Følg os

Forsiden

ROC løfter sanktioner mod Filippinerne

DEL:

Udgivet

on

cVLPFRFDen 8. august meddelte Folkerepublikken Kinas (ROC) regering, at den havde ophævet sine sanktioner mod Filippinerne med virkning omgående, efter den filippinske regerings konstruktive reaktion på skudepisoden, der involverede

Samarbejds- og venskabelige forbindelser mellem de to lande er ved at blive genoprettet, sagde udenrigsminister David YL Lin på et pressemøde i Taipei. Sanktionerne omfattede en fastfrysning af filippinske arbejdsansøgninger, en rød rejseadvarsel, der afskrækkede ROC-borgere fra at rejse til Filippinerne for turisme eller forretning, og suspension af bilaterale udvekslinger og visumfritagelser.

Meddelelsen kom efter, at Amadeo R. Perez Jr., formand for Manila Økonomi- og Kulturkontor, og Antonio I. Basilio, Filippinernes repræsentant i Taiwan, mødtes med Lin for at forklare deres regerings officielle skriftlige svar på hændelsen.

Perez var tidligere på dagen rejst til øen Xiaoliuqiu ud for Taiwans sydvestkyst for at give en formel undskyldning på vegne af den filippinske præsident Benigno S. Aquino III og befolkningen i Filippinerne til fiskeren Hong Shi-chengs familie. . Hong blev dræbt den 9. maj, da Guang Da Xing nr. 28 blev beskudt af et filippinsk regeringspatruljefartøj, mens han opererede i farvande inden for de overlappende eksklusive økonomiske zoner i de to lande.

ROC indførte sanktionerne efter dets krav den 11. maj om, at den filippinske regering fremsætter en formel undskyldning, yder kompensation, omgående undersøger hændelsen og straffer de ansvarlige og indleder fiskerisamarbejdsforhandlinger på det tidligst mulige tidspunkt.

Den filippinske regering har nu reageret positivt på de fire krav, sagde Lin og bemærkede, at Perez var autoriseret af præsident Aquino til at levere undskyldningen. Der er også indgået en aftale om erstatning mellem advokater for ofrets familie og for MECO, tilføjede han.

Den 7. august udgav de to sider separate undersøgelsesrapporter. Rapporten fra Philippine National Bureau of Investigation anbefalede, at otte filippinske kystvagtpersonale blev tiltalt for drab og fire for hindring af retfærdighed. Disse anbefalinger er stort set i overensstemmelse med Taiwan-undersøgelsen, sagde Lin, og det filippinske justitsministerium har lovet at indlede en retssag så hurtigt som muligt.

reklame

Med hensyn til fiskerisamarbejde gav et forberedende møde den 14. juni nogle konkrete resultater, især med hensyn til styrkelse af søfartslovgivningen uden brug af magt, for at forhindre gentagelse af lignende hændelser, bemærkede Lin. De to sider blev også enige om at fortsætte forhandlingerne om fiskerispørgsmål.

Lin sagde, at ROC nu opfordrer Filippinerne til omgående at retsforfølge det ansvarlige PCG-personale, afholde den næste runde af fiskeriforhandlinger på det tidligst mulige tidspunkt, fortsætte med at forbedre mekanismer, der fremmer søfartsretshåndhævelse uden vold, og træffe konkrete foranstaltninger til at rette op på de bilaterale forbindelser, især med hensyn til handel og økonomi med henblik på en eventuel undertegnelse af en økonomisk samarbejdsaftale.

ROC vil fortsætte rutinemæssig patruljering af sin EEZ mod syd for at sikre fiskerirettigheder og sikkerhed for sine fiskere, påpegede Lin.

Baseret på det traditionelle venskab mellem Taiwan og Filippinerne håber ROC på en hurtig normalisering af forbindelserne, især inden for handel og økonomi, videnskab og teknologi og kultur, tilføjede han

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending