer og til at gennemføre henstillinger fra Europa-Kommissionen.
Omkring 2,800 arbejdstagere, der er gået løs af virksomheder i Spanien, Belgien og Frankrig, skal hjælpes til at finde nye job, sagde MEP'erne og godkendte en anmodning, der nu skal behandles af medlemslandene i Rådet. Tilskuddene på i alt 15.2 mio. EUR kommer fra Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen.

reklame

Onsdag drøftede MEP'erne Mos Maiorum, en EU-dækkende politiaktion, der har til formål at forstyrre folksmuglernet. MEP'er understregede, at myndighederne skulle tackle menneskehandlere, men dette skulle ikke blive en heksejagt mod migranter.
Parlamentet støttede planer, der ville give Ukraines eksport til EU toldfri adgang indtil udgangen af ​​2015. Dette udvider anvendelsen af ​​ensidige handelsforanstaltninger, der blev indført af EU tidligere på året til støtte for økonomien i Ukraine.

MEP'er udtrykte bekymring over den ungarske regerings politik om pluralisme, ytringsfrihed og civilsamfundet i en debat tirsdag. EU-værdier skal respekteres i alle EU-lande, sagde de.
Gruppen med frihed og direkte demokrati (EFDD) fortsætter. I sidste uge kollapsede den Eurosceptiske gruppe efter afgang af sit eneste medlem fra Letland, Iveta Grigule, men denne uge opfyldte den igen kravet om at have medlemmer fra mindst syv EU-lande ved at indbringe den polske MEP Robert Jarosław Iwaszkiewicz.

Mere information

reklame

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending