Følg os

Forsiden

Udtalelse: Sochi - Ruslands ry på spil

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

140109121717-Putin-i-sochi-vandret-galleriBy Keir Giles, Associate Fellow, International Security og Rusland og Eurasia-programmet, Chatham House
Med kun et par dage tilbage til åbningen af ​​vinter-OL i Sochi fokuserer vestlig mediedækning af begivenheden på alt andet end sport. Rapporter om massiv korruption, ufærdig infrastruktur, tandetoiletter og den lokale borgmesters umoderne syn på homoseksualitet er pinligt nok; men nu bekræfter en britisk trusselvurdering en udbredt opfattelse af, at terrorangreb i Rusland er 'meget sandsynligt' før eller under legene.

Rusland og præsident Vladimir Putin er selv dybt bekymret over det internationale image af det kommende OL og den globale opfattelse af landet, der vil resultere. Dette er en mulighed for at vise verden, at Rusland er en moderne magt, der kan være vært for en begivenhed i verdensklasse uden alvorlig hændelse eller forlegenhed.

Men fra det øjeblik, det blev annonceret i 2007, blev valget af Sochi som spillested tvivlet på sikkerhedsmæssige grunde. Den behagelige badeby på den russiske riviera ligger kun en kort køretur fra et bredt udvalg af konfliktzoner i Russlands urolige nordkaukasusregion. Angreb i det sydlige Rusland i slutningen af ​​2013 viste, at terrorister fra disse områder stadig kan nå hundreder af kilometer ind i de russiske hjerter. Til sammenligning er Sochi lige ved siden af.

Selvom international opmærksomhed er rettet mod den øgede terrortrussel forud for OL, kan disse angreb også ses som en regelmæssig del af drab, bombning, bortførelse og terror, der danner livets baggrundsstøj i nogle nordkaukasuske republikker, og som lejlighedsvis spilder over i nabolande i Rusland. Nogle gange kan dette have alvorlige og vidtrækkende konsekvenser. Ruslands ulykkelige invasion af Tjetjenien i 1994 blev i vid udstrækning lanceret som svar på en bølge af tjetjenske terrorangreb over det sydlige land.

reklame

Sochi præsenterer et fristende mål for en lang række grupper, der ønsker at angribe eller hævn mod Rusland. Geografi kombineres med timing for at forstærke potentielle trusler mod begivenheden. Spilene finder sted på 150-årsdagen for en russisk militærkampagne i området, der omfattede et deporteringsprogram, og hvad nogle aktivister kalder folkemord.

Ruslands mange sikkerhedsstrukturer har derfor gjort en intensiv indsats for at forhindre enhver trussel. Ud over at mættet i Sochi-området med politi og sikkerhedsstyrker og oprette flere ledere, der er bestemt til at forhindre angribere i at nå ud til legeområderne, inkluderer disse også invasive sikkerhedsforanstaltninger såsom intensiveret overvågning af telefonopkald og internetforbindelser fra olympiske besøgende.

Men selv effektiviteten af ​​den såkaldte 'ring af stål' omkring Sochi er blevet tvivlet. Tidligere erfaringer med lignende operationer i Rusland sætter spørgsmålstegn ved motivation, effektivitet og modtagelighed for korruption af sikkerhedsstyrkerne for ikke at sige noget om de 'frivillige', der bemandrer interne kontrolpunkter. Og i midten af ​​januar fremhævede lokale medier sagen om R-254-motorvejen fra Maykop til Tuapse, en smal bjergvej lige fra Nordkaukasus til Sochi, som tilsyneladende omgår sikkerhedscheckpunkter helt.

reklame

På samme tid udtømmer Sochi med sikkerhedsstyrker dækningen af ​​andre centrale terroristmål. Et angreb på OL i Sochi behøver ikke være i Sochi; atleter og internationale besøgende er i fare for en række bløde mål under transit gennem Moskva og andre byer. Enkelt mislykkede punkter og sårbare mål inkluderer togene, der er beregnet til at passe passagerer mellem Moskva og Sochi langs en tusindmil lang sporet.

Terrorister har gentagne gange monteret vellykkede angreb på jernbanelinjer i Rusland, og det er umuligt at overvåge hver bro eller kulvert, hvor en bombe kunne plantes. I tilfælde som dette vil rådene til de britiske, amerikanske og andre olympiske hold om ikke at vise nationale farver eller uniformer uden for det umiddelbare olympiske område være til lille hjælp.

Ruslands potentielle reaktioner på enhver terrorbegivenhed giver også anledning til bekymring. Højprofilerede gisselsituationer ender normalt ikke godt i Rusland. Fra brugen af ​​tunge våben mod både terrorister og deres ofre i Budennovsk og Pervomaysk i 1990'erne, til massegassing af gidsler i Dubrovka-teatret i Moskva i 2002 og beleiringen af ​​Beslan-skolen i 2004, er myndighedernes track record en af knuste operationer og tunge civile tab.

Eksemplet på München-OL i 1972 og dets internationale følger, skal være i forgrunden for russiske planlæggere. Men da man drøftede sikkerhedstrusler mod OL i november 2013, beskrev en russisk militær officer det olympiske område som ”meget godt planlagt til forsvar i operationelle vilkår”. Dette var et andet eksempel på, at en sikkerhedsmedarbejder talte i form af slåede slag snarere end præcisionsoperationer.

Påstande om korruption, bigotry og konstruktions- og planlægningsstandarder, der er forvirrende for vesterlændinge, er ikke noget nyt for Rusland, og regionens alvorlige interne sikkerhedsproblemer er også velkendte. Ruslands værdsatte internationale omdømme står over for en større trussel: internationale overskrifter, der bekræfter stereotyperne, der viser, at selv med syv års planlægning og forberedelse kan Rusland ikke beskytte sine egne offentlige eller internationale besøgende, eller reagere passende på en sikkerhedshændelse i fuld opfattelse af verdenen.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending