Følg os

EU

EU's øverste domstol behandler tvist om tidligere kommissær Dalli

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

_76115973_dallinewafpChefen for Europa-Kommissionen har fortalt EU's øverste domstol, at hele Kommissionens omdømme stod på spil, da et maltesisk medlem af hans team viste sig at have handlet forkert.

José Manuel Barroso forsvarede sin behandling af ex-sundhedskommissær John Dalli, der forlod sit job i 2012.

Dalli var blevet beskyldt for ukorrekte forbindelser til tobakslobbyister.

reklame

Barroso fortalte EU-Domstolen, at han ikke havde andet valg end at bede Dalli om at gå.

Den tidligere sundhedskommissionær fortalte dommerne i Luxembourg, at hans fratræden udgjorde en afskedigelse, og at han var blevet behandlet uretfærdigt af Barroso.

”Det var ikke et møde, det var et baghold,” sagde Dalli og henviste til et nøglemøde med Barroso den 16. oktober 2012. Det var da Barroso læste op beskyldninger mod ham indeholdt i en hemmelig rapport fra EU's agentur for bekæmpelse af svig OLAF.

reklame

"Fakta blev manipuleret. Jeg gjorde intet forkert," fortalte Dalli retten og hævdede, at formodningen om uskyld var blevet overtrådt, og at han var blevet nægtet tilstrækkelig tid til at argumentere for sin sag.

Dalli kræver erstatning fra Kommissionen for tab af indtjening. I sit anbringende for retten ønsker han også en annullation af hr. Barrosos anmodning om hans fratræden og en symbolsk tilkendelse af en euro (£ 0.80; $ 1.4) i erstatning for den omdømme, han siger, han har lidt.

Tobaksforbindelser

Kommissionens præsident Jose Manuel Barroso ved EF-Domstolen den 7. juli 14Barroso (center) siger, at Dalli var nødt til at træde tilbage politisk

Ifølge Olaf, en maltesisk forretningsmands ven af ​​hr. Dalli havde søgt en "betydelig" betaling fra en svensk producent af oral tobak, kaldet snus. Under forslaget ophæver hr. Dalli derefter et EU-forbud mod produktet. I øjeblikket er det kun Sverige, der har en undtagelse fra forbuddet.

Olaf sagde, at det havde "entydige og sammenfaldende bevismateriale", som Dalli vidste om det påståede bestikkelsesforsøg fra forretningsmanden Silvio Zammit.

I sin erklæring som vidne i sagen sagde Barroso: ”Jeg sagde til Dalli, at det ville være bedre for ham at træde tilbage på eget initiativ og rydde sit navn.

"Hvis han ikke fulgte denne vej, fortalte jeg ham, at jeg som kommissionsformand skulle bede ham om at træde tilbage i overensstemmelse med traktatens artikel 17, stk. 6."

Han beskyldte Dalli for at have haft "mærkelige kontakter" med tobaksindustrien "uden for Kommissionen - mange tusinde kilometer uden for - uden at nogen embedsmænd var til stede".

Spørgsmål om integritet

Barroso sagde, at han som advokat troede på uskyldsformodningen, men at "her taler vi om politiske forhold ... det var ikke længere holdbart for ham at fortsætte".

Han sagde, at han i sine ti år som kommissionspræsident aldrig havde oplevet en lignende situation med så "alvorlige påstande mod en kommissærs integritet direkte relateret til udøvelsen af ​​hans hverv". "Og jeg har aldrig oplevet et lignende tab af tillid!" han tilføjede.

Han sagde, at Kommissionens integritet var bragt i fare på en måde, der kunne have været lige så skadelig som skandalen i 1999, der tvang Jacques Santers kommission til at gå masser af.

Dommernes dom forventes ikke, før den nye kommission tiltræder i oktober.

I 2012 forberedte Dalli den hårde nye EU-lovgivning - en reform af tobaksvaredirektivet - for at gøre rygning mindre attraktiv. Det vil også påvirke snus.

Tobaksproducent Swedish Match sagde, at det var blevet bedt om at betale 60 mio. Euro (£ 49 mio.), Og til gengæld ville kommissæren udvande den nye lovgivning.

Dalli blev erstattet i november 2012 af den maltesiske kollega Tonio Borg.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending