Følg os

Forsiden

EU-undersøgelse om migranter afviser påstande om "fordelsturisme".

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

benefitrz

En undersøgelse fra Europa-Kommissionen har vist, at arbejdsløse EU-migranter udgør en meget lille andel af dem, der gør krav på sociale ydelser i EU-medlemsstaterne. Undersøgelsen, udført af et konsulentfirma for EU's udøvende magt, antyder, at påstande om storstilet "fordelsturisme" i EU er overdrevet. Men den britiske regering ønsker stadig strammere EU-regler for adgang til ydelser. I de fleste af de undersøgte EU-lande var andelen af ​​EU-migranter blandt velfærdsmodtagere under 5 %. Europa-Kommissionen siger, at EU-migranter fortsat yder et nettobidrag til deres værtslandes finanser ved at betale mere i skat, end de modtager i ydelser.

Ifølge den seneste rapport udgør arbejdsløse EU-migranter 1 % af den samlede EU-befolkning. I Storbritannien var tallet 1.2 % i 2011 og 2012.

"Undersøgelsen fandt kun få beviser i litteraturen og høringer af interessenter, der tyder på, at hovedmotivationen for EU-borgere til at migrere og opholde sig i et andet medlemsland er fordelsrelateret i modsætning til arbejde eller familierelateret", undersøgelsen foretaget af konsulenterne ICF. - sagde GHK.

Den så på ikke-bidragspligtige kontantydelser på tværs af EU og adgang til sundhedsydelser - det vil sige ydelser, der ikke afhænger af en persons bidrag til folkeforsikringen.

EU-medlemskab giver borgere i hele EU med 28 nationer frihed til at flytte til en anden EU-stat, arbejde der og kræve ydelser, selvom forholdene varierer betydeligt fra land til land. De fleste EU-lande er i Schengen-området, hvor grænsekontrollen er minimal.

Den nye undersøgelse var baseret på undersøgelsesdata, herunder casestudier, og nationale administrative optegnelser. Rådgivningen påpegede dog, at der mangler officielle data om ikke-aktive EU-migranter, så mange af tallene er skøn.

reklame

I Storbritannien har megen debat fokuseret på migranters adgang til National Health Service, som yder universel pleje og finansieres af britiske skatteydere.

Ifølge EU-undersøgelsen tegner ikke-aktive EU-migranter sig for 0.2 % af de samlede sundhedsudgifter i EU i gennemsnit.

Som svar på undersøgelsen sagde en talsmand for Storbritanniens premierminister David Cameron, at der var "udbredt og forståelig bekymring" over fordelsturisme, og Storbritannien arbejdede sammen med andre EU-lande for at ændre reglerne for adgang til fordele.

"Der er et problem omkring adgangen til velfærdssystemet, omkring retfærdighed såvel som et omkostningsspørgsmål... Vi tror ikke, at det nuværende system virker," sagde han.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending