Følg os

EU

Europas nyvalgte parlamentsmedlemmer finder vej til Bruxelles

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140606PHT49101_originalNæsten halvdelen af ​​MEP'erne, der starter i juli, er nye for Parlamentet. Mens de først bliver officielle medlemmer af Parlamentet, når de modtager deres stemmekort den 1. juli, mødes politiske grupper allerede. For at hjælpe nye MEP'er tilbyder Parlamentet en velkomsttjeneste på 24 sprog, så de kan færdiggøre det nødvendige papirarbejde for at tiltræde. Europa-Parlamentet mødtes med to nyankomne MEP'er, da de kendte deres nye omgivelser.
Af de 751 MEP'er, hvis mandat løber i de næste fem år, er 371 nye for Parlamentet. Blandt dem er Brian Hayes, et irsk medlem af EPP-gruppen. Før han tiltrådte i Europa-Parlamentet, sad den 44-årige Dubliner i begge huse i det irske parlament. I 2011 blev han statsminister ved Irlands finansafdeling. Mercedes Bresso, et italiensk medlem af S & D-gruppen, ankom også for nylig. I 2010 blev Bresso - der fylder 70 i næste måned - valgt som den første kvindelige præsident for Regionsudvalget. Hun tjente også som præsident for Piemonte-regionen og som universitetsprofessor i økonomi, senest ved Torino Polytechnic.

BRIAN HAYES

Hvad er dine første indtryk af Bruxelles og Parlamentet?

reklame

Mit første indtryk er størrelsen. Jeg har dog en vis fordel, da jeg har været i Parlamentet ganske regelmæssigt i de sidste tre år på vegne af den irske regering. Folk er også meget venlige og hjælpsomme over for nye medlemmer, hvilket er virkelig opmuntrende.

Hvad er dine foretrukne tidsfordriv, mens ikke fungerer?

Jeg elsker både golf og tennis. Jeg kan også godt lide at gå hurtigt!

reklame

Hvem er dine helte fra verdenshistorien eller fra den aktuelle dag?

Daniel O'Connell, der førte til katolsk frigørelse, og som viste, at ikke-voldelig parlamentarisk politik kunne få succes. Jeg beundrer også stærkt Winston Churchill for den mod, han udviste, når han stod mod fascismen.

Hvilke spørgsmål vil du allerhelst tage fat i dit arbejde som MEP?

At fuldføre bankunionens udfordring og sørge for, at nye kreditlinjer åbnes for små og mellemstore virksomheder i hele Europa. Vi er nødt til at lære den bedste praksis, når det kommer til reformerne af vores offentlige administrationssystemer. Men førsteprioritet må være at tackle hovedet mod skandalen for ungdomsledighed og at reducere det uacceptable niveau for langtidsledighed. Dette skal være i fokus for alle EU-institutioner.

Folk ønsker desperat at se den sociale markedsøkonomi her i Europa, baseret på en pro-enterprise-kultur, forbedret konkurrenceevne og højt niveau færdigheder og innovation. Uden fremskridt med disse spørgsmål vil centrum i Europa fortsætte med at skrumpe, efterhånden som mere aggressive og nynationalistiske kræfter griber fat i vores politik.

MERCEDES BRESSO

Hvad er dine første indtryk af Bruxelles og Parlamentet?

Jeg har arbejdet mellem Bruxelles og Italien siden 2004. Det er en by, jeg kender og elsker for sin livlige og multikulturelle dimension. Derfor ejer jeg et hus her, og jeg er glad for at bo i Den Europæiske Unions hovedstad. Min mand er fransk, og jeg føler dybt, at jeg er en europæisk statsborger.

Hvad er dine foretrukne tidsfordriv, mens ikke fungerer?

Jeg elsker at læse, svømme og rejse. Jeg er en uvæsen læser og skriver også bøger. Mine yndlingsforfattere er Jorge Luis Borges, Marguerite Yourcenar og Italo Calvino. Når det kommer til økonomi, sætter jeg pris på Joseph Stiglitz og Nicholas Georgescu-Roegen's arbejde.

Hvem er dine helte fra verdenshistorien eller fra den aktuelle dag?

De europæiske grundlæggere fædre Jacques Delors og Altiero Spinelli. Og de politiske tænkere Carlo Rosselli, Carlo Cattaneo og Alexis de Tocqueville.

Hvilke spørgsmål vil du allerhelst tage fat i dit arbejde som MEP?

Jeg vil genopbygge tilliden mellem borgere og institutioner. Jeg tror på et skift af kompetencer. Mere vigtige kompetencer bør gå til EU - udenrigsanliggender, forsvar og finans - med mindre vigtige kompetencer på lokalt niveau i overensstemmelse med nærhedsprincippet. Det endelige mål er at skabe en konfødereret stat.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending