Følg os

EU

Europæisk borgerinitiativ: Stop forhandlingerne om TTIP og CETA

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Amerika og eu næverI dag (15. juli) fremsendte det 47. europæiske borgerinitiativ (ECI) sit forslag til registrering i Europa-Kommissionen. Initiativet 'STOP TTIP' anmoder Kommissionen om at anbefale EU-Ministerrådet at ophæve forhandlingsmandatet for det transatlantiske handelsinvestorpartnerskab (TTIP) og heller ikke at indgå den omfattende økonomiske og handelsmæssige aftale (CETA).

Bag initiativet står næsten 148 organisationer fra 18 EU-medlemsstater. I Tyskland koordinerer organisationerne Attac, Campact, Jordens Venner Tyskland (BUND), Mere Demokrati (Mehr Demokratie eV), Miljøinstitut München og Nature and Biodiversity Conservation Unit (NABU) forberedelserne. Blandt mange andre er Transparency International Germany, Greenpeace Luxembourg, 38 grader (UK), War on Want (Storbritannien), Unison (Storbritannien) og Tierra (Friends of the Earth Spain) tilhørende den europæiske koalition, der vokser konstant.

”Centret for vores kritik er den demokratiske dimension af den planlagte aftale: regler, der har vidtrækkende konsekvenser for 500 millioner EU-borgere i 28 medlemsstater, forhandles bag lukkede døre. Dette er det, vi er imod, ”sagde Michael Efler, repræsentant for ECI's borgerudvalg og talsmand for den føderale sammenslutning More Democracy (Mehr Demokratie eV). Især kritiserer han den planlagte tvistbilæggelse mellem investor-stat (ISDS). Dette er regler vedrørende investeringsbeskyttelse, der giver udenlandske investorer vidtrækkende beskyttelsesrettigheder. Hvis f.eks. Et nationalt parlament vedtager en lov, der vil påvirke en virksomheds investering og fortjeneste, vil sidstnævnte have ret til at anlægge sag - dog ikke foran en offentlig domstol, men foran en fortrolig voldgiftsret.

reklame

Demokratisk legitimerede beslutninger og forfatningsmæssige procedurer vil blive imødegået. "Planerne om lovgivningsmæssigt samarbejde er også farlige. De ville føre til en begrænsning af demokratisk kontrol. Det betyder: De ville etablere en slags tidligt varslingsmekanisme for planlagte handelsrelaterede love eller forordninger. Det ville gøre det muligt for kontraherende partier og lobbyister at stemme deres interesse, selv før parlamentsprocessen. Uønskede regler, som kunne hæmme markedsadgangen, kunne forhindres på denne måde ", forklarer Michael Efler.

John Hilary, administrerende direktør for den britiske organisation War on Want og medlem af borgerudvalget, tilføjede: "TTIP-aftalen skal ikke forstås som en traktat mellem to konkurrerende handelspartnere, EU og USA. I stedet handler det om fælles forsøg fra multinationale virksomheder på begge sider af Atlanterhavet for at bryde åbne markeder på bekostning af forbrugerbeskyttelse, fødevaresikkerhed, miljøbestemmelser, værdifulde sociale standarder, regler om anvendelse af toksiner eller regler om banksikkerhed. "

Åbne udbud om offentlige tjenester skal også åbnes for anvendelse af tværnationale virksomheder. "Et konkret eksempel kan findes i de forskellige principper, der ligger til grund for forbruger- og miljøbeskyttelse i EU og USA," understregede Hilary. "Forsigtighedsprincippet, der anvendes i EU, sikrer strengere regler for f.eks. Godkendelse af kemikalier. Gennem TTIP kunne en virksomhed dog få ret til at registrere sit produkt i USA og placere det på det europæiske marked. markedet bagefter. " På amerikanske markeder gælder den 'efterfølgende' tilgang. Dette betyder, at det kun når et produkts skadelighed er eksplicit blevet bevist, tages det af markedet. Hindringerne for godkendelse er derfor lavere i starten, konkluderer Hilary.

reklame

Susan George, formand for bestyrelsen for Transnational Institute Amsterdam (TNI), ærespræsident for ATTAC-Frankrig og medlem af ECI's komité forklarede, at hundreder af bilaterale og flersidede handels- og investeringsaftaler allerede er underskrevet - men TTIP er overordentlig farlig, fordi den er udarbejdet af transnationale selskaber i 20 år. Disse enorme virksomheder har formet indholdet og er blevet en officiel del af TTIP-processen på regeringernes invitation, med undtagelse af alle andre borgere. Denne traktat kan imidlertid besejres, som det var tilfældet for den multilaterale aftale om investeringer (MAI), der også blev forhandlet i hemmelighed, og som blev slået i 1998 af en stærk borgerbevægelse, dels fordi den indeholdt de samme ublu rettigheder for virksomheder som TTIP , som f.eks. ISDS (Investor to State Dispute System), der giver dem mulighed for at sagsøge regeringer i private domstole for erstatning, hvis de mener, at en regeringsbeslutning vil forstyrre deres nuværende eller endog håbede fremtidige fortjeneste.

Virksomhederne søger således ikke kun at privatisere retsvæsenet, men også en væsentlig del af regeringernes lovgivningsmæssige funktioner ved at overtage beslutninger om regler og standarder. De kunne endda skræmme den udøvende magt med truslen om en spænding af retssager, hvis den forsøgte at forbedre love vedrørende banker, arbejdskraft, miljø, forandring, fødevaresikkerhed, sundhed osv. ”TTIP er en alvorlig trussel mod demokrati - ECI ønsker demokrati, ikke 'korporatokrati', ”konkluderede George.

Siden 1 April 2012 har borgerne i EU-lande mulighed for at anmode om en lovgivningsmæssig retsakt fra Europa-Kommissionen: ECI. Samtidig styrker et vellykket ECI en høring i Europa-Parlamentet. For at ECI skal kunne lykkes, skal der indsamles mindst en million signaturer. Desuden skal landespecifikke quorum opnås i mindst syv EU-medlemsstater.

Følg pressekonferencen via http://stop-ttip.org/livestream-chat 

Flere oplysninger om det europæiske borgerinitiativ

Her finder du ordlyden af ​​ECI
Hvert ECI har brug for et borgerudvalg bestående af syv medlemmer. Du kan finde oplysninger om medlemmerne her

Starten af ​​signaturindsamling for anti-TTIP-ECI er planlagt til september i år. Du kan finde en detaljeret tidsplan her

Mere demokrati (Mehr Demokratie eV) har bestilt en uafhængig juridisk udtalelse, som i forvejen vurderer den legale legitimitet. Det fører til, at ECI kan antages. Du kan høre juridisk mening her

Medlemmerne af ECI-koalitionen

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending