Følg os

Forsiden

ROC løfter sanktioner mod Filippinerne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

cVLPFRFDen 8. august meddelte Folkerepublikken Kina (ROC) regeringen, at den havde ophævet sine sanktioner over for Filippinerne med det samme efter den filippinske regerings konstruktive reaktion på skydehændelsen, der involverede

Samarbejds- og venlige forbindelser mellem de to lande genoprettes, sagde udenrigsminister David YL Lin på en pressekonference i Taipei City. Sanktionerne omfattede en frysning af filippinske arbejdskraftansøgninger, en rød rejsealarm, der afskrækker ROC-borgere fra at rejse til Filippinerne for turisme eller forretning og suspension af bilaterale udvekslinger og visumfritagelser.

Meddelelsen kom, efter at Amadeo R. Perez Jr., formand for Manila Economic and Cultural Office, og Antonio I. Basilio, filippinsk repræsentant i Taiwan, mødtes med Lin for at forklare deres regerings officielle skriftlige svar på hændelsen.

reklame

Perez havde rejst tidligere på dagen til øen Xiaoliuqiu ud for Taiwans sydvestkyst for at aflevere en formel undskyldning på vegne af den filippinske præsident Benigno S. Aquino III og folket på Filippinerne til familien af ​​fisker Hong Shi-cheng . Hong blev dræbt 9. maj, da Guang Da Xing nr. 28 blev affyret af et filippinsk regeringspatrulskib, mens de opererede i farvande inden for de to landes overlappende eksklusive økonomiske zoner.

ROC indførte sanktionerne efter sine krav fra 11. maj om, at den filippinske regering fremsætter en formel undskyldning, yder kompensation, straks efterforsker hændelsen og straffer de ansvarlige og indleder fiskerisamarbejdssamtaler hurtigst muligt.

Den filippinske regering har nu reageret positivt på de fire krav, sagde Lin og bemærkede, at Perez var bemyndiget af præsident Aquino til at levere undskyldningen. En aftale om erstatning er også nået mellem advokater for ofrets familie og for MECO, tilføjede han.

reklame

Den 7. august udgav de to sider separate undersøgelsesrapporter. Rapporten fra det filippinske National Bureau of Investigation anbefalede, at otte filippinske kystvagtpersonale anklagedes for drab og fire for retshindring. Disse henstillinger er stort set i overensstemmelse med de i Taiwan-efterforskningen, sagde Lin, og det filippinske justitsministerium har lovet at indlede retssager så hurtigt som muligt.

Med hensyn til fiskerisamarbejde gav et forberedende møde den 14. juni nogle konkrete resultater, især med hensyn til styrkelse af maritim retshåndhævelse uden brug af magt for at forhindre gentagelse af lignende hændelser, bemærkede Lin. De to parter blev også enige om at fortsætte forhandlingerne om fiskerispørgsmål.

Lin sagde, at ROC nu opfordrer Filippinerne til straks at retsforfølge det ansvarlige PCG-personale, afholde den næste runde af fiskerisamtaler hurtigst muligt, fortsætte med at styrke mekanismer, der fremmer maritim retshåndhævelse uden vold, og træffe konkrete foranstaltninger til at reparere bilaterale forbindelser, især med hensyn til handel og økonomi med henblik på en eventuel undertegnelse af en aftale om økonomisk samarbejde.

ROC vil fortsætte rutinemæssige patruljer af sin EEZ mod syd for at sikre fiskeriets rettigheder og sikkerhed for sine fiskere, påpegede Lin.

Baseret på det traditionelle venskab mellem Taiwan og Filippinerne håber ROC på en hurtig normalisering af forbindelserne, især inden for handel og økonomi, videnskab og teknologi og kultur, tilføjede han

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending