Følg os

Blogspot

EU Østpartnerskabet: slående uoverensstemmelser

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

12159949866_6189644767_bAf Colin Stevens.

Det dystre perspektiv med recession for EU sluttede debatten om muligheden for økonomiske sanktioner mod Rusland. Kommissær Siim Kallas skar ikke sine ord, mens han påpegede, at enhver yderligere brydning ville medføre betydelig skade for EU-staterne, og desuden ville nogle af dem, såsom Cypern eller Finland, være mere sårbare end andre.

Disse omhyggelige beregninger tempererede de 'restriktive foranstaltninger' mod Rusland inden for den såkaldte anden fase og målrettet mod personer "ansvarlige for destabiliseringen" i Ukraine. På tærsklen til Rådet for udenrigsministre den 12. maj intensiverede diplomater deres bestræbelser på at øge effektiviteten af ​​allerede eksisterende begrænsninger.

reklame

Ifølge formanden for Det Europæiske Råd, Herman van Rompuy, var de individuelle foranstaltninger minimale, men de leverede et "fremragende resultat", idet de fortsat var i en europæisk klassisk stil med "blød magt", men påførte et stort pres på beslutningstagerne på den ene side Andet.

Eulogierne om visdommen i EU-strategier deles imidlertid ikke universelt: EU's iver i at forsøge at løse den ukrainske konflikt får det østlige partnerskabsinitiativ til at virke mere og mere forvirret. Det blev lanceret i 2009 og havde til formål at styrke et tættere samarbejde med Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Republikken Moldova og Ukraine og gå videre mod stabilitet, sikkerhed og velstand. Men bevægelser mod velstand forbliver hindret af de integrale sikkerhedsproblemer hos de østlige naboer.

Siden Sovjetunionens sammenbrud har Europa været vidne til yderligere langvarige væbnede konflikter af etniske og territoriale grunde, der er blevet udnyttet til en vis grad, men ikke løst. De berørte lande er fortsat handicappede af det faldende potentiale i økonomisk udvikling af åbenlyse grunde - uden fredsaftaler er Damocles sværd altid der.

reklame

Selvom alle konflikter i post-sovjetiske republikker har meget til fælles, rodfæstet som de er i det kommunistiske regims fiasko, behandles de næsten individuelt af EU - der har ikke været nogen klar 'frossen konflikt' politik, strategi eller endda rammer for at udøve europæisk indflydelse for at finde retfærdige løsninger.

Break-away-territorierne, som holdes af separatistiske bevægelser i Abkhasien, Nagorno-Karabakh, Sydossetien og Transnistrien, har undermineret landenes territoriale integritet i deres internationalt anerkendte grænser, men disse konflikter er blevet behandlet forskelligt, selv i en sag for sag sagsgrundlag inden for et partnerskabsprojekt.

I nogle tilfælde, såsom Nagorno-Karabakh, stod EU stort set på Minsk-gruppens aktiviteter - i andre i det samme geografiske område i Kaukasus, konflikterne i Abkhasien og Sydossetien udøvede EU en direkte indflydelse under fransk formandskab.

De nylige begivenheder i Ukraine overvældede imidlertid hele landskabet i EU's østlige partnerskabspolitik, da ingen anden konflikt i det post-sovjetiske rum fremkaldte et lignende niveau af EU-engagement - den 'sorte liste' af topembedsmænd, politikere og journalister, der blev forbudt at komme ind EU for handlinger, der "undergraver eller truer Ukraines territoriale integritet, suverænitet og uafhængighed", aktiverne fryser og holder situationen under konstant overvågning - disse er ikke tidligere blevet udøvet i nogen af ​​de 'frosne konflikter' i den post-sovjetiske arena indtil videre.

Denne EU-styrke til ukrainsk konfliktløsning efterlader et tydeligt aftryk på den østlige partnerskabspolitik, da den bliver mere og mere tilfældig og efterlader de østlige nabolande forvirrede. Amplituden af ​​strategierne, der håndterer konflikterne i det post-sovjetiske rum, bliver virkelig enorm, farvet i forskellige nuancer, intensitet og modaliteter, hvilket resulterer i akkumulering af andet end anger fra de østlige naboer, der har været udsat for 'frosne konflikter' i årtier.

En opdeling af energi investeret i kriseløsning i Ukraine, anvendt til løsning af de 'frosne konflikter', kunne åbne en helt ny fremtid for helbredelsen af ​​de gamle post-sovjetiske sår.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending