Følg os

Forsiden

Obama aflyser militær øvelse med Egypten efter vold

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

AP_Obama_Egypt_kb_130815_16x9_992Den amerikanske præsident Barack Obama har udtalt, at det traditionelle samarbejde mellem Egypten og USA "ikke kan fortsætte som normalt" med egyptiske borgere dræbt og nægtet deres grundlæggende rettigheder. Obama har sagt, at De Forenede Stater annullerer deres toårige fælles militære øvelse med Egypten, der er planlagt til september, som reaktion på vold i landet mellem egyptiske sikkerhedsstyrker og det muslimske broderskab. ”Mens vi ønsker at opretholde vores forhold til Egypten, kan vores traditionelle samarbejde ikke fortsætte som normalt, når civile dræbes på gaden, og rettighederne rulles tilbage,” sagde Obama den 15. august i Chilmark, Massachusetts. Præsidentens bemærkninger kom dagen efter, at hundreder blev dræbt. Han fordømte volden samt den midlertidige regerings beslutning om at genindføre beredskabsloven. Obama sagde, at cyklus af vold og optrapning fra begge sider fodrer landets polarisationscyklus og "skal stoppes", og at sammen med ophævelse af undtagelsestilstanden bør en national forsoningsproces, der giver alle parter en stemme i Egypts fremtid, begynde.

 

”Vi opfordrer de egyptiske myndigheder til at respektere folks universelle rettigheder. Vi opfordrer dem, der protesterer, til at gøre det fredeligt og fordømme de angreb, vi har set af demonstranter, herunder på kirker, ”sagde han og tilføjede, at kvinders rettigheder og landets religiøse mindretal bør respekteres.

”Forpligtelser skal holdes for at forfølge gennemsigtige reformer af forfatningen og det demokratiske valg af et parlament og en præsident. Og at følge denne vej vil hjælpe Egypten med at imødekomme dets folks demokratiske forhåbninger og samtidig tiltrække investering, turisme og international støtte, der kan hjælpe det med at levere muligheder til sine borgere, ”sagde han.

reklame

USA ønsker at samarbejde med det egyptiske folk i deres stræben efter en bedre fremtid, men det er op til egypterne selv at bestemme, hvad den fremtid vil være, sagde han.

”Vi værdsætter situationens kompleksitet. Mens Mohamed Morsy blev valgt til præsident ved et demokratisk valg, var hans regering ikke inkluderende og respekterede ikke alle egypternes synspunkter, ”sagde han.

Men på samme tid ”tager vi ikke parti med noget bestemt parti eller politisk person,” sagde Obama.

reklame

”Jeg ved, at det er fristende inde i Egypten at bebrejde USA eller Vesten eller en anden ekstern aktør for, hvad der er gået galt. Vi er blevet beskyldt af tilhængere af Morsy; vi er blevet beskyldt af den anden side, som om vi er tilhængere af Morsy. Den slags tilgang vil ikke gøre noget for at hjælpe egypterne med at nå den fremtid, de fortjener, ”sagde han.

USA ønsker at se egypterne arbejde sammen for at lykkes som et fredeligt, demokratisk og velstående land, og præsidenten erkendte, at det til tider vil være vanskeligt.

”Der bliver falske starter. Der vil være vanskelige dage. Amerikas demokratiske rejse førte os gennem nogle mægtige kampe for at perfektionere vores union. Fra Asien til Amerika ved vi, at demokratiske overgange ikke måles i måneder eller endda år, men nogle gange i generationer, ”sagde Obama.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending