Følg os

EU

Ting vi lærte i plenarforsamlingen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

europa-parlamentet-strasbourg1MEP'er samledes i denne uge til Europa-Parlamentets første samling efter valget til Europa-Parlamentet. De valgte præsident, næstformænd og kvæstorer og drøftede også resultatet af det seneste EU-topmøde. Da Italien overtog roret ved EU-rådet fra Grækenland den 1. juli, blev også det afgående og det kommende formandskabs prioriteringer drøftet. Læs videre for højdepunkterne i plenarmødet den 1.-3. Juli.

De 751 MEP'er var samlet til Europa-Parlamentets konstituerende session, som markerede starten på den 8. valgperiode siden det første direkte valg i 1979.

Martin Schulz blev genvalgt som EP-præsident for de næste to og et halvt år. Han modtog 409 stemmer ud af de 612 gyldige stemmer, der blev afgivet af MEP'erne.

reklame

MEP'er valgte også 14 næstformænd og fem kvæstorer. Næstformænd kan erstatte præsidenten i udførelsen af ​​sine opgaver, mens kvæstorer beskæftiger sig med administrative og økonomiske anliggender vedrørende MEP'er. Find ud af mere om de personer, der har ansvaret for Parlamentet i dette Infografik.

Europa-Parlamentet besluttede sammensætningen af ​​sine udvalg, der spiller en central rolle i udformningen af ​​lovgivningen. Lederne for udvalgene vælges i næste uge i Bruxelles.

EU-beslutningstagere skal lytte til den opfordring til forandringsvalg, der blev udtrykt ved valget til Europa-Parlamentet, sagde de fleste MEP'er i en debat om resultatet af EU-topmødet den 26.-27. Juni.

reklame

En uddybning af den monetære union, fremskridt med job og vækst og en mere effektiv grænseforvaltning var de vigtigste resultater for det græske EU-rådsformandskab, sagde den græske premierminister Antonis Samaras i en debat onsdag.

Europæiske ledere bør handle med overbevisning og vilje til at holde Europa i spidsen for globale spørgsmål, sagde den italienske premierminister Matteo Renzi i en debat om sit lands rådsformandskab onsdag.

Vinderne af vores gæstefotografkonkurrence udforskede parlamentet med deres kameraer og tog snapshots af sessionens mest interessante øjeblikke. Gábor Szellős og Alessandra Giansantes fotos vil blive offentliggjort på vores hjemmeside, Facebook og Flickr-konti.

Europæiske Centralbank (ECB)

ECBs Lagarde holder døren åben for højere inflation

Udgivet

on

By

Inflationen i eurozonen kan overstige Den Europæiske Centralbanks allerede hævede fremskrivninger, men der er få tegn på, at dette allerede sker, ECB -præsident Christine Lagarde (billedet) sagde mandag (27. september), skriver Balazs Koranyi, Reuters.

"Selvom inflationen kunne vise sig at være svagere end forudset, hvis økonomisk aktivitet skulle blive påvirket af en fornyet stramning af restriktioner, er der nogle faktorer, der kan føre til et stærkere prispres, end man i øjeblikket forventer," sagde hun til lovgiverne i Europa -Parlamentet.

"Men vi ser begrænsede tegn på denne risiko indtil videre, hvilket betyder, at vores basisscenario fortsat vil forudse, at inflationen forbliver under vores mål på mellemlang sigt," tilføjede hun.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending