Følg os

Europa-Parlamentet

Labour-medlemmer stemme for mere gennemsigtige Europa-Parlamentet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

c88ad4010ed066c853dc6208b965f424Labour-parlamentsmedlemmer har stemt for mere gennemsigtighed under afstemninger på alle stadier i Europa-Parlamentet.

Forslagene, som blev godkendt i går (26. februar) af et flertal af MEP'erne, vil indføre afstemninger ved navneopråb for alle endelige afstemninger på både udvalgs- og plenarniveau i Europa-Parlamentet.

David Martin, Labours europæiske talsmand for konstitutionelle anliggender, sagde: "Det er afgørende, at vi fortsat overvejer måder, hvorpå vi kan forbedre gennemsigtigheden i EU's beslutningstagning. Disse nye regler vil betyde, at MEP'er stemmer elektronisk i alle endelige afstemninger i udvalg og alle endelige afstemninger i udvalg. Dette vil betyde, at europæiske borgere nemt kan se, hvordan deres MEP'er stemte om betænkninger, der går gennem Parlamentet.

"Disse nye forslag bygger på en i forvejen stærk kultur for gennemsigtighed i Europa-Parlamentet. I øjeblikket er afstemninger ved navneopråb mulige ved alle afstemninger, men de skal anmodes om af en fjerdedel af de tilstedeværende MEP'er under en afstemning, så ikke alle er underlagt denne praksis.

"Lovgivning på europæisk plan bliver gransket af forskellige institutioner, og det er vigtigt, at vælgerne nemt kan følge med i, hvem der har stemt for hvad på alle de forskellige stadier af processen."

Martin tilføjede: "Vi glæder os over dagens resultat, som viser Labour MEP'er - i modsætning til nogle andre - er stolte over at stå op for den politik, de forfølger for at få Europa til at arbejde for sine borgere."

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending