Følg os

Blogspot

Kommentar: Kan Unesco nogensinde komme sig efter Irina Bokovas katastrofale styre?

DEL:

Udgivet

on

Irina-Bokova-nouvelle-directrice-générale-de-l'UNESCO

Af Patrick Dawson

UNESCOs afgående generaldirektør er blevet næsten i stykker i kølvandet på Irina Bokovas katastrofale embedsperiode som generaldirektør.

Bokova, den første kvinde nogensinde i rollen, har desværre fuldstændig undladt at leve op til de forhåbninger, der er stillet til hende. I stedet har hendes embedsperiode været en sørgelig blanding af amoral og amatørisme, hvilket har ført den værdige organisation til randen af ​​forfald og vanære.

Når det næste Unesco-præsidentvalg nærmer sig, må de andre kandidater se på med blandede følelser. Sikkert lettelse over, at Bokovas ineffektivitet og egeninteresse endelig kan nå en ende. Men samtidig angst for omfanget af den oprydningsmission, der kræves for at returnere orden til organisationen, som er blevet skibbrudt og plyndret af de seneste fire års etablerede inkompetence.

Det var i 2011, at Bokovas embedsperiode blev mareridtsagtig, da hun stod over for, at USA – chokeret over, at Palæstina havde fået fuld medlemsstatus uden at have gennemgået fredsforhandlinger med Israel – annullerede deres midler til Unesco: et beløb på 150 millioner dollars, hvilket ville have gjort op 22 % af organisationens økonomiske støtte.

Stillet over for sin første udfordring afslørede generaldirektøren sig selv som et ansvar over for institutionen med sine uberegnelige svingninger mellem paniske lammelser og vilde, harebrained ikke-løsninger. Da hun tog beslutningen om ikke at deltage i forhandlinger med Obama-administrationen, kastede hun i stedet penge, hun ikke havde, i at forsøge at vinde amerikanske borgere med reklamerejser til staterne. Hun gik også i gang med at oprette et Washington-kontor for Unesco, formentlig i tilfælde af at det allerede eksisterende New York-kontor af en eller anden grund ikke var tilstrækkeligt.

reklame

I lyset af de skarpe rapporter fra Revisionsrådet, der kritiserede hendes diplomatiske og økonomiske fiaskoer, vågnede Bokova endelig alt for sent op til behovet for at handle. Hendes paniske reaktion var en utænksom masseafskedigelse, der drev hundredvis af Unesco-ansatte ud og styrtdykkede hendes svindende omdømme blandt dem under hende. De foranstaltninger, der blev truffet, gjorde ikke kun Unesco-medarbejdere bange for deres job, men formåede fuldstændigt ikke at håndtere de overhængende, grundlæggende strukturelle problemer.

Ifølge UNESCOs hjemmeside er organisationens mission "at bidrage til opbygningen af ​​fred, udryddelse af fattigdom, bæredygtig udvikling og interkulturel dialog". Alligevel har Unesco under Bokava fremmet fattigdom i sin egen baghave og sparket medarbejdere ud med det, som Revisionsrådet kaldte "vaghed" og "ugennemsigtighed" - slet ikke den gennemsigtighed, hun havde lovet.

Mens UNESCO-job blev slået af, var de virkelige problemer langt fra blevet løst. Brett Schaefer fra Heritage Foundation fandt ud af, at 87 % af Unescos budget på 326 millioner dollar sidste år blev allokeret til dets egne personale-, rejse- og driftsomkostninger. På grund af katastrofal ledelse og overdådige business-class-billetter, har Unesco under Bokova spildt over 3 millioner dollars hvert år udelukkende på rejser – på trods af tvivlsomheden i generaldirektørens rejseplaner.

UNESCO, en institution, der er fast etableret på etiske principper, burde ikke skulle falde fra hinanden. Dens grundlæggende mål er retfærdige, og Bokovas fiasko af et præsidentskab må ikke ses som en afspejling af organisationen, hvis mål fortjener at blive gennemført af en person, der er mindre præget af udugelighed. Hvad der dog er sikkert, er, at en ændring i ledelsen er den eneste måde, institutionen kan undgå implosion og en nedtur i dybere dekadence.

Mens præsidentens håbefulde, såsom tidligere professor i politisk og samfundsvidenskab og tidligere missionær i Kina Joseph Maila, gennemfører deres valgkampagner, må man undre sig: Hvordan begynder en normal, fornuftig kandidat at forstå den uorden, der er efterladt. af Bokova?

Efter mange år som kulturattaché på den britiske ambassade i Kiev har Patrick Dawson for nylig tiltrådt en lignende stilling i Budapest. Hans interesser ligger i Europas stadigt fremadskridende geopolitiske indbyrdes forhold, betydningen af ​​bredere magter og især den oversete betydning af Europas udkanter.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending