Følg os

Priser han har vundet

Ting vi har lært i Strasbourg: Lampedusa, Sakharov-prisen, rygning og ekstremisme

DEL:

Udgivet

on

20131010PHT21920_width_600I en session præget af tragedien ud for Lampedusas kyst holdt Parlamentet et minuts stilhed for ofrene og drøftede derefter med Kommissionen, hvordan man kan forbedre, hvordan flygtninge modtages i EU. Politisk ekstremisme blev kraftigt fordømt, og der blev godkendt nye regler for udvinding af skifergas, flyvebesætningsarbejdstid og anerkendelse af faglige kvalifikationer. Dette års Sakharov-pris tildeles Malala Yousafzai for hendes kamp for pigers uddannelse i forhold til Taleban.

Et minuts stilhed blev holdt under åbningen af ​​plenarmødet til minde om de hundreder, der mistede livet i den tragiske bådulykke ud for Lampedusa i sidste uge. Præsident Martin Schulz sagde, at tragedien skulle føre til en ændring i EU's migrationspolitik. Den flygtningekrise, som Europa står over for, blev yderligere debatteret den 9. oktober.
Sakharov-prisen for tankefrihed blev tildelt Malala Yousafzai, den pakistanske teenager, der blev skudt af Taleban for hendes kamp for unge kvinders ret til uddannelse, og som nu er en global aktivist.

Den 9. oktober godkendte MEP'erne nye regler om tobaksvarer, hvilket i høj grad øgede størrelsen af ​​sundhedsadvarslerne på pakkerne, regulerede e-cigaretter, forbød alle smagsstoffer med en kort udsættelse for mentol, men tillader stadig slanke cigaretter at forblive på markedet. På grundlag af alt dette vil Parlamentet nu forhandle med medlemslandene om den endelige lovgivning. Europa-Kommissionen bør undersøge aktiviteterne i nynazistiske organisationer i hele EU og oprette en database og observatorium om hadforbrydelser, sagde MEP'erne. Mange sagde også, at ekstremistiske bevægelser burde tackles uanset deres politiske farve.

Fri bevægelighed bør ikke bruges som en undskyldning for at undgå en debat om inklusion af romaer, ifølge talere i en særskilt debat om romaernes integrationsstrategier. Skifergasudvinding er hurtigt ved at blive en betydelig forretning i hele verden, inklusive Europa, og dens potentielle konsekvenser for miljøet og den offentlige sikkerhed skal undersøges omhyggeligt, før der gives tilladelse til driften efter Parlamentets godkendelse af et forslag fra Kommissionen.
Nye regler for flybesætningens arbejdstid blev vedtaget onsdag, da Parlamentet accepterede et forslag fra Europa-Kommissionen om nye sikkerhedsstandarder, der var blevet diskuteret heftigt i månederne op til afstemningen. Den 9. oktober godkendte EP det elektroniske europæiske erhvervskort, hvilket gør det lettere for læger, farmaceuter, arkitekter og andre fagfolk at arbejde i et andet EU-land. Reglerne vil også hjælpe med at forhindre læger, der er underlagt disciplinære foranstaltninger i ét land, i at arbejde i alle andre. Den senegalesiske præsident Macky Sallwas blev modtaget i plenarmødet, hvor han beskrev EU som en kilde til inspiration og håb. Han udtrykte ønsket "at Europa og Afrika åbner et reelt projekt for fred og sikkerhed".

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending