Følg os

Forsiden

Cameron at konfrontere EU om bureaukrati

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

David-Cameron1

David Cameron har sagt, at han vil føre kampen om bureaukrati til EU, efter at en rapport fra virksomhedsledere fandt ud af, at det koster britiske virksomheder milliarder af pund. Den britiske premierministers forretningsgruppe sagde, at det kun kan spare £ 2 mia. At lempe reglerne om overholdelse af sundhed og sikkerhed. Andre ideer inkluderer forenkling af affaldsindsamling og kemikalieregler og begrænsning af gebyrer for digitale transaktioner. Europa-Kommissionen sagde, at den allerede havde skrottet tusinder af regler, og at flere krav blev gennemgået. Nogle af Storbritanniens førende personer, herunder chefer for Kingfisher og Diageo, vil præsentere resultaterne af rapporten for et møde i kabinettet tirsdag.

Statsministeren sagde, at EU-regler for ofte var et "handicap" for virksomheder, og Bruxelles skal bevæge sig "længere og hurtigere" for at bremse dem. Taskforce-rapporten søger at henlede opmærksomheden på en svejsning af "byrdefulde" regler, der holder de samlede konkurrenceevne for britiske virksomheder tilbage såvel som specifikke spørgsmål for eksportører, nystartede virksomheder og dem, der udvikler nye produkter eller udvider. Den kom op med en liste over 30 større ændringer i EU-regler eller forslag, som den sagde kunne spare britiske virksomheder enorme summer hvert år og give dem mulighed for at ekspandere hurtigere.

reklame

Anbefalingerne til reform inkluderer:

  • Skrotning af kravet om, at alle SMV'er (små og mellemstore virksomheder), uanset deres forretning, skal føre skriftlige sundheds- og sikkerhedsvurderinger;
  • opgive planer om at tvinge eneforhandlere til at betale gebyrer for at registrere for at indsamle og transportere affald selv i små og ufarlige mængder;
  • strømlining af "kostbar og kompleks" lovgivning om kemikalier og
  • hurtigsporingsplaner for et loft for gebyrer for betaling med kreditkort, online og mobiltelefon.

Rapporten opfordrer også EU til at vedtage en version af Storbritanniens 'one-in, two-out' regel, hvor ingen ny forordning kan vedtages, medmindre der er en tilsvarende reduktion andetsteds.

Cameron, der bestilte rapporten efter det sidste møde i EU-rådet i juni, sagde, at reglerne forhindrede britisk virksomhed i at maksimere fordelene ved det indre marked for varer og tjenester.

reklame

”Denne rapport gør det klart, at der er mange enkle og praktiske måder at skære bureaukratiet på i EU og spare virksomheder i hele Europa i titusindvis af milliarder euro,” sagde han.

"Vi skal nu overtale vores europæiske partnere og Europa-Kommissionen til at lytte til erhvervslivet og gå hurtigere for at reformere den måde, som Europa regulerer på."

Statsministeren har skrevet til andre EU-ledere om at opfordre dem til at forpligte sig til "konkrete foranstaltninger" for at reducere overflødig regulering, når de samles i Bruxelles i næste uge.

”Jeg vil opfordre til en klar forpligtelse til at fjerne unødvendige byrder og frigøre vækst i den private sektor,” sagde Cameron.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending