Følg os

Forsiden

Taipei og Manila opfordring til drab afgifter i Guang Da Xing No. 28 sagen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

grave-incidente-maritimo-entre-taiwan-y-filipinas-20130523084730-85118c65c6b02fdb6871c85c2acf67aaROC og filippinske regeringer udgav deres undersøgelsesrapporter om Guang Da Xing nr. 28 skudepisode på separate pressekonferencer den 7. august, hvor begge sider anbefalede, at otte filippinske kystvagtpersonale retsforfølges for drab.

Taipei offentliggjorde sin rapport på en pressekonference ledet af viceudenrigsministerambassadør Ting Joseph Shih og vicejustitsminister Chen Ming-tang, en time efter Manilas pressekonference.

Den filippinske National Bureau of Investigation-rapport, godkendt af præsident Benigno S. Aquino III, konkluderede, at et filippinsk regeringsfartøjs angreb på den taiwanske fiskerbåd forårsagede fiskeren Hong Shi-chengs død (også stavet Hung Shih Cheng). Den anbefalede endvidere anklager om at hindre retfærdigheden mod fire PCG-besætningsmedlemmer for at have manipuleret med videooptagelser af hændelsen og indsendt en forfalsket skyderapport.

Hændelsen fandt sted den 9. maj 2013 i de overlappende eksklusive økonomiske zoner i ROC og Filippinerne. PCG-besætningsmedlemmer affyrede 108 skud fra et .30-kaliber maskingevær, M16 og M14 rifler mod den ubevæbnede fiskerbåd og ramte den med 45, efter at båden flygtede fra det filippinske patruljefartøj.

Amadeo Perez Jr., formand for Manila Economic and Cultural Office, har sagt, at han vil besøge Taiwan på vegne af præsident Benigno Aquino III for offentligt at undskylde over for hr. Hongs familie og befolkningen i Taiwan, samt give en fuldstændig redegørelse for den filippinske regerings indsats i sagen i håb om at rette op på forholdet mellem Taiwan og Filippinerne. Der er også indgået en aftale om erstatning mellem advokater for MECO og for ofrets familie.

På Taiwans side meddelte Pingtung-distriktets anklagemyndighed tidligere samme dag, at det vil rejse anklager om drab mod de samme otte PCG-personale, der er nævnt i den filippinske rapport. I henhold til ROC-lovgivningen er straffen for drab død, livsvarigt fængsel eller fængsel i mindst ti år, mens den lovbestemte straf i Filippinerne er fængsel fra 12 år og en dag til 20 år.

Fra begyndelsen af ​​hændelsen har ROC-regeringen indtaget en proaktiv, fast holdning i de igangværende samtaler med den filippinske regering for at opnå retfærdighed for ofrets familie, beskytte fiskernes interesser og forsvare landets værdighed og position. Efter Filippinernes positive og konkrete svar på deres fire krav overvejer regeringen at ophæve de 11 sanktioner, den har pålagt Filippinerne.

reklame

Baseret på de traditionelt venskabelige bånd mellem Taiwan og Filippinerne vil ROC træffe konkrete foranstaltninger for yderligere at styrke de bilaterale forbindelser inden for handel og økonomi, videnskab og teknologi og kultur.

Separat reddede ROC Coast Guard Administrations patruljefartøj Wei Hsing tre filippinske fiskere på drift i farvande syd for Taiwan den 21. juli og arrangerede deres hurtige og sikre hjemkomst.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending