Følg os

Forsiden

UKIPs Stuart Wheeler: 'Ingen steder nær så god som mænd' kommenterer 'ikke sexisme'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

_69303338_69303333UKIP-kasserer Stuart Wheeler har benægtet at være sexistisk ved at sige, at kvinder var "ikke nær så gode som mænd" til spil som skak, bridge og poker.

Spread-betting tycoon fremsatte kommentaren under en debat om EU-forslag til kønskvoter i bestyrelseslokalet.

Wheeler sagde, at han havde forklaret, hvorfor virksomheder ikke skulle tvinges til at udnævne flere kvinder til deres bestyrelser.

reklame

Han blev beskyldt for sexisme af medpaneler Clare Gerada, formand for Royal College of GPs.

Han forklarede sine kommentarer til BBC Radio 4's The World at One og sagde: ”Jeg påpegede, at kvinder i visse områder ikke klarede sig så godt som mænd, og derefter citerede jeg poker, bridge og skak.

"Min pointe er, at der er nogle ting, som mænd er bedre end kvinder til, nogle ting, som kvinder er bedre end mænd til, og at du ikke nødvendigvis vil pålægge et minimum af begge køn i toppen af ​​noget erhverv eller i øverst på ethvert bord. "

reklame

'Selvfølgelig sexistisk'

Hr. Wheeler, en tidligere donor af det konservative parti, der blev udvist af partiet af David Cameron på grund af sin støtte til UKIP, sagde, at anti-EU-partiet tiltrak flere kvinder og tog skridt til at opnå dette, men udelukkede kvoter for kandidater.

Spurgt, om han antydede, at mænd var mere intelligente end kvinder, sagde hr. Wheeler: "Nej, nej, bestemt ikke ... alt, hvad jeg sagde, var, at der er områder, hvor kvinder ikke er så gode som mænd. Jeg er sikker på, at der er områder mænd er ikke så gode som kvinder, og derfor synes jeg ikke, det er altid vigtigt at have et minimum antal af begge. "

UKIP-MEP-kandidat Diane James, der var tæt på at vinde parlamentsvalget i Eastleigh i marts, sagde, at Wheelers kommentarer var taget "helt ud af kontekst", og at partiet blev "valgt".

"Medierne vil meget gerne præsentere UKIP som et fuldstændig kvindehadeparti. Det er det helt klart ikke. Se på mig selv, se på de andre kvinder inden for partiet, der har opnået meget, meget høje embedsniveauer," sagde hun til BBC News kanal.

På spørgsmålet om hr. Wheelers kommentarer på mødet onsdag aften sagde dr. Gerada, at de var "indlysende sexistiske".

”Jeg håber, det var tunge i kinden, for der er intet bevis for, at mænd er bedre til poker, bridge eller skak.

"Og selvom de var, hvad betyder det om de færdigheder, du har brug for på et bræt?"

'Bunga bunga'

Hun fortalte BBC News-kanalen, at hun ikke var enig i kvoterne, men sagde "vi skal bestemt have flere kvinder i seniorroller".

Dr. Gerada tilføjede, at hendes 82-årige mor regelmæssigt slog mænd, der var "en fjerdedel af hendes alder" ved broen.

Det blev også rapporteret af The Times, at UKIP-MEP Godfrey Bloom fortalte den samme begivenhed, at han og partilederleder Nigel Farage ønskede en invitation til et "bunga bunga" -parti, der var vært for den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi.

Hr. Wheeler fortalte BBC News, at Bloom tydeligvis havde sjovet, og han håbede, at det ikke gav indtryk af, at kvinder ikke blev taget alvorligt af partiet.

Hr. Wheeler arbejdede som advokat, inden han oprettede IG-indeks i 1974. Virksomheden tillod britiske beboere at spekulere i guldprisen på et tidspunkt, hvor valutakontrol forhindrede dem i at købe det, undtagen til en præmie.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending