Følg os

Forsiden

Europa-Parlamentet Strasbourg dagsorden

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

reklame

Europa-Parlamentet-Strasbourg1rz

Højdepunkter i det næste Europa-Parlament plenarmøde - 21. - 24. oktober 2013 (Strasbourg).

reklame

EU-budgettet 2014: EP har sat sig for at vende Rådet nedskæringer i vækst og humanitær bistand

Parlamentet er klar til at vende Rådets foreslåede nedskæringer i vækst og beskæftigelsesinvesteringer, når det stemmer om EU's budget for 2014 onsdag. Det samme gælder for nedskæringer fra Rådet i finansiering af humanitær bistand til Mellemøsten og flygtninge. Parlamentets eget budget vil blive reduceret betydeligt.

MEP'er fastlægger deres prioriteter for topmødet i Det Europæiske Råd

Prioriteringerne på topmødet i 24-25 oktober i oktober drøftes med Kommissionen og Rådets formandskab onsdag på 09.00. MEP'er vil sandsynligvis understrege behovet for reelle reduktioner af ungdomsarbejdsløshed, en stærkere og mere social ØMU, incitamenter til innovation og foranstaltninger til at håndtere indvandring i Middelhavet.

Den økonomiske koordinering mellem EU-landene skal være meget bedre

Parlamentets årlige beslutning om udviklingen i "det europæiske semester" -proces, hvor EU-landene koordinerer deres budget- og økonomiske politikker, vil blive drøftet og sat under afstemning onsdag formiddag. Udkastet til beslutning bifalder nogle fremskridt, men siger, at der er behov for mange vigtige rettelser.

Indvandrere: EU skal undgå yderligere tragedier i Middelhavet

Vandrende strømme i Middelhavet er genstand for en beslutning, der skal afstemmes onsdag. Tilstrømningen af ​​migranter, der resulterer i tragedier som de seneste for kysten af ​​Lampedusa og Sicilien, er ikke kun en udfordring for Italien, men for hele EU, understregede MEP'erne på Parlamentets sidste samling. Solidaritet mellem medlemslande og med migranter skal både betyde handlinger såvel som ord, sagde de i debatten.

NSA snooping: MEP'er at tage stilling til, om EU-USA bank dataaftale skal suspenderes

Spørgsmålet om, hvorvidt EU skal suspendere sin aftale med USA om Terrorist Finance Tracking Program (TFTP), som svar på den amerikanske sikkerhedsagenturs påståede aflytning af EU-borgernes bankdata, der håndteres af det belgiske firma SWIFT, er genstand af en ikke-bindende beslutning, der skal afstemmes onsdag. Under en plenarmøde den 9. oktober sagde kommissær Malmström, at hun ikke havde til hensigt at foreslå at suspendere aftalen.

MEP'erne flytter for at stramme kontrol for implantater og proteser

MEP'erne vil opfordre til strengere overvågning, stærkere certificeringsorganer og bedre sporbarhed af defekte medicinske anordninger i kølvandet på brystimplantatet og hip replacement-skandalerne, når de drøfter udkast til lovgivning med henblik på at øge patientsikkerheden på tirsdag. Sundhedsudvalget foreslår også strengere regler for in vitro diagnostiske indretninger, der f.eks. Anvendes ved graviditet, HIV og DNA-test.

Aung San Suu Kyi til at modtage Sakharovprisen tildelt for 23 år siden

Myanmar / Burma militær og parlamentarisk oppositionsleder Aung San Suu Kyi vil endelig modtage Sakharovprisen, der blev tildelt hende i 1990, ved en ceremoni kl. 12.00 på 22 oktober. En pressekonference følger 12.35. Ms Suu Kyi blev frigivet fra husarrest for tre år siden.

Organiseret kriminalitet, korruption og hvidvaskning af penge: crackdown hitliste stemme

Foranstaltninger til bekæmpelse af organiseret kriminalitet, korruption og hvidvaskning af penge vil blive drøftet den 22. oktober og sat under afstemning den 23. oktober. Disse foranstaltninger er fastlagt i en EU-handlingsplan for 2014-2019, udarbejdet af et udvalg fra Europa-Parlamentet, der er nedsat til dette eneste formål. Angreb på organiseret kriminals finansielle aktiver og indtægtskilder topper listen. Momsbedrageri koster anslået 100 mia. EUR hvert år i EU, og korruption koster 1% af EU's BNP.

 

Andre emner omfatter:

 

  • MEP'er stemmer om regler for € 6.5 milliarder EU-fiskerifond   
  • Parlamentet til at stemme om en lov for at standse hensynsløs ophugning af gamle skibe   
  • MEP'er til at fortælle Ashton EU's udenrigspolitik skal være proaktive og sætte prioriteter   
  • Afvejning af retslige og antikorruptionsreformer på Vestbalkan og Tyrkiet   
  • Debat om tilbageholdelse af Greenpeace-aktivister i Rusland   
  • At sætte EU på vej til grøn vækst   
  • Klimaændringskonferencen: MEP'erne skal fastlægge deres prioriteter   
  • Bånd med EU's naboer bør belønne reformer

 

 

 

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending