Følg os

Forsiden

Udtalelse: Kan Rusland nogensinde udtrække sig fra korruption?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

russisk-korruptionBy Andrew Monaghan, Senior Research Fellow, Rusland og Eurasien program, Chatham House
Ruslands ledere ikke ignorere de alvorlige skader, som endemisk korruption gør til landet. Men det store omfang og forskansede problemets art betyde en dedikeret, hele systemet kamp er stadig en af ​​Vladimir Putins mest skræmmende opgaver.

Påstande om korruption på en kolossal målestok har givet en af ​​de vigtigste historier omkring de olympiske vinterlege i Sochi. Oppositionspolitikere, såsom Boris Nemtsov og Alexei Navalniy, har hævdet, at spillene har været en "tyve" kapers "med så meget som halvdelen af ​​en samlet $ 50 milliarder udgifter tabte til returkommission, nivellering beskyldninger om medvirken ved dem på højeste niveau af magt. Den Internationale Olympiske Komité Gian Franco Kasper foreslog, at en tredjedel af budgettet blev tabt til korruption, og kontrakter gik til en "konstruktion mafia«.

Senior russiske embedsmænd, herunder Vladimir Putin, har afvist disse påstande, om, at tallene er misvisende, da de forvirre de samlede udgifter til udviklingen af ​​Sochi og den specifikke udgifter til de olympiske faciliteter. De imødegå også, at hvis anklagerne har alvorlige beviser, bør de sende det til de retshåndhævende myndigheder.

Men i fortiden ledelse har erkendt, at et problem eksisterer, illustreret ikke mindst ved sine forsøg på at løse det. I 2010, daværende præsident Dmitri Medvedev beordret Rigsadvokaten til at undersøge Sochi-relaterede korruption. Straffesag blev åbnet, og en række entreprenører og embedsmænd afskediget, selv fra stillinger i Kreml. Citerer kilder i Kreml, russiske medier foreslog, at Nikolai Mikheev, leder af kontrol Direktoratet for præsidentens administration Main, og hans stedfortræder Sergei Sysolyatin blev afskediget (selvom forbindelsen med korruption blev officielt nægtet). For nylig, i februar 2013, under et besøg i Sochi, Vladimir Putin leveret en række offentlige irettesættelser for forsinkelser og budgetoverskridelser, og Akhmed Bilalov, vice president for den russiske olympiske komité, blev fyret.

reklame

Omfanget af påstandene vedrørende de spil i Sochi er bemærkelsesværdig faktisk. Men korruption går langt ud over Sochi, og så gennemsyrer russisk liv, forfatteren Dmitri Bykov har foreslået, at det er en "tradition". Tjenestemænd også anerkende dette, påstår det er nødvendigt at "skabe et offentligt klima, der afviser korruption«.

Der er flere andre prominente igangværende korruptionsskandaler. Store summer blev begået underslæb for eksempel fra budgettet i forberedelserne til topmødet APEC afholdt i det russiske Fjernøsten i 2012. Undersøgelser og anholdelser følges, herunder af romersk Panov, premierminister Perm område og ex-minister for regional udvikling. En anden er Oboronservis tilfældet svindel med ulovligt salg af Forsvarsministeriets ejendomme, undersøgelse af, som har opslugt Anatoly Serdyukov, et medlem af Putins ledergruppe, der fører til hans afskedigelse som forsvarsminister og efterfølgende sigtelse bliver rejst mod ham.

Men korruption går meget bredere og kan siges at strejke på selve kernen i den russiske ledelse egen strategiske dagsorden. I 2009, Dmitri Medvedev erklærede, at tjenestemændenes næsten åbenlyst 'stjæle en betydelig del af pengene er afsat til det nordlige Kaukasus, og Chief Military anklager Sergei Fridinsky har foreslået, at nogle 20 procent af budgettet statslige arme indkøb krænkes. Huset og forsyningsselskaber udviklingsprogram er en anden høj prioritet, at Putin selv erkender hæmmes af betydelig korruption.

reklame

Løsningen af ​​dette udbredte problem vil derfor være afgørende for at nå de mål Putin er anført i hans maj 2012 forordninger. Især udgifterne skal være mere effektivt til at opfylde de ekstraordinære omkostninger ved at bygge forskellige infrastruktur landet har brug mens den økonomiske vækst fortsat er meget langsommere end det krævede fem procent.

Putin har også søgt at genoplive en bredere, langvarige anti-korruption drev i hele landet. Dette drev indeholder tre hovedelementer. Først er reorganiseringen af ​​de relevante officielle organer, herunder oprettelse af en anti-korruption direktorat i præsidentens administration, der centraliserer arbejde, der tidligere udført af flere direktorater.

For det andet, har et væld af ny lovgivning rejst lønninger til ministre og andre embedsmænd, mens tvinge dem til at erklære personlige oplysninger om indkomster og ejendom, og forbyder udenlandske bankaftaler. Ny lovgivning dækker også udbud af statslige kontrakter og udgifter.

Det tredje ledende figurer som Sergei Ivanov, Igor Sechin og Alexander Bastrykin har ført større revision af statslige strukturer, statslige virksomheder og retshåndhævende myndigheder. Næsten 3,000 embedsmænd er nu underlagt juridisk ansvar, og 200 er blevet afskediget, herunder fem fra føderale forvaltningsorganer og nogle 160 fra regionale kontorer føderale regering.

Indtil videre ser dette forsøg på at være at have en vis succes, anerkendt af en forbedring af Transparency Internationals ratings. Men lovgivning, afskedigelser og arrestationer er én ting, mens straf er forblevet en anden. Vyacheslav Dudko, en ex-regionale guvernør og medlem af Forenede Rusland, blev idømt ni og et halvt års fængsel, men han er stadig i en lille minoritet: bare otte procent af dem, der findes skyldig i at tage imod bestikkelse er i fængsel.

I betragtning af problemets omfang, vil anti-korruption kampagne tage lang vedholdenhed til at lykkes. Det vil også kræve omhyggelig afvejning på tre måder. For det første vil det kræve en afvejning af ressourcer, da det (nødvendigvis) i stor skala af kampagnen absorberer meget af ledelsens tid og ressourcer, der kræves også andre steder. For det andet kræver omhyggelig politisk afvejning: som så ofte med sådanne projekter, det giver muligheder for at slå sig ned scoringer og opbygge bureaukratiske imperier.

Endelig korruption sidder på hjertet af den russiske politiske liv. Tidligere anti-korruption drev er stødt på grund delvis fordi de har så trange, at kernen i dette system, at økonomien er stoppet: operationen lykkedes, men patienten døde. Sådan betjenes med succes og holde patienten i live, er det vanskeligt, men central opgave for den russiske ledelse.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending