Følg os

EU

Cameron smækker Juncker og citerer 'all-party support'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

_75409805_75409801Ifølge BBC siger den britiske premierminister David Cameron, at der er en politisk enighed i Westminster mod, at Jean-Claude Juncker bliver præsident for Europa-Kommissionen.

Premierministeren talte, efter at Labour sagde, at den var imod den tidligere luxembourgske leder, der fik jobbet.

Den britiske opposition sagde, at Junckers rekord antydede, at han ville gøre det vanskeligere at få meget tiltrængte reformer.

reklame

Cameron hyldede støtten fra "alle større britiske partier", da han holdt samtaler om emnet med andre EU-ledere.

Cameron møder den tyske kansler Angela Merkel, den svenske premierminister Fredrik Reinfeldt og den hollandske premierminister Mark Rutte for vidtrækkende samtaler om EU's fremtid på Reinfeldts sommerresidens i Harpsund.

Den person, der vælges til at lede Kommissionen, EU's udøvende organ, vil være et af de mest omtvistede spørgsmål, der diskuteres under den to-dages samling.

reklame

Merkel har offentligt støttet Juncker, kandidaten nomineret af partigrupper i Europa, men Storbritannien, Sverige og Holland fører en kampagne for at blokere hans kandidatur.

Cameron er stærkt imod Junckers tro på en tættere politisk union mellem EU-medlemslandene og har beskrevet Bruxelles som "for stor" og "for bossig".

Hans hånd blev styrket mandag den 9. juni, da Labour sagde, at dets MEP'er i Europa-Parlamentet, som skal godkende valget fra EU-lederne, ville stemme imod Juncker.

”Beskeden fra valget til Europa-Parlamentet var klar - at vi har brug for reformer i Europa,” sagde en talsmand.

"Vi har brug for reform, så vi kan fremme job og vækst. Junckers rekord viser, at han ville gøre disse reformer vanskeligere."

Nick Clegg, Storbritanniens vicepremierminister og Lib Dem-leder, har allerede sagt, at han støtter Camerons holdning.

David Cameron taler til medierne i Sverige Cameron sagde, at Storbritannien, Tyskland, Sverige og Holland alle var "stærke, voksende" økonomier

Clegg, en tidligere MEP, sagde: "Hvad jeg ønsker er, at de nationale regeringer bevarer deres ret til at beslutte, hvem dette er.

"Jeg tror ikke, at Jean-Claude Juncker er den rigtige person. Vi har brug for nogen i den stilling, der vil reformere Europa-Kommissionen, hjælpe den med at vokse og hjælpe med at skabe arbejdspladser i dette land," sagde han til BBC Radio 4's I dag programmer.

Efter arbejdets indgriben Cameron tweetede: "Alle større britiske partier er nu samlet om ét punkt: Jean-Claude Juncker bør ikke være formand for Europa-Kommissionen."

Tale i Sverige sagde Cameron, at spørgsmålet om, hvem der ledede Kommissionen, ikke kunne adskilles fra behovet for, at Europa flyttede sit strategiske fokus.

”Vi ønsker at se et EU, der er mere åbent, konkurrencedygtigt og fleksibelt - en, der gør mindre meningsløs indblanding, men en, der er effektiv til at hjælpe med at få vækst og job,” sagde han.

"Der er åbenbart et link til denne dagsorden og de mennesker, der skal køre disse institutioner, men dette møde i dag handler virkelig om indhold, og hvad Europa skal gøre i de næste par år."

Cameron gjorde også klart, at han mente, at det skulle være op til de valgte ledere i EU's 28 medlemslande at beslutte, hvem der ledede Kommissionen snarere end "en ny proces, der aldrig blev aftalt".

linje
Angela Merkel og Jean-Claude Juncker Den tyske kansler har givet Jean-Claude Juncker hendes opbakning

Juncker: For og imod

Angela Merkel: Den tyske kansler støttede efter noget tøven kandidaten til Det Europæiske Folkeparti. Nogle i Tyskland mener, at hun måske er villig til at diskutere alternativer

David Cameron: Modsat den tidligere luxembourgske premierministers kandidatur - sagde at se ham som et "ansigt fra 1980'erne", der ikke kan løse problemerne i de næste fem år

Fredrik Reinfeldt: Set i modsætning til Juncker og rapporter i europæiske medier antyder, at den svenske premierminister selv kunne være kompromiskandidat

Mark Rutte: Modsatte sig Juncker og den hollandske premierminister på grund af at møde den irske premierminister efter det svenske topmøde for at diskutere alternative kandidater

linje

EU-ledere har traditionelt udnævnt kommissionschefen alene, men nye regler betyder, at de nu skal "tage højde for" resultaterne af valget til Europa-Parlamentet.

Gruppen European People's Party (EPP), som Juncker er medlem af, vandt det største antal pladser i majs afstemninger, og han har hævdet, at det giver ham mandat.

Afgørelsen træffes af Det Europæiske Råd - det officielle organ bestående af de 28 ledere - med kvalificeret flertal. Det betyder, at intet enkelt land kan nedlægge veto mod valget.

Beslutningen forventes på et EU-topmøde den 26.-27. Juni, selv om en aftale på det tidspunkt på ingen måde er garanteret.

Merkel sagde, at de fire ledere ikke ville tage en endelig beslutning om, hvem de ville tage tilbage, og tilføjede, at hendes holdning var velkendt.

Rutte fortalte også journalister, at det var for tidligt at fremsætte navne på, hvem der skulle erstatte Jose Manuel Barroso som kommissionschef.

"Min overbevisning er, at vi først skal fokusere på indhold, diskutere, hvad den nye kommission skal gøre ... derefter diskutere, hvem der passer til den profil," sagde han.

BBCs Ben Wright i Harpsund sagde, at scenen var inde til en langvarig magtkamp mellem EU-ledere og Europa-Parlamentet over udnævnelsen med Det Forenede Kongerige, der var bekymret over udsigten til en "stitch-up".

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending