Følg os

EU

EU's politiske beslutningstagning skal være opmærksom på vælgernes opfordring til forandring, siger MEP'erne i EU-topdebatten

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140702PHT51225_originalEU-politiske beslutningstagning skal være opmærksom på opfordringen til ændring ved valget til Europa-Parlamentet, sagde de fleste MEP'ers gruppeledere i onsdagens debat om resultatet af EU-topmødet den 26.-27. Juni. Statsoverhovederne blev kritiseret for deres 'forretning som sædvanlige' holdning på topmødet i denne første debat i den 8. lovgiver i nærværelse af Det Europæiske Råds og Kommissionens formænd Herman Van Rompuy og José Manuel Barroso.

EPP-gruppeleder Manfred Weber (DE) åbnede med en advarsel om, at fred i Europa ikke burde tages for givet. Han fremhævede også den "logiske forbindelse" mellem demokrati og beslutninger truffet i Europa-Parlamentet. Understreger prioriteter for de kommende år understregede Weber, at EU skal være åben og klar til at reformere for at skabe en lys fremtid.

S & D-leder Gianni Pittella (IT) sagde, at Rådets nominering af Jean Claude Juncker til kommissionsformand var "en sejr for demokratiet". Han opregner de kommende udfordringer og sagde "Vi ønsker, at Det Europæiske Råd skal gøre vækstpagten mere fleksibel. Vi ønsker praktiske svar på praktiske spørgsmål, energiinfrastruktur, projektobligationer, plus bedre brug af og en stigning i EU-budgettet. Vi ønsker en vending af voksende fattigdom og social uretfærdighed, bedre beskyttelse af grænseoverskridende arbejdstagere og en ny indvandringspolitik med byrdefordeling. "

reklame

ECR-leder Syed Kamall (UK) sagde, at taberen ved valget var den status quo. Han advarede om, at EU skal reformere nu for at tackle fremtidens udfordringer, og at denne forpligtelse til at ændre også gælder for Europa-Parlamentet. "Der er stadig mennesker i dette hus, der holder fast ved ideerne fra 1950'erne," sagde han.

ALDE-leder Guy Verhofstadt (BE) hilste Junckers nominering velkommen som en "sejr for Europa-Parlamentet, demokrati og borgere". Nu var Juncker nødt til at lede efter koalitioner i Europa-Parlamentet for at udforme en forandringsstrategi, og Kommissionen skulle bruge sin initiativret, hvis Europa-Parlamentet beder om det, sagde han.

GUE / NGL-leder Gabrielle Zimmer (DE) kritiserede statsoverhoveder for at være opmærksomme på valget. "Folk har sagt nej til et EU med liberalisering og drastiske nedskæringer. De vil have svar på de problemer, de står over for", sagde hun.

reklame

De Grønne leder Rebecca Harms (DE) understregede, at det var på tide at gennemføre de ændringer, som borgerne ønskede. ”Vi prøvede i det sidste Europa-parlament, men det gik ikke rigtig,” sagde hun. Harms fremhævede behovet for at komme hurtigere frem på energifronten og kritiserede EU-lederne for at vise for lidt ambition.

EFDD-leder Nigel Farrage (UK) kritiserede også nationale ledere for ikke at ændre tack på trods af valget. "Selv målet om stadig tættere union forbliver, selv om det er i forskellige hastigheder. Vi er nødt til at afslutte den frie bevægelighed til Storbritannien, men det vil ikke ske, medmindre vi forlader EU. Vi må ikke blive fanget inde i dette museum," sagde han.

Åbning af debatten skitserede Det Europæiske Råds formand Herman Van Rompuy de nationale lederes prioriteter for de kommende år, især et digitalt indre marked, energipolitik, bedre afbalancerede finanspolitiske disciplinregler og et overordnet mål om mere intelligent regulering. Han understregede også, at selvom de kommende år vil være præget af ændringer, bør de også se en konsolidering af, hvad EU gør godt.

Når man ser på de europæiske udfordringer fremad, sagde Barroso, "EU skal være stort på store ting og små på små ting", og at "fokus bør være på vækst og beskæftigelse". "Tidligere manglede der ingen beslutninger, men nogle gange der manglede implementering, ”indrømmede han.

Om nomineringen af ​​Jean-Claude Juncker som hans efterfølger sagde Barroso: "Junckers europæiske legitimationsoplysninger og erfaring er uden tvivl."

Mere information

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending