Følg os

Forsiden

Israel udgiver liste over 26 palæstinensiske fanger at blive befriet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Palæstinensiske fanger, der blev befriet fra israelske fængsler, smil ankommer til Rafah-grænsekrydsningen med Egypten i det sydlige GazastribenDen 12. august offentliggjorde Israel en liste over 26 palæstinensiske fanger, der er gået fri inden for få dage, nogle efter at have tilbragt mere end to årtier bag lås, som en del af en aftale, der førte til en genoptagelse af de USA-støttede israelsk-palæstinensiske fredsforhandlinger. Samtalen blev sat til at genoptages den 14. august i Jerusalem og senere i Jericho efter et første møde i Washington.

Fangerne er den første gruppe blandt de 104 palæstinensiske terrorister, som Israel allerede i princippet har besluttet at frigøre som en del af aftalen, der er opnået efter intensiv shuttle-diplomati af den amerikanske udenrigsminister John Kerry om at forny samtaler.

Beslutningen om at godkende den første fase af frigivelsen blev taget søndag af et panel bestående af tre kabinetsministre ledet af forsvarsminister Moshe Yaalon. Premierminister Benjamin Netanyahu, justitsminister Tzipi Livni, minister for offentlig sikkerhed Yitzhak Aharonovitch og minister for videnskab og teknologi Yaakov Peri er også med i panelet. Søndag godkendte imidlertid kun tre ministre listen, da Netanyahu var ved at komme sig efter akut brokoperation, og Aharonovitch var i udlandet.

Alle de fanger, der skulle frigives i denne uge, var på en eller anden måde involveret i mordet på israelere og blev dømt, inden Oslo-aftalen blev underskrevet.

reklame

Ministerpanelet understregede ikke desto mindre, at hvis nogen af ​​fangerne genoptager terroraktiviteter, vil de blive sat tilbage i fængsel for at afskaffe resten af ​​deres dom.

Familier til israelere, der er ofre for de indsattes angreb, har 48 timer til at appellere deres planlagte løsladelse til Israels højesteret. Baseret på tidligere instanser var det usandsynligt, at retten ville gribe ind.

”Skam regeringen og skam over premierministeren og hans tilhængere,” skrev Zvia Dahan, hvis far, Moshe Becker, blev dræbt, da han plejede sin appelsinlund i Israel i 1994, på Facebook. En af Beckers tre mordere skal frigøres.

reklame

Den fulde liste med 26 navne blev offentliggjort på webstedet Israel Prisons Service, efter at fangernes ofres familier blev underrettet. Af de 26 fanger vender 14 tilbage til Gaza og 12 til Vestbredden

Af de 26 fanger er 17 blevet dømt for mord. De resterende fanger blev fængslet på anklager for drab, drabsforsøg, kidnapning og sammensværgelse om at begå mord.

Den fulde liste over fanger, der frigives i denne uge:

• Fayez Mutawi al-Khur, der blev fængslet i 1985 for mordet på Menachem Dadon og mordforsøg på Salomon Abukasis.
• Salah Ibrahim Ahmed Mugdad, der blev fængslet i 1993 for mordet på Israel Tenenbaum
• Samir Nayef al-Naneesh, der blev fængslet i 1989 for mordet på Binyamin Meisner
• Yusef Abdel Hamid Irshaid, der blev fængslet i 1993 for mordene på Nadal Rabu Jaab, Adnan Ajad Dib, Mufid Canaan, Tawfiq Jradat og Ibrahim Said Ziwad
• Mustafa Othman al-Haj, der blev fængslet i 1989 for mordet på Steven Frederick Rosenfeld
• Salameh Abdallah Musleh, der blev fængslet i 1993 for mordet på Reuven David
• Atiyeh Salem Musa, der blev fængslet i 1994 for mordet på Isaac Rotenberg
• Salah Mahmoud Mukled, der blev fængslet i 1993 for mordet på Yeshayahu Deutsch
• Mohamed Abdel Majid Sawalha, der blev fængslet i 1993 for mordet på Baruch Heisler og mordforsøget på Betty Malka, Shai Cohen og Avishag Cohen
• Atef Izzat Shaath, der blev fængslet i 1993 for at være et tilbehør til mordet på Simcha Levy
• Yusef Said al-Al, der blev fængslet i 1994 for at have kastet sprængstoffer og været et tilbehør til mordet på Ian Feinberg og Sami Ramadan
• Midhat Fayez Barbakh, der blev fængslet i 1994 for mordet på Moshe Beker
• Ali Ibrahim al-Rai, der blev fængslet i 1994 for mordet Moris Eisenstatt
• Mohamed Jaber Nashbat, der blev fængslet i 1990 for at være et tilbehør til mordet på Amnon Pomerantz
• Samir Hussein Murtaji, der blev fængslet i 1993 for bortførelse, tortur og mord på Samir Alsilawi, Khaled Malka, Nasser Aqila og Ali al-Zaabot
• Hosni Faregh Sawalha, der blev fængslet i 1990 for mordet på Baruch Heislner
• Faraj Saleh al-Rimahi, der blev fængslet i 1992 for mordet på Avraham Kinstler
• Ala eddin Ahmed Abu Sitteh, der blev fængslet i 1994 for mordet på David Dadi og Hayim Weizman
• Ayman taleb Abu Sitteh, der blev fængslet i 1994 for mordet på David Dadi og Hayim Weizman
• Esmat Omar Mansour, der blev fængslet i 1993 for at være et tilbehør til mordet på Hayim Mizrahi
• Khaled Mohamed Asakreh, der blev fængslet i 1991 for mordet på Annie Ley
• Nihad YusefJundiyeh, der blev fængslet i 1989 for mordet på Zalman Shlein
• Mohamed Mahmoud Hamdiyeh, der blev fængslet i 1989 for mordet på Zalman Shlein
• Jamil Abdel Wahab Natsheh, der blev fængslet i 1992 for mordet Shmuel Gersh
• Taher Mohamed Zaboud, der blev fængslet i 1993 for mordet på Avraham Cohen
• Sabih Abed Hammed Borhan, der blev fængslet i 2001 for mordet på Jamil Muhammad, Naim Sabih og Aisha Abdullah Haradin

 

Læs
reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending