Følg os

EU

Udtalelse: Mogherini vs 'End of History'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

mogherini_la_pi_giovane_alla_farnesina_l_addio_di_bonino_ringrazier_gli_amici-0-0-392393Af Anna van Densky, 
Bruxelles, 15 juli
Mogherini ... Mogherini ... Mogherini - navnet er i luften i Bruxelles 'hermetiske, klimatiserede korridorer ... skal hun blive den næste højtstående repræsentant for Den Europæiske Unions udenrigs- og forsvarspolitik? 
En frontløber, hævder hendes kolleger, som EU-diplomaterne, Italias Federica Mogherini er en kompetent og solid kandidat, men her kommer vi til kanten af ​​det mørke vand i Bruxelles-politik - her vinder det bedste aldrig.
Berygtet for deres 'forkærlighed for gråt' har lederne for den 28 medlemsblok tendens til at vælge en person med mindre karakterkompetence og karisma. Traditionelt skal vinderen af ​​en høj position træde ud af det ukendte - en kanin ud af en hat. Mens der mangler lilla kapper og skorstensrøg, er indstillingen tæt på stil og stemning - om natten den 15. juli eller i de tidlige timer den 16. juli, som det er sket lejlighedsvis, når præsidenterne og premierministrene arbejder for at føde noget specielt, der spiser mere tid i en kæmpe indsats for at producere det optimale resultat - det er da, bjerget føder en mus. Igen. Som en gang ved daggry trådte en certian Mister X, afbildet af sine samtidige som en 'lav gradskonsulent' ind i rampelyset og reciterede en trætale, der tilfældigt dukkede op i lommen.
Eller en rødmende obsucre person, der aldrig mangler ord på sit modersmål, men som kender nul om andre ... nul. Dette er en magisk EU-symbolitet, et nøgleelement i forståelsen af ​​det institutionelle liv, hvor bureaukrater er overbeviste om, at vi lever ved 'slutningen af ​​historien'.
Netop dette koncept blev født i sindet hos EU apparatchik og den franske filosof Alexandre Kojève, der mente, at personligheder som ledere var latterlige og forældede og tilhørte andre epoker, ødelagt i Waterloo i Belgien. Institutionerne er så magtfulde, at deres ledere er unødvendige for at få deres mekanismer til at fungere og producerer regler og direktiver, beslutninger og konklusioner, der falder som en lavine på de europæiske skatteyderes hoveder.
I denne forstand betyder udnævnelsen af ​​Mogherini mere af en udfordring for begrebet 'historiens afslutning', hvor der ikke er plads til personligheder. South Stream-gaskonflikten og den polsk-baltiske opposition, besat af det gamle antirussiske fantom og ivrige efter at afvise hendes udnævnelse, er sekundære i forhold til hovedbegrebet - at 'tegn' er forbudt.
Federica Mogherini som en topdiplomat i EU vil betyde meget mere end at udelukke enhver gasstrid. Historien slutter ikke, monsieur Kojève! Europæere savner deres personligheder så hårdt.
Imidlertid kan borgernes råb om en leder i stil med tidligere epoker, når historien ikke stod stille, måske aldrig høres, knust mod de enorme glasoverflader i EU-institutionens bygninger - en flok jordede UFO'er midt i Bruxelles 'brosten. stenede gader og parker.
Man kan bebrejde Mogherini for støtten til den russiske South Stream-rørledning eller opførelse af Rastrellis Eremitage - de russiske tsars vinterpalads. Eller endda de italiensk-byggede Kreml-kapeller - en af ​​mange italienske smukheder til russerne.
Imidlertid handler det ikke om skyldspelet: der er simpelthen ikke noget sted for personlighed i Bruxelles 'blindgyde af historien. En datter af en italiensk biograf, en intellektuel fascineret af Pablo Neruda, er Bruxelles virkelig det rigtige sted for Federica Mogherini?
"En dag, et eller andet sted - hvor som helst, uforvarende, finder du dig selv, og det og kun det, kan være den lykkeligste eller bittereste time i dit liv." Vil det være mere en bitter smag for Federica?

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending