Følg os

EU

Bemærkninger fra formand Barroso efter særlig møde Europæiske Råd

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bruxelles, den 17. juli 2014

"Formanden for Det Europæiske Råd præsenterede allerede de vigtigste konklusioner fra dette topmøde. Jeg vil begrænse mine bemærkninger til de spørgsmål, som jeg havde lejlighed til at rapportere til Det Europæiske Råd om. Spørgsmål, som Europa-Kommissionen følger direkte, nemlig gennemførelsen af associeringsaftalen med Ukraine - herunder DCFTA - og også de trilaterale energisamtaler og energisituationen, nemlig med hensyn til indvirkningen af ​​krisen mellem Rusland og Ukraine på Europa.

”Jeg har opdateret Det Europæiske Råd om de trilaterale forhandlinger om gennemførelsen af ​​associeringsaftalen mellem Den Europæiske Union og Ukraine.

reklame

"Som du ved, har jeg for nogen tid siden foreslået at indlede en konsultationsproces sammen med præsident Poroshenko og præsident Putin om nogle regulatoriske bekymringer - tekniske forskrifter standarder eller sundhedsforanstaltninger - nogle bekymringer, der er blevet udtrykt af Rusland i forbindelse med gennemførelsen på DCFTA. På det møde, vi organiserede her i Bruxelles, besluttede vi at indlede en høringsproces for at finde løsninger på disse sager.

"Vi vil have det næste møde på politisk niveau den 12. september for at gennemgå eksperternes konklusioner og behandle de udestående punkter. På europæisk side er det kommissær De Gucht, kommissæren for handel, der repræsenterer Den Europæiske Union, der møder ministrene fra Ukraine og fra Rusland.

"Energiforsyning til Ukraine er et yderligere område, der giver anledning til bekymring. På dette tidspunkt imødekommer Ukraine sit nuværende gasbehov fra indenlandske kilder og alternative leverandører, og Kommissionen muliggør også tilbageførsel af gas fra EU's medlemsstater. Vi har fremsat nogle forslag og nu arbejder de.

reklame

"Vi arbejder også med parterne, nemlig Ukraine og Rusland, og forsøger at bringe dem til forhandlingsbordet for at sikre en aftale om gasforsyning. Vicepræsident for Kommissionen og energikommissær Oettinger har haft samtaler med den russiske minister og arbejder på at genoptag forhandlingerne så hurtigt som muligt.

"Kommissionen har også iværksat en stresstestøvelse for at kontrollere modstandsdygtigheden i vores energisystemer over for forskellige scenarier for delvis eller total forstyrrelse af gastilførslen til og via Ukraine. Vi vil være klar til at rapportere om resultaterne af øvelsen inden oktober-Europa Råd.

"Jeg har også gentaget mit budskab til alle stats- og regeringscheferne for Den Europæiske Union om vigtigheden af, at EU opretholder sin enhed i tilgangen. Vores politik om at styrke Europas energisikkerhed og mindske den eksterne afhængighed kræver gennemsigtighed og respekt for vores indre marked regler.

"Den anden vigtige prioritet er at hjælpe med at få Ukraines økonomi tilbage på sporet og forfølge de nødvendige reformer. Mødet på højt plan om koordinering og gennemførelse af den internationale støtte, der blev afholdt den 8. juli, hvor Kommissionen var vært her i Bruxelles, bekræftede vores beslutning. Vi vil fortsat stå ved Ukraine og arbejde med hjælp fra den supportgruppe, vi har oprettet, for at tiltrække flere offentlige og private investeringer for at genstarte økonomien.

"Så dette var de vigtigste punkter, som jeg har drøftet i Kommissionens kompetencer i dag i Det Europæiske Råd. De andre spørgsmål, præsident Van Rompuy nævnte allerede."

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending