Følg os

Blogspot

Udtalelse: Tid til at presse på for lige repræsentation af kvinder i magtpositioner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

031914_woman_tech11-crop-600x338Af Voluntary Service Overseas (VSO) Irlands administrerende direktør Malcolm Quigley

En undersøgelse af kvindelige politikere udført af den interparlamentariske union, der involverede 187 kvinder fra 65 lande, viste, at 89% af disse kvinder mener, at de havde et særligt ansvar for at repræsentere kvinders behov og interesser.

Det kommende lokale og europæiske valg har ført til en samtale i Irland og andre steder om EU repræsentation af kvinder i magtpositioner.

reklame

I Irland har de politiske partier bestræbt sig på at øge andelen af ​​kvindelige kandidater på stemmesedlen med blandede resultater. Andetsteds er kvinder dramatisk underrepræsenteret i beslutningsprocessen på alle niveauer og dramatisk overrepræsenteret i antallet af mennesker, der lever i ekstrem fattigdom. På verdensplan udgør kvinder og piger næsten to tredjedele af dem, der lever i ekstrem fattigdom, men kvinder tegner sig kun for hver femte parlamentariker over hele verden, og kun 20% af de valgte rådsmedlemmer på kommunalt niveau er kvinder.

Kun 15 af verdens 193 regeringschefer er kvinder. I det nuværende Europa-Parlament er kun 36% af medlemmerne kvinder, og i Europa-Kommissionen er kun ni ud af de 28 kommissærer kvinder. Fra kabinetbordet og de nationale parlamenter til lokale landsbyråd og skolebestyrelser er kvinder typisk i mindretal og typisk på margenen.

Hvor kvinder er repræsenteret, kæmper de for at spille en meningsfuld rolle i beslutningsprocessen, deres stemmer begrænset af faktorer som dybt rodfæstede patriarkalske sociale strukturer, manglende økonomisk magt og ressource, mangel på uddannelse og en højere byrde af pleje og ansvar i hjemmet.

reklame

Der er en ond cirkel, der holder kvinder i lande med lav indkomst fattige, uuddannede, usunde og uden magt. Vi er på vores mest sårbare, når vi ikke er i stand til at forme nye politikker eller skubbe tilbage mod eksisterende politikker og adfærd, der skader os. Millenniumudviklingsmålene (MDG) har foranlediget fremskridt på en række områder, herunder antallet af piger i skolen og kvinders adgang til lønnet arbejde.

Da processen med at beslutte en ramme for at følge millenniumudviklingsmålene når en kritisk fase i 2015, er en næsten sikkerhed et mål for ligestilling mellem kønnene. Hvilken form dette mål vil tage, er stadig et åbent spørgsmål. Den udfordring, som verdensledere står over for, er at identificere det punkt i den onde cirkel, hvor regeringer og ngo'er kan fokusere deres indsats.

Som svar har Voluntary Service Overseas (VSO) lanceret forskning kaldet Kvinder ved magten: ud over adgang til indflydelse i en verden efter 2015, som viser, at kvinders deltagelse og indflydelse i beslutningsprocessen kan bryde den onde cirkel. Kvinder oplever fattigdom på forskellige måder i forhold til mænd, og ofte har de den største indsigt i de grundlæggende årsager til fattigdom og de handlinger og ressourcer, der vil være mest effektive til at tackle disse årsager.

Fordi de ofte fungerer som ulønnede plejere af børn, syge og ældre, forstår de sundhedsbehovet i deres samfund. I Indien fandt undersøgelser af kvinder i panchayats (landsbyråd) i Vestbengalen og Rajasthan, at hvor lederroller var forbeholdt kvinder, var typen af ​​offentlige goder mere tilbøjelige til at svare på kvinders prioriteter. Antallet af drikkevandsprojekter i områder med kvindestyrede råd var 62% højere end dem med mandledede råd, hvilket afspejler kvinders relativt høje prioritet til behovet for adgang til rent vand.

Inkluderingen af ​​kvindelige embedsmænd i disse organer har gjort dem mere lydhøre over for samfundets krav om infrastruktur, har forbedret gennemførelsen af ​​regeringsprogrammer og gjort kvindelige borgere mere tilbøjelige til at drage fordel af statslige tjenester og kræve deres rettigheder. En undersøgelse af kvindelige politikere, der blev gennemført af den interparlamentariske union, der involverede 187 kvinder fra 65 lande, viste at 89% af disse kvinder mente, at de havde et særligt ansvar for at repræsentere kvinders behov og interesser. Kvinders indsigt og forståelse skal bringes til beslutningstabellen, hvis samfund og regeringer skal træffe de bedste og mest informerede beslutninger om, hvordan fattigdom skal tackles.

Arbejdet i EU, nationale regeringer og ikke-statslige organisationer kan ikke være effektivt eller lydhørt, hvis det hverken forstår kvinders og mænds forskellige behov eller trækker på de erfaringer og ressourcer, som de hver især medbringer, når de træffer beslutning om offentlige udgifter, politikker og lovgivningsmæssige prioriteter . Kvinder skal være til stede i beslutningsprocessen for at sikre, at deres specifikke behov og interesser fremmes og forsvares.

VSO håber, at valget til Europa-Parlamentet senere denne måned vil give et mere kønsbalanceret parlament, og at de fremtidige medlemmer af Europa-Parlamentet vil påtage sig at kæmpe for kvinders lige deltagelse og indflydelse i beslutningsprocessen overalt.

Kvinder i magtkampagne

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending