Følg os

Forsiden

Kan Syrien 'slukke' internettet?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bashar-al-AssadInternettet er et decentraliseret globalt netværk, der er designet til at være modstandsdygtigt og svært at tage ned. Men det er stadig muligt at udslette et bestemt område eller endda et helt land ved at afbryde det fra resten af ​​verden.

Det er, hvad der skete i Egypten i 2011 og tre gange i Syrien i det sidste år.

Var disse bølger af blackouts resultatet af tekniske fejl? Eller har den syriske præsident Bashar al-Assads regime højborg over landets internetadgang? Mest sandsynligt ja, siger eksperter.

reklame

”Dette er kun muligt, hvis regeringen har fuld kontrol over telekommunikationsinfrastrukturen,” sagde John Shier fra sikkerhedsfirmaet Sophos.

Selvom Syrien ikke har fuld kontrol, har det et kvælningsgreb over netværkets eneste svigtpunkt: det statskontrollerede Syrian Telecommunications Establishment (STE), der opretholder "den primære strøm af internettrafik ind og ud af landet". ifølge David Belson, redaktøren for netværkssikkerhedsfirmaet Akamai's Stat af internettet kvartalsrapport.

Det betyder, at Syriens interne udbydere - PCCW, Turk Telekom, Telecom Italia og TATA - skal få adgang til Internettet via STE.

reklame

"Hvis disse udbydere alle trækker tilbage til, hvad der i det væsentlige er en enkelt regeringsstyret gateway for at komme ud af landet, så har disse uafhængige udbydere meget lidt kontrol over den internationale forbindelse," sagde Belson.

Hvis et land kun har en eller to udbydere, er det "i alvorlig risiko for afbrydelse af internettet", ifølge Renesys, et internetovervågningsfirma, der foretog en folketælling af verdens lande og antallet af udbydere, der opretter forbindelse til det internationale internet.

Syrien er blandt 61 lande, der kun har en eller to udbydere.

"Under disse omstændigheder er det næsten trivielt for en regering at udstede en ordre, der vil fjerne Internettet," sagde Jim Cowie, Renesys 'teknologichef.

"Foretag et par telefonopkald, eller sluk for strømmen i et par centrale faciliteter, så har du (lovligt) afbrudt det indenlandske internet fra det globale internet."

"Foretag et par telefonopkald, eller sluk for strømmen i et par centrale faciliteter, så har du (lovligt) afbrudt det indenlandske internet fra det globale internet."

For at indse, hvor let det er at gøre, mener man, at Egypten havde fire udbydere, da den med succes afskåret internettet i de tidlige dage af sin revolution i 2011, som Renesys forklarede i et blogindlæg.

Hvordan kunne regimet bruge sin kill-switch?

Belson fra Akamai sagde, at der er to måder. Den ene er at trække kablerne ud af datacentret, hvor STE's routere forbinder til eksterne internationale internetudbydere. Den anden er at trække Syriens BGP-ruter (BGP) tilbage fra de globale rutetabeller. BGP er i det væsentlige den protokol, der sikrer trafik på Internettet og dirigerer routere til IP-adresser rundt om i verden.

Det er netop det, der skete i maj, da Syrien blev afskåret fra internettet i omkring 19 timer.

Hvis Assad ønskede at lukke internettet, ville det være den nemmeste måde.

"[Det] kan gøres fra et skrivebord hvor som helst," forklarede Belson. "Enhver, der har den magt i regeringen, affyrer et terminalvindue, skriver et par kommandoer og lukker de syriske BGP-ruter."

Imidlertid er frakobling af kablerne mere involveret. "Du bliver nødt til at være fysisk i datacentret og trække kabler ud," tilføjede Belson. Mens han advarede om, at det er umuligt at fortælle, om den syriske regering vil anvende disse taktikker fremadrettet, bemærkede Belson, at "det bestemt er en mulighed."

"Der har været noget af et mønster," sagde han, "hvor internetforbindelsen har været udsat for nedbrud og nedetid ofte i forhold til politisk relaterede begivenheder i landet."

Den syriske regering har været i krig siden marts 2011 med den fri syriske hær, et oprørssystem bestående af anti-Assad-krigere. Tidligere i ugen beskyldte statsafdelingen den syriske regering om at bruge kemiske våben mod oprørere i et 21 August-angreb nær Damaskus, dræbe civile og opmuntre international voldshandling. Amerikanske embedsmænd sagde tirsdag, at militæret kunne starte en missil strejke på Syrien allerede i torsdag.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending