Følg os

Blogspot

Kommentar: Kan Unesco nogensinde komme sig efter Irina Bokovas katastrofale styre?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Irina-Bokova-nouvelle-directrice-générale-de-l'UNESCO

Af Patrick Dawson

UNESCOs afgående generaldirektør blev efterladt næsten i flasker i kølvandet på Irina Bokovas katastrofale embedsperiode som generaldirektør.

reklame

Bokova, den første kvindelige i rollen, har desværre helt undladt at stige til de forhåbninger, der stilles til hende. I stedet har hendes embedsperiode været en sørgelige blanding af amoral og amatørisme, der har ført den værdig organisation til randen af ​​forfald og miskredit.

Som det næste UNESCO præsidentvalg tilgang, må de andre kandidater være på udkig på med blandede følelser. Relief, helt sikkert, at den manglende effektivitet og egeninteresse Bokova endelig kan nå en ende. Men samtidig angst for omfanget af den oprydning mission forpligtet til at returnere for at organisationen, som er blevet forlist og plyndret af den siddende inkompetence af de seneste fire år.

Det var i 2011, at Bokovas mandat blev mareridt, da hun stod over for USA - chokeret over, at Palæstina havde fået fuld status som medlem uden at have gennemgået fredsforhandlinger med Israel - annulleret deres midler til Unesco: et beløb på 150 millioner dollars, hvilket ville have tjent op 22% af organisationens økonomiske støtte.

reklame

Stillet over for sin første udfordring afslørede generaldirektøren, at hun var et ansvar over for institutionen med sine uberegnelige svingninger mellem paniklammelse og vilde, harebrained ikke-løsninger. Under beslutningen om ikke at deltage i forhandlinger med Obama-administrationen kastede hun i stedet penge, hun ikke havde, for at forsøge at vinde amerikanske borgere med reklamerejser til staterne. Hun gik også i gang med at oprette et Washington-kontor for Unesco, formodentlig i tilfælde af at New York-kontoret, der allerede var på plads, af en eller anden grund ikke var tilstrækkeligt.

I lyset af de sønderlemmende rapporter fra Rådet Revisionsretten kritiserede hendes diplomatiske og økonomiske fiaskoer, Bokova endelig vågnede alt for sent til behovet for at handle. Hendes panikagtig reaktion var en tankeløs masse afskedige, støbning ud hundredvis af Unesco medarbejdere og styrtdykkende hendes svindende ry blandt dem under hende. De foranstaltninger, der træffes ikke alene forladt Unesco medarbejdere skrækslagne for deres job, men fuldstændig undladt at behandle de forestående, grundlæggende strukturelle problemer.

Ifølge UNESCOs hjemmeside er organisationens mission "at bidrage til opbygningen af ​​fred, udryddelse af fattigdom, bæredygtig udvikling og interkulturel dialog". Under Bokava har Unesco alligevel fremmet fattigdom i sin egen baghave og sparket medarbejdere ud med det, som Revisionsrådet kaldte "vaghed" og "uigennemsigtighed" - slet ikke den gennemsigtighed, hun havde lovet.

Mens UNESCO-job blev slået af, var de virkelige problemer langt fra løst. Brett Schaefer fra Heritage Foundation fandt ud af, at 87% af Unescos budget på 326 millioner dollars sidste år blev afsat til sine egne personale-, rejse- og driftsomkostninger. På grund af katastrofal styring og overdådige billetter til business class har Unesco under Bokova spildt over 3 millioner dollars hvert år kun på rejser - uanset tvivlsomheden i generaldirektørens rejseplaner.

UNESCO, en institution, der er etableret med etiske principper, skal ikke falde sammen. Dets grundlæggende mål er retfærdige, og Bokovas fiasko af et formandskab må ikke ses som en afspejling af organisationen, hvis mål fortjener at blive gennemført af en person, der er mindre ugudelig af utugelighed. Hvad der dog er sikkert er, at en ændring i ledelsen er den eneste måde, institutionen muligvis kan undgå implosion og en nedstigning i dybere dekadens.

Da præsidentvalget håbefulde, såsom tidligere professor i politiske og sociale videnskaber og tidligere missionær til Kina Joseph Maila, udføre deres valgkampagner, kan man undre sig: hvordan en normal, fornuftig kandidat begynder at få mening ud af den uorden efterladt af Bokova?

Efter mange år som kulturattaché på den britiske ambassade i Kiev har Patrick Dawson for nylig tiltrådt en lignende stilling i Budapest. Hans interesser ligger i Europas stadigt voksende geopolitiske indbyrdes forhold, betydningen af ​​bredere magter og især den oversete betydning af Europas udkanter.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending