Følg os

Forsiden

Menneskerettighedsgruppe fremhæver Kasakhstan undertrykkelse

DEL:

Udgivet

on

Mukhtar_Ablyazov__2150166a Åben Dialog Foundation har fremhævet sagen om den tidligere politiker og forretningsmand Mukhtar Ablyazov i Kasakhstan, som organisationen nævner som værende "fjende nummer et" af den kasakhiske præsident Nursultan Nazarbayev, og hvis sag sammen med Muratbek Ketebayev, Tatiana Paraskevich, Alexandr Pavlov og Alma Shalabayeva, Mukhtar Ablyazovs kone repræsenterer "omfattende undertrykkende handling over for politiske dissidenter, der bor i Europa".

Den 31. juli i år blev Mukhtar Ablyazov arresteret i det sydlige Frankrig nær Cannes efter krav fra Ukraine. Han er nu varetægtsfængslet i Aix-en-Provence og afventer en yderligere afgørelse fra retten om hans potentielle løsladelse. Han skal fremlægge dokumenter, der beviser, at han kan opholde sig i nærheden under hele procedurens varighed, han kan blive anmodet om at betale en kaution, og hvis han bliver løsladt, vil han blive sat under elektronisk overvågning (GPS-sporingsarmbånd). Retten forventes at behandle hans løsladelsesanmodning i løbet af anden del af august.

Følgende artikler illustrerer ifølge Open Dialog Foundation Ablyazovs sag:

1. Hvordan Europa hjælper 'jægerne' i Ablyazov, fra hjemmesiden for den forbudte kasakhiske avis Respublika. Klik link. (engelsk oversættelse vedhæftet).

2. Frankrig: Sikre sikkerheden for den kasakhstanske oppositionsfigur: Amnesty International, klik her.

3. Italiens skammelige samarbejde med Kasakhstan: Washington Post, klik her.

4. Overgangens spøgelser: Interview med Yevgeniy Zhovtis, klik link. (Engelsk oversættelse vedhæftet.

reklame

Open Dialog Foundation har appelleret til de franske myndigheder, det franske justitsministerium i særdeleshed, om at tage hensyn til de farer, der venter Ablyazov, hvis han skulle blive udleveret og ende i Kasakhstan, Rusland eller Ukraine, hvor organisationen udtaler "han ikke kan forvente at stå over for en retfærdig rettergang".

Med hensyn til Vadim Kuramshin, den internationale Ludovic-Trarieux-prismodtager (prisen uddeles årligt til aktivister og fortalere, der er involveret i menneskerettighedsforsvar) afsoner i øjeblikket en 12-årig fængselsstraf i et højsikkerhedsfængselsanlæg, ES 164/4, som han kritiserede for ikke at respektere fangernes rettigheder. Han har anmodet om at blive overført til en anden top-sikkerhedsfacilitet, tættere på familiens bopæl, hvor han ikke ville risikere at blive et gengældelsesmål for sin tidligere aktivitet med at fordømme indsattes rettigheder. For Ludovic-Trarieux-prisens hjemmeside, klik link..

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending