Følg os

EU

Syvende aktivitetsrapport fra taskforcen for Grækenland: Reformer, der leverer resultater

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

downloadeKommissionens taskforce for Grækenland (TFGR) offentliggjorde sin syvende aktivitetsrapport den 22. juli, som bekræfter en intensivering af teknisk bistand i perioden februar til maj 2014. Teknisk bistand har bidraget til at fremme gennemførelsen af ​​reformerne under det økonomiske tilpasningsprogram. Det hjælper med at opbygge et mere solidt grundlag for vækst og jobskabelse baseret på bæredygtige offentlige finanser, et stabilt finansielt system og en mere konkurrencedygtig og dynamisk økonomi til at tjene det græske folks behov.

TFGR-medlemmer har arbejdet i en række græske ministerier og tilbyder deres ekspertise og koordinerer effektivt udbyderne af teknisk bistand fra medlemsstater, internationale organisationer og andre Kommissionens tjenestegrene. De bidrager direkte til at styrke den græske administrations kapacitet i den igangværende reformproces. Teknisk bistand er især intensiveret inden for nøgleområder som skatteadministration, forvaltning af EU's struktur- og investeringsfonde, reformen af ​​den offentlige administration, koordinering af overvågning af overholdelse af EU-lovgivningen samt koordinering af staten hjælpe. For eksempel:

Styrkelse af brugen af ​​EU-finansiering

reklame

Partnerskabsaftalen (PA) blev vedtaget af Europa-Kommissionen den 23. maj 2014 og beskriver, hvordan nøglefinansiering fra europæiske struktur- og investeringsfonde 2014-2020 (ESIF) vil blive investeret i Grækenlands realøkonomi for at tackle arbejdsløshed og skabe job af god kvalitet, fremme vækst gennem innovation, fremme iværksætteri, uddannelse og uddannelse, bekæmpe social udstødelse samt bidrage til en miljøvenlig og ressourceeffektiv økonomi.

Partnerskabsaftalen omfatter samhørighedspolitisk finansiering (€ 15.52 milliarder), EU's politik for udvikling af landdistrikterne (€ 4.2bn) og € 388.7 millioner fra EU's maritime og fiskeriprogram.

Takket være en samlet indsats har Grækenland nået 5th placere ud af alle medlemsstater i sin optagelse af EU's struktur- og samhørighedsfonde sammenlignet med 18th sted i slutningen af ​​2011, De seneste tal viser, at landet nu har brugt 81.3% af de disponible midler i 2007-2013. Dette ligger langt over EU-gennemsnittet af 69.17%.

reklame

Institution for vækst i Grækenland

Der blev taget betydelige skridt til at iværksætte instituttet for vækst (IfG), en investeringsfond, der har til formål at hjælpe med at samle finansielle ressourcer fra private og offentlige organisationer til finansiering af små og mellemstore virksomheder og offentlige investeringsprojekter. Grækenland vedtog de lovgivningsmæssige rammer for oprettelsen af ​​IfG i december sidste år. I maj blev der oprettet en IfG SME Debt-Subfond med € 200 millioner fra Den Hellenske Republik og den tyske KfW og leverer nu likviditet til små og mellemstore virksomheder.

Fremme af investeringer

TFGR og Verdensbankgruppen støttede den græske regering i at udvikle en ny rammelov, der har til formål at revidere licenser, der kræves til forretningsaktiviteter og investeringer. Denne rammelov blev vedtaget i april 2014.

De græske myndigheder arbejder for øjeblikket på en langsigtet vækststrategi, der bygger på programmet for økonomisk tilpasning ved at styrke politikker, der hæver private investeringer, lette økonomisk aktivitet og føre til skabelse af flere job.

Modernisering af sundhedsvæsenet

Sundhedsreform er en vigtig komponent i Grækenlands bestræbelser på at øge effektiviteten af ​​de offentlige udgifter og sikre offentlig velfærd. Der ydes teknisk bistand til støtte for reformer designet til at dæmme op for sundhedsudgifterne, samtidig med at der opbygges et effektivt primær sundhedssystem, der er tilgængeligt for alle og øger kvaliteten af ​​plejeudbuddet.

TFGR har arbejdet tæt sammen med de græske myndigheder og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) for at gennemføre "Health in Action" strategi (for hvilket Tyskland er "reformpartner") og at hjælpe planlægge og overvåge gennemførelsen af ​​strukturreformer i sundhedssektoren i Grækenland.

Teknisk bistand fortsatte også med at hjælpe med at gennemføre andre elementer i reformen af ​​sundhedsvæsenet, især for at forbedre prisfastsættelsen og godtgørelsen af ​​lægemidler samt forvaltningen af ​​den nationale sygekasse og hospitalsforvaltning.

At tackle arbejdsløsheden

Grækenlands arbejdsløshed er fortsat meget høj på 26.8% med ungdomsarbejdsløshed på 57.7%. TFGR yder omfattende teknisk bistand til at hjælpe med at gennemføre den række arbejdsmarkedsreformer, der er beskrevet i det økonomiske tilpasningsprogram for at forbedre arbejdsmarkedsinstitutionerne og støtte jobskabelse.

EU's ungdomsgaranti vil gradvis blive indført for alle 15-24-årige i form af et job, en læreplads, et praktikophold eller en fortsat uddannelse i 4 måneder efter at have forladt uddannelsen eller afskediget arbejde. 350 mio. € i finansiering fra EUs ungdomsbeskæftigelsesinitiativ og Den Europæiske Socialfond vil støtte unge, der ikke er i beskæftigelse, uddannelse eller uddannelse (NEET), der dækker omkring 240,000 mennesker.

Styrkelse af indtægtsadministrationen

Støtte til en velfungerende indtægtsadministration og offentlig finansforvaltning er afgørende både for at gøre det muligt for de græske myndigheder at øge de offentlige indtægter og også for at levere en mere retfærdig fordeling af skattebyrden. TFGR har sammen med Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Beskatning og Toldunion (GD TAXUD) og IMF fortsat ydet teknisk bistand til at hjælpe de græske myndigheder i denne henseende og bevare fordelene ved de nylige resultater inden for de offentlige finanser.

Samlet set har den græske skatteforvaltning opnået gode fremskridt, både inden for skatteadministrationen, med vedtagelse af en generalsekretærs beslutning om det nye organisationsdiagram, og hvad angår kerneforretningsprocesser, især hvad angår resultaterne af inkasso og momsopgørelser.

Tre yderligere internationale indbyggere eksperter, rekrutteret i henhold til en kontrakt med Europa-Kommissionen og administrativt støttet af TFGR, startede arbejde med at bistå i skatteadministrationen. Teknisk bistand blev også styrket på momsområdet, herunder gennemgang af momslovgivningen og styrkelse af bekæmpelsen af ​​momssvig. Arbejdet er forventes at udvikle sig inden for revision af high wealth individer og højindkomst selvstændige.

Forbedring af forretningsmiljøet

Teknisk bistand har fokuseret på en række prioriteter i forbindelse med reformen af ​​produktmarkederne. Formålet er at opbygge et støttende og stabilt forretningsmiljø med nem adgang til likviditet og markeder, især for SMV'er.

For eksempel er der taget vigtige skridt i retning af at reducere omkostninger og tid til eksport, især med omfattende reformer i toldprocedurer baseret på anbefalinger fra Verdens toldorganisation (WCO) og Europa-Kommissionen.

Som følge heraf er toldkontrol for eksport nu fuldt risikobaseret, hvilket væsentligt reducerer det gennemsnitlige antal dokumentariske og fysiske kontroller. Sammen med andre reformer i toldvæsenet, herunder udvidede åbningstider i nogle udvalgte kontorer, har eksportører rapporteret et fald i tiden på op til 50% til clearing og omkostningsreduktioner på 20% til 50% i det sidste halvår. Over 40 landbrugshandlere for friske frugter og grøntsager, der tegner sig for næsten halvdelen af ​​den græske handel inden for sektoren, har registreret som godkendte forhandlere, hvilket letter modtagelsen af ​​de certifikater, der er nødvendige for eksporten.

TFGR har også ydet omfattende støtte til at fjerne eller forenkle lovgivning, der hæmmer konkurrencen, i overensstemmelse med det økonomiske tilpasningsprogram og på baggrund af OECD's anbefalinger. I marts vedtog de græske myndigheder en lov, der gennemførte de fleste anbefalinger, med henblik på at fjerne hindringer for konkurrencen. TFGR støtter i øjeblikket den græske regering i forberedelsen af ​​et opfølgningsprojekt, dvs. udarbejdelse af en konkurrencevurdering og identifikation af hindringer i konkurrence inden for sektorer som engroshandel, e-handel, produktion og telekommunikation.

Verdensbanken og andre eksperter, der er koordineret af TFGR, har støttet den græske regering i udarbejdelsen af ​​en ny rammelov, der blev vedtaget i april, og sigter mod at revidere licenser, der kræves for at drive en virksomhed og foretage investeringer.

Med hensyn til liberalisering af lovregulerede erhverv har eksperter fra Institut for Økonomisk og Industriel Forskning (IOBE), bestilt af TFGR, undersøgt virkningerne af liberalisering i nøglesektorer som advokater, notarer og befragte revisorer, civilingeniører, arkitekter, stevedorer, elektrikere , loodgodsarbejdere, samt arbejdstagere i kystnære søtransportsektoren. Undersøgelserne indeholder en liste over de forskellige hindringer for konkurrence, begrænsninger for markedernes funktion og skadelige administrative procedurer, især af faglige sammenslutninger.

Bekæmpelse af hvidvaskning af penge og korruption

Det TFGR-støttede anti-hvidvaskningsuddannelsesprogram har hidtil uddannet 700-deltagere. Træningsprogrammet har nu nået en mere operationel fase, hvor græske efterforskere i specifikke sager modtager "on-the-job" coaching af eksperter.

Et indirekte register over bankkonti blev lanceret i begyndelsen af ​​dette år for at understøtte den græske retshåndhævelse effektivt. Dette er et vigtigt skridt fremad, da oplysninger om bankkonti nu er tilgængelige for undersøgelser inden for en dag. Hidtil mere end 2,700 anmodninger er blevet indsendt af de forskellige retshåndhævende myndigheder. Der arbejdes løbende for at udvide systemet før sommeren med oplysninger om finansielle transaktioner.

Ved hjælp af forbindelsen mellem hvidvaskning af penge og skatteunddragelse rapporterede Financial Intelligence Unit 2,628 tilfælde af mistanke om skatteunddragelse til myndighederne, fremsendte 472 sager til anklagemyndigheden og frøs aktiver til en værdi af 205 millioner euro siden begyndelsen af ​​2012.

Et nyt arbejdsprogram for hvidvaskning af penge er blevet udviklet og venter på godkendelse fra Finansministeriet. Det omfatter forbedringer af aktivgendannelse og yderligere operationel træning. TFGR har også rådgivet de græske myndigheder om en ny antikorruptionslov, som er blevet godkendt af det græske parlament for at bringe det mere i overensstemmelse med internationale standarder. Der arbejdes løbende med lovgivningen om finansiering af politiske partier, erklæringer om aktiver og begrænsning af de valgte personers immunitet.

Baggrund

Taskforcen for Grækenland blev lanceret på 20 juli 2011 med mandat til at identificere og koordinere den tekniske bistand, som Grækenland har anmodet om for at kunne levere reformforpligtelser i sit økonomiske tilpasningsprogram. Det arbejder også for at fremskynde absorptionen af ​​EU-midler for at opretholde økonomisk vækst, konkurrenceevne og beskæftigelse.

Dette initiativ blev støttet af Det Europæiske Råd den 21. juli 2011, hvori det hedder, at "medlemslande og Kommissionen straks vil mobilisere alle nødvendige ressourcer for at yde ekstraordinær teknisk bistand til at hjælpe Grækenland med at gennemføre sine reformer."

Taskforcen begyndte sit arbejde i september 2011. I dag koordinerer den teknisk bistand på tværs af 13s brede politiske domæner, som hver omfatter en række specifikke projekter: fremskyndelse af samhørighedspolitiske projekter; finansielle institutioner / adgang til finansiering; administrativ reform indtægtsadministration og offentlig økonomisk forvaltning anti-hvidvaskning af penge og antikorruption Arbejdsmiljø; reform af sundhedsvæsenet; retsreform central statsstøtte enhed og overtrædelser, arbejdsmarkedet, social sikring, innovation og uddannelse; asyl og migration privatisering og landregistry såvel som netværk industrier og tjenester.

På 5 May 2014, Eurogruppen bifalder bidraget til programgennemførelsen, der ydes af teknisk bistand til Grækenland under koordinering af taskforcen. Eurogruppen understregede også behovet for at øge teknisk bistand til støtte for vækstrelaterede reformer. Det gav også udtryk for sin støtte til a Græsk vækst i hjemmet.

Taskforcen rapporterer til præsident Barroso og arbejder under politisk vejledning fra Kommissionens næstformand med ansvar for økonomiske og monetære anliggender og euroen. Taskchefen, Horst Reichenbach, rapporterer regelmæssigt om fremskridt til de græske myndigheder og til Kommissionen.

Taskforcen består af omkring 60-medarbejdere, der er baseret i Bruxelles (30-personale) og Athen (30-personale).

Mange medlemsstater - især Frankrig, Tyskland, Belgien og Nederlandene - har også lavet et stort antal højtstående eksperter og embedsmænd.

Mere information

Links til 7th aktivitetsrapport her og her.

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU

Uge frem: Forvarslet er underarmet

Udgivet

on

Kommissionens næstformand Maroš Šefčovič forelægger onsdag (8. september) Kommissionens anden årlige strategiske fremsynsrapport. Rapporten kommer en uge forud for den årlige tale om 'EU -tilstand' af Kommissionens formand. Initiativet er en del af bestræbelserne på at sikre, at EU er modstandsdygtig over for udfordringer, men også i stand til at forberede sig ved at indlejre fremsyn i alle aspekter af politisk beslutningstagning. Rapporten for 2021 vil se på strukturelle globale megatrends frem mod 2050, der skal påvirke EU, og vil identificere områder, hvor EU kan øge sit globale lederskab. 

Tirsdag (7. september) holder kommissær Hahn et pressemøde om vedtagelsen af ​​Green Bonds -rammen, EUGBS (European Green Bond Standard) har til formål at være et "robust værktøj til at demonstrere, at de finansierer legitime grønne projekter i overensstemmelse med EU -taksonomi ”.

Europa-Parlamentet

reklame

Europa passer til Digital Age Executive Vice President og konkurrencekommissær Margrethe Vestager mødes (6. september) med formændene for fem udvalg (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) i parlamentet for at udveksle synspunkter om den digitale dagsorden. 

Kvinders rettighedsudvalg og delegationen for forbindelserne med Afghanistan vil mødes for at diskutere situationen for kvinder og pigers rettigheder.

Særkomitéen for bekæmpelse af kræft mødes torsdag (9. september) for at diskutere udveksling af sundhedsdata og digitalisering inden for forebyggelse og pleje af kræft samt en opdatering om implementeringen af ​​EU's kemikaliestrategi for bæredygtighed i sammenhæng af kræftforebyggelse.

reklame

Underudvalget om sikkerhed og forsvar vil drøfte situationen i Afghanistan samt en undersøgelse af 'EU -beredskab og reaktioner på kemiske, biologiske, radiologiske og nukleare (CBRN) trusler' og Sven Mikser MEP (S&D, EE) udkast til rapport om ' Udfordringer og udsigter til multilaterale masseødelæggelsesvåben til våbenkontrol og nedrustning. 

Ret

EU-domstolen vil afgive udtalelse om inddrivelse af 2.7 mia. EUR fra Det Forenede Kongerige på grund af manglende indførelse af en risikobaseret tilgang til toldkontrol, på trods af gentagne advarsler fra OLAF, EU's uafhængige svigbekæmpelseskontor. Manglen på at løse dette problem betød også, at EU -producenter skulle konkurrere med undervurderede varer, der kom til EU via EU. OLAFs tal dækker årene 2011-2017. Andre vigtige domme forventes inden for asylområdet (C-18/20, C-768/19).

Rådet

Landbrugs- og fiskeriministre mødes uformelt fra 5.-7. Økonomi- og finansministre vil have et uformelt møde ved videokonference den 6. september og have endnu et uformelt møde den 10.-11. Som sædvanlig vil Eurogruppen mødes forud for det inklusive møde den 10. 

ECB

Den Europæiske Centralbank vil have sit regelmæssige månedlige møde torsdag, hvor inflationen nu overstiger 2%, og alle øjne vil blive rettet mod, hvad ECB vil gøre næste gang.

Tunesien

EU's højtstående repræsentant Josep Borrell besøger Tunesien fredag ​​(10. september). I juli afskedigede den tunesiske præsident Kais Saied premierministeren og mistænkte parlamentet for at påberåbe sig nødbeføjelser i lyset af demonstrationer over økonomiske vanskeligheder og en stigning i Covid-19-sager. EU har opfordret Tunesien til at respektere dets forfatning og retsstatsprincippet. . 

Læs

EU

Tilbage til skolen, EU Reporters blik på den kommende uge

Udgivet

on

Til dem af jer, der formåede at komme væk til en genoprettende sommerferie, godt gået, du får brug for det. Næste sigt bliver (endnu) travlt. 

Meget lovgivning har startet sin lovgivningsrejse gennem EU's komplekse beslutningstagningsmaskine med masser af meget kødfulde forslag på vej til at blive skåret, skåret i tern og krydret og til sidst smidt i forligsudvalgets stegepande, der skal præsenteres klokken fem af en bleary-eyed politiker som en hårdt vundet formandskabs triumf. Blandt biggies er de digitale og 'Fit for 55' klimaforslag. Klimaforslagene lover at være særligt blå mærker i betragtning af, at der allerede er aftalt en 'klimalov' om fastsættelse af COXNUMX -forpligtelser; at finde en endelig balance mellem forslagene vil kræve handel med heste af en hidtil ukendt skala.

Bruxelles-vejbanen lå ganske i dvale i august, indtil de katastrofale begivenheder i Afghanistan bragte 20 års vestlig intervention til en mindre end triumferende panikfyldt og grådig exit. 'Vesten' ligger i et ødelagt rod, med tillid til et alletiders laveste niveau. Von der Leyen -kommissionen præsenterede sig som en "geopolitisk" en, Bidens administration erklærede 'America's back!' - og alligevel er vi her. En ting jeg har lært er, at tingene aldrig er så slemme, at de ikke kan blive værre. Talebans triumf og den brutale påmindelse om, at ISIS ikke er forsvundet, vil hjælpe dem, der støtter deres idealer andre steder. Det er ikke et smukt billede, men Europa og det bredere 'Vesten' skal have sit bedre selvs mod, der forsvarer rettigheder, demokrati, retsstatsprincippet og velstand både i ind- og udland. 

reklame

I næste uge vil udenrigs- og forsvarsministre samles til uformelle råd for at diskutere følgerne af de seneste begivenheder. Den alvorlige ustabilitet tættere på hjemmet i blandt andet Nordafrika, Libanon og Hviderusland - og selvfølgelig Afghanistan.

Forsvarsministrene mødes for at diskutere EU's strategiske kompas, målet er at have et komplet dokument inden november; de seneste begivenheder har vist, at EU er nødt til at tage mere ansvar og samordnede foranstaltninger inden for sikkerhed og forsvar.

Tirsdag (31. august) vil der være et ekstraordinært møde mellem justits- og indenrigsministre, der samles for at diskutere, hvordan de vil håndtere den uundgåelige bevægelse af mennesker fra Afghanistan, genbosættelse i EU og også støtte de nabolande, der allerede har taget imod millioner af flygtninge, der får brug for mere økonomisk støtte.

reklame

Lovregel

Det er svært at være et fyrtårn for retsstaten i udlandet, hvis dine egne bestanddele med glæde river normer op, hvilket bringer mig til Polen og Ungarn, hvor statstilstanden har været i løbet af sommeren.

Von der Leyen afviste parlamentsmedlemmer og juridiske eksperter i et brev på fem sider, der angav, hvordan Ungarn havde overtrådt seks af otte retsstatsprincipper i forbindelse med udgifterne til EU-budgettet og derfor skulle udløse den nyligt præget 'retsstatsprincipalitet' mekanisme til at forhindre misbrug af midler. Von der Leyen skrev, at MEP'erne ikke havde fremlagt tilstrækkeligt bevis for overtrædelserne, og at Kommissionen "ikke er blevet opfordret til at handle ordentligt".

Polens regningsdag den 16. august var en ikke-begivenhed, med yderligere præarikation fra Kommissionens hovedkvarter. Man kan ikke lade være med at tro, at der er nogen i Kommissionens juridiske tjeneste, der har Douglas Adams -citatet indrammet på deres væg: ”Jeg elsker deadlines. Jeg elsker den hæsblæsende støj, de laver, når de går forbi. ”

Kommissionen sparkede dåsen ned ad vejen, da de ”læste og analyserede” Polens svar. Næstformand Jourova besøger Polen mandag (30. august). Støjene fra justitsminister Zbigniew Ziobro er ikke opmuntrende, for nylig tweetede, at EU er involveret i en "hybrid krig" mod EU. 

I mellemtiden bliver Slovenien ved med at gå i stå med at nominere anklagere til den europæiske anklagemyndighed, mens den slovenske premierminister Jansa blokerer for nomineringer.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending