Følg os

EU

Tale af formand Barroso: Europa, Israel og fremtiden for Mellemøsten

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

c5bf87be739b7be379795f6858b2b2b9a95edc50_s660x390Europa-Kommissionens formand José Manuel Barroso, 14th Annual Herzliya Security Conference, Jerusalem, 8 juni 2014.

"God aften mine damer og herrer,

”Det er en stor fornøjelse for mig at være her i dag.

reklame

"Dette er mit andet besøg i Israel som formand for Europa-Kommissionen. Enhver besøgende er ramt af landets dynamiske, udadvendte natur og dets økonomi, kombinationen af ​​modernitet og tradition og det blomstrende civilsamfund. Israel er en start -up nation, der allerede blev et globalt brand.

"Det har jeg set lidt af alt i dag - besøgte Weizmann-instituttet og nogle af dit lands mest fremtrædende forskere, der sammen med premierminister Netanyahu var vidne til underskrivelsen af ​​memorandumet, der sikrede Israels deltagelse i Europas Horizon 2020-forskningsprogram og vendte tilbage til hebraisk Universitet i Jerusalem, hvor jeg modtog en æresgrad i eftermiddag.

”Jeg er også meget beæret over at have været inviteret til at deltage i denne prestigefyldte konference.

reklame

”Jeg vil bruge dette forum til at tale om den rolle, Den Europæiske Union kan spille, og om det engagement, vi har for, hvad vi håber, vil være en bedre fremtid for befolkningen i denne region.

”Som De alle ved, har EU en lang tradition for tætte forbindelser med både israelere og palæstinensere.

"Vi har altid støttet fredsprocessen og en tostatsløsning på den israelsk-palæstinensiske konflikt. For nylig støttede vi fuldt ud den prisværdige indsats fra De Forenede Stater under den sidste runde af fredsforhandlinger. Denne proces er nu sat på hold, men den omfattende indsats, der er anvendt i de sidste 9 måneder, må ikke gå til spilde. Den nuværende 'pause' i forhandlingerne er uholdbar på længere sigt. Dette giver os både muligheden og pligten til at reflektere over, hvor vi skal hen herfra.

"Den Europæiske Union har altid støttet fuldt ud alle bestræbelser på at forsøge at nå en omfattende fredsaftale om alle de spørgsmål, der er kernen i konflikten. Vi forstår, at israelere har brug for sikre forsikringer om, at en fredsaftale vil stige, ikke mindske deres sikkerhed, og at det vil afslutte konflikten en gang for alle.

”Vi kan ikke skabe en sådan aftale - kun dig og palæstinenserne kan - men gennem forståelse og støtte gennem engagement og dialog håber vi, at vi kan spille vores rolle i at få det til.

"Damer og herre,

"At ændre grundlæggende forholdet mellem stater og folk er en kæmpe opgave - så meget fremgår også af Den Europæiske Unions historie. Det er en opgave, der aldrig er afsluttet, men en, vi skal påtage os for at skabe fred, sikkerhed og velstand for vores borgere.

”Europæisk integration har altid været en måde for landene i Europa at nå disse mål - og logikken bag den er lige så gyldig i dag som den var i begyndelsen af ​​processen.

"Lad mig kort understrege de ændringer, som også Europa gennemgår, og hvordan dette vil gøre os stærkere som en diplomatisk allieret og mere attraktiv som en økonomisk partner i fremtiden. Fordi jeg mener, at dette undertiden misforstås og ofte undervurderes.

"I løbet af de sidste ti år har en række begivenheder og udviklinger, både positive og negative, udfordret Europas enhed og stabilitet.

"Faktisk var det sidste årti med europæisk integration præget af historiske resultater, der startede med udvidelsen siden 2004 til Central- og Østeuropa og yderligere lande i Middelhavet. Men det var også præget af vigtige udfordringer. Senest siden 2008, det økonomiske nedbrud. der forvandlede en statsgældskrise til en økonomisk og social krise. Det var en vigtig stresstest for Den Europæiske Unions soliditet og især for den fælles valuta, euroen, og det krævede ekstraordinære foranstaltninger for at tackle den, herunder oprettelsen af helt nye politiske instrumenter og solidaritetsmekanismer.

"Vi er igen og igen kommet ud af disse kriser mere forenede, mere sammenhængende og mere integrerede. Integrationskræfterne viste sig at være stærkere end disintegrationskræfterne.

”I modsætning til de forudsigelser, der regelmæssigt er blevet hørt i de sidste par år, har ikke et enkelt land forladt den monetære union, men i stedet besluttede andre lande at komme ind i det - nemlig Letland i januar sidste år og litauisk, der vil tilslutte sig næste år.

"Beslutningen om at udvide og uddybe på samme tid - noget, som mange mennesker tvivlede på var mulig for ti år siden - var helt klart den rigtige vej. Det er det, der giver os en fordel f.eks. I handelsforhandlinger, hvor vi går foran Dette er også det, der gør det muligt for os at tage et standpunkt internationalt, for eksempel i det smertefulde dødvande over Ukraine, hvor kun en EU, der taler med én stemme og handler som man, kan forsøge at påvirke ligningen og sikre fuld respekt for folkeretten.

"Men som resultatet af sidste valg til Europa-Parlamentet har vist, har disse betydningsfulde ændringer også forårsaget angst blandt nogle af vores borgere. I et demokrati er det ikke nok at gøre det rigtige - man skal også overbevise borgerne om, at det er rigtigt, at det er til deres fordel.

"Vi er nødt til fortsat at give svar på legitime spørgsmål og samtidig bekæmpe populisme og ekstremisme, hvor det er nødvendigt, og opretholde de værdier, som det europæiske projekt er baseret på. Usikre økonomiske og sociale tider kan aldrig være en undskyldning for at afhumanisere politiske fortællinger.

"På dette vil jeg også se på spørgsmålet om antisemitisme front-up. Europa, som det kontinent, hvor holocaust fandt sted, har et særligt ansvar for at føre kampen mod enhver genopblussen af ​​antisemitisme, når og hvor som helst det sker. Den Europæiske Union er yderst opmærksom på dette emne og handler beslutsomt. Vi er nødt til at udrydde antisemitisme fra internettet, vi skal tackle det i skolerne, vi er nødt til at bekæmpe hadkriminalitet på vores gader.

”Vi er også nødt til at erkende de særligt vanskelige udfordringer, der står foran fænomenet med radikale europæiske jihadier, der vender tilbage til vores gader fra Syrien - jeg vil aldrig se de forfærdelige angreb, som vi så i Bruxelles i sidste måned eller i Toulouse i 2012 igen.

”Mens meget af det, der skal gøres for at tackle dette, forbliver i hænderne på nationale regeringer, politi og sikkerhedstjenester, kan vi også handle på europæisk plan.

"I 2008 vedtog Den Europæiske Union, hvad vi kalder en rammeafgørelse om bekæmpelse af racisme og fremmedhad. Formålet med denne beslutning var at sikre, at racisme og fremmedhad er straffet med effektive, forholdsmæssige og afskrækkende strafferetlige sanktioner i hele Den Europæiske Union (EU). Det har også til formål at forbedre og tilskynde til retligt samarbejde på dette område.

”Ved udgangen af ​​dette år vil Europa-Kommissionen have beføjelse til at gribe ind over for europæiske medlemsstater, der ikke i tilstrækkelig grad har tilpasset deres retssystemer i overensstemmelse med beslutningen.

"Den Europæiske Union vil forblive tro mod sine værdier og principper. At tillade deres erosion ville være at åbne revner i vores fælles hus.

"Med hensyn til udenrigspolitik er Den Europæiske Union også testet som aldrig før under mit andet mandat som kommissionsformand. Den Europæiske Union er dybt involveret i tacklingen af ​​borgerkrigen i især Syrien og forhindrer den massive tilstrømning af syriske flygtninge i at overbelaste og destabilisere. nabolandene Jordan, Libanon og Irak og støtte FN's mæglingsproces. Fraværet af enhed i det internationale samfund om Syrien koster os menneskeliv. Og vejafgiften stiger hver dag. Vi støtter også den politiske og økonomiske stabilisering i Egypten, samtidig med at vi sørger for, at de grundlæggende friheder overholdes. Vi adresserer de fortsatte sikkerhedsproblemer og forsøger at skabe en fungerende centralstat i Libyen. Og vi leder også gennem vores højtstående repræsentant forhandlingerne med Iran for at sikre, at dets nukleare program har en civil karakter og udgør ikke en trussel mod Israel, for regionen og for verden.

”Dette er alle spørgsmål, hvor Israel har vitale nationale interesser på spil - interesser, som EU hjælper med at beskytte med sine konkrete handlinger.

"Damer og herre,

”Som europæere ved vi også noget om krig og fred, om vrede og forsoning.

”Hvis vi modtog Nobels fredspris i 2012, var det fordi Europas nationer endelig har formået at bryde den onde cirkel af militære offensiver og gengældelse, der var drivkraften bag Europas historie i evigheder.

”Dette var virkelig en historisk begivenhed, men det er værd at huske, hvor nylig det virkelig var - for mindre end syv årtier siden - og hvor langt vi er kommet på så kort tid.

"Og det er værd at huske den ånd, der lå bag trinnene mod europæisk integration fra de første øjeblikke: en ånd af 'erfaringer' gennem trængsler og krig; en ånd af uundgåelig forsoning; en ånd for at forstå fremtiden sammen, fordi vi havde mistede så meget af fortiden allerede.

"Schuman-erklæringen fra 1950 sagde, at" sammenkomsten af ​​Europas nationer kræver afskaffelse af Frankrigs og Tysklands ældgamle modstand ". Den mentale vending, de vidste, var forudsætningen for yderligere skridt, som dem, der blev fremhævet i den berømte sætning: "Europa vil ikke blive skabt på én gang eller efter en enkelt plan. Det vil blive bygget gennem konkrete resultater, der først skaber en de facto solidaritet."

"Jeg nævner dette, fordi nogle af disse elementer også er til stede i fredsprocessen i Mellemøsten: vanskelige men uundgåelige skridt mod forsoning, der skal tages, ældgamle oppositioner, der skal løses, konkrete resultater, der tjener til at genopbygge tilliden, og kun på den måde en fælles fremtid, som folket selv kan skabe.

”I lyset af den nuværende ustabilitet i regionen er fred og en omfattende afslapning de virkelige strategiske aktiver for Israel med hensyn til sikkerhed, men også med hensyn til israelsk integration i regionen.

"Flere fredsinitiativer har allerede undersøgt flere muligheder for de endelige statusproblemer, planer for fredsplaner ligger på bordet. Det, der er nødvendigt nu, er politisk mod fra begge sider til at tage det afgørende skridt. Det er klart, at de krævede indrømmelser vil være smertefulde. , at nogle ikke vil kunne lide dem, men de to sider er nødt til at satse på fred.

"Status quo kan virke politisk sikrere på kort sigt, men det giver ingen langsigtede gevinster. Jeg undervurderer ikke vanskeligheden ved de beslutninger, der skal træffes. I begge tilfælde taler vi om eksistentielle spørgsmål for begge de israelske og palæstinensiske nationer. Men ledelse handler om at muliggøre, hvad der er nødvendigt. Og fred er nødvendig i regionen. Sikkerhed for Israel og en stat for palæstinenserne er moralske imperativer for hele det internationale samfund.

"I mellemtiden bør der ikke træffes handlinger, der bringer levedygtigheden af ​​en tostatsløsning i fare. Vi er dybt bekymrede over, at fortsat bosættelsesaktivitet gør fjernere den tostatsløsning, der er i Israels grundlæggende interesse.

”Vi mener, at det også vil være i den overordnede interesse for fremtidig fred, at både israelsk og palæstinensisk lederskab er i stand til at få en endelig aftale håndhævet på jorden og omfavnet af befolkningerne.

”Dette er grunden til, at vi er af den opfattelse, at der inden for en fremtidig fredsaftale og for en legitim og repræsentativ regering er intra-palæstinensisk forsoning under de principper, der er beskrevet i præsident Abbas 'tale i Kairo i maj 2011 - og dette præ- betingelse er meget vigtig - bør støttes. Med andre ord: enhver palæstinensisk regering bør opretholde princippet om ikke-vold, forblive forpligtet til at opnå en tostatsløsning og til en forhandlet fredelig løsning på den israelsk-palæstinensiske konflikt. Dette betyder at acceptere tidligere aftaler og forpligtelser, herunder Israels legitime eksistensret.

"Palæstinensisk forsoning, hvis den gennemføres i overensstemmelse med disse principper, skal ikke betragtes som en hindring for fortsatte forhandlinger. Tværtimod er forsoning faktisk en betingelse for en vellykket gennemførelse af en tostatsløsning.

"Palæstinensisk forsoning, hvis det sker under streng overholdelse af de principper, jeg lige har nævnt, vil ikke på nogen måde give terrorister en stemme. Tværtimod vil det hjælpe vores mål om at isolere og marginalisere terrorister og deres vildledte og destruktive handlinger.

"Vi ved det alle sammen: terrorisme vil sandsynligvis mislykkes. Den vil aldrig blive accepteret af Den Europæiske Union eller af andre i det internationale samfund som en måde at nå politiske mål på.

"Damer og herre,

"En omfattende fred i Mellemøsten er et centralt politisk mål for EU og vores udenrigspolitik i de sidste 30 år. Vi har været engageret politisk og økonomisk for at hjælpe med at levere en tostatsløsning.

”For nylig har vi foreslået et særligt privilegeret partnerskab til både Israel og en fremtidig Palæstinastat i tilfælde af en vellykket afslutning på fredsforhandlingerne.

"Dette ville komme med en støttepakke af hidtil uset størrelse til begge sider, der dækker hele spektret af økonomiske, politiske og sikkerhedsrelaterede initiativer. I Europa mener vi, at det, Unionen har at tilbyde, har potentialet til at ændre din fremtid grundlæggende. og dine forbindelser med Europa og med resten af ​​verden.

"Vores særlige privilegerede partnerskab ville være nøglen til fornyet velstand og til nye muligheder i Israel og i en fremtidig palæstinensisk stat. Det ville også have positive følger for regional integration.

"Det planlagte partnerskab ville være en meget bred ramme for samarbejde mellem Europa, Israel og Palæstina inden for en lang række politikområder, herunder handel, investeringer, infrastruktur, energi, miljøbeskyttelse, kultur og uddannelse, forskning. Det ville være et effektivt redskab til at udvikle den økonomi og det samfund, som fremtidige generationer har brug for. Det vil videreudvikle de bilaterale forbindelser mellem EU og begge stater samt - endnu vigtigere - omfatte et fælles trilateralt format mellem Israel og EU-Palæstina, der vil binde begge stater meget tæt på hinanden og til Europa.

"Så også dette forhold ville kunne udvikle sig" gennem konkrete resultater, der først skaber en de facto solidaritet ", som Robert Schuman sagde på tidspunktet for oprettelsen af ​​Den Europæiske Union.

"Damer og herre,

"For at konkludere: vi forstår fuldt ud de vanskeligheder, der står over for fred og forsoning i regionen. Fred mellem israelere og palæstinensere er ikke en tryllestav, der løser alle problemer i Mellemøsten natten over. Men det vil fjerne en nøglefejllinje, der løber gennem regionen og lade Israel konfrontere nogle af de reelle sikkerhedsudfordringer, som regionen står over for.

”Den Europæiske Union kan ikke skabe fred i Mellemøsten, men hvis du - regionens folk - vælger fred, vil EU være der for at støtte dig.

"Historien lærer os, at der ikke er noget uundgåeligt ved fred. Vi er nødt til at arbejde for den og beskytte den. Det kan aldrig tages for givet. Samtidig lærer historien os også, at der heller ikke er noget uundgåeligt ved konflikt. Europas post- krigshistorie viser, at gamle fjender kan forenes, fjender blev venner, og konfrontation er blevet erstattet af samarbejde.

"Og mere grundlæggende, hvad historien lærer os, er at det tilhører dem, der fortsætter det og bevæger sig fremad, og ikke dem, der kaprer det, og ser baglæns. Dette sted er fyldt med historie - nogle siger endda for meget historie - men siderne i fredskapitel i Mellemøstens historiebog venter stadig på at blive skrevet.

"Jeg opfordrer dig til at fortsætte på forhandlingsstien, indgå de kompromiser, der er nødvendige for at nå til en omfattende aftale og åbne døren til en ny æra med fred i Israel, i en suveræn stat Palæstina og videre. Mange tak. "

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending