Følg os

EU

S&D: Grønt lys for Jourová, men hun skal opfylde sine løfter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

dsc_5343Efter yderligere input i form af skriftlige svar fra kommissær-udpegede Věra Jourová (billedet) og forhandlinger mellem de relevante politiske koordinatorer den 7. oktober gav MEP'erne deres grønne lys til den tjekkiske kommissær. De fire berørte komitéer er komitéen for retlige anliggender, komitéen for borgerlige frihedsrettigheder, retlige og indre anliggender, komitéen for det indre marked og kvindernes rettigheder og ligestillingsudvalget.

I en kommentar til resultatet af forhandlingerne sagde Evelyn Regner, S & D-koordinator for udvalget for juridiske anliggender: ”Min gruppe har givet den udpegede kommissær en anden chance. I sine skriftlige svar viste hun endelig en vis følsomhed over for arbejdstagernes rettigheder og social dumping med hensyn til Kommissionens forslag om et enkelt medlemsfirma. Vi glæder os over hendes villighed til at indgå i fagforeninger, og S & D-gruppen vil holde hende fast ved sit ord om, at arbejdstageres rettigheder ikke må undermineres af dette forslag.

”Vi er dog skuffede over, at den udpegede kommissær ikke har forstået værdien af ​​interessenter som forbrugere, lokalsamfund og arbejdere. Bestemmelser om minimumsstandarder for medarbejderinddragelse i tilfælde af anvendelse af EU-selskabsret ville skabe større retssikkerhed for virksomhederne og samtidig skabe større tillid til arbejdsmarkedsrelationer i hele Europa. Dette vil bidrage til bedre udnyttelse af de muligheder, som EU's indre marked giver, og fremme bæredygtige virksomheder. "

reklame

Birgit Sippel, S & D-koordinator for Udvalget om Borgernes Rettigheder, Retlige og Indre Anliggender, tilføjede: "Fru Jourová viste sit engagement i EU-værdier og grundlæggende rettigheder under høringen og i sine skriftlige svar på vores yderligere spørgsmål.

”Selv i de skriftlige svar forblev hun imidlertid ganske vag på områder, der er relevante for vores gruppe, herunder databeskyttelse, proceduremæssige rettigheder og praktiske antidiskrimineringsforanstaltninger såsom en køreplan for LGBTI-rettigheder. Vi tror, ​​at hun kan udføre jobbet, men vi bliver nødt til at føre en konstruktiv dialog med vores fremtidige kommissær, især vedrørende de områder, hvor vi følte, at hun stadig kunne gøre mere for at leve op til sit potentiale. "

S & D-koordinator for Udvalget for det Indre Marked Evelyne Gebhardt sagde: "Fra et forbrugerbeskyttelsesperspektiv forpligtede fru Jourová sig til mainstream forbrugernes bekymringer, selv om nogle dele af hendes svar ikke var helt tilfredsstillende. Især viste hun ikke en klar vision om, hvordan man leverer et højt niveau af forbrugerbeskyttelse i EU.

reklame

”Nu er det op til fru Jourová at leve op til de forpligtelser, hun har givet, og demonstrere, hvordan hun vil tackle disse spørgsmål på et praktisk niveau.

Marie Arena, S & D-koordinator for kvindernes rettighedsudvalg konkluderede: ”Vi var tilfredse med fru Jourovás svar på vores anmodning om flere detaljer om grundlæggende spørgsmål såsom barselsorlov, kvinder i bestyrelser og den uforholdsmæssige effekt af fattigdom på kvinder.

"Vi er dog stadig skuffede over den manglende ambition og strategi, især hvad angår vold mod kvinder. Vi vil følge nøje med at se, hvordan disse forpligtelser omsættes i praksis og vil opretholde en regelmæssig dialog med kommissæren."

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending