Følg os

Blogspot

Narrative for et nyt Europa?

DEL:

Udgivet

on

BarrosoDen 11. juli opfordrede formanden for Europa-Kommissionen, José Manuel Barroso, til en "ny fortælling for et nyt Europa". Jeg kan huske, da jeg første gang hørte en strategiperson droppe ordet 'narrativ' i deres præsentation – det var, da de argumenterede for, at der skulle laves en meget dyr undersøgelse og et navneskifte til deres afdeling. Ingen af ​​disse ting var dårlige i sig selv, men den ændrede fortælling resulterede ikke i en bedre organisation, det resulterede i, at mange mennesker, der ikke brugte ordet 'fortælling', blev sat på sidelinjen, og en flok mennesker med ringe direkte erfaring med hvad de lavede, tog over. Dette havde et forudsigeligt resultat, meget varm luft og meget lidt af den konkrete sort, der blev opnået. Så undskyld mig, hvis jeg ikke føler mig håbefuld, når folk begynder at tale om nye fortællinger.

Men vi har ikke kun brug for en ny fortælling – hvis det ikke var irriterende nok, vil vi faktisk have en 'Version 2.0'. Lad mig oversætte, for alle, der ikke er bekendt med den nye jargon. 'Version 2.0' ville i den gamle jargon have været en ny 'vision', som kunne have involveret noget 'tænke uden for boksen'. Faktisk er jeg overrasket over, at denne fortælling ikke bliver en 'Version 3.0' – det seneste stykke ordsprog. Jeg deltog for nylig i et træningsarrangement for lobbyister, der havde 'Version 3.0' mærket på sig – da jeg var ret uvidende om, hvad '3.0' var, så jeg frem til at blive oplyst. Jeg er ked af at sige, at jeg ikke er klogere; der var lidt om at bruge sociale medier og internettet, og det var stort set det, åh ja, og hvordan vi alle skulle bruge den nu allestedsnærværende infografik (det hjælper åbenbart med at håndtere 'infobesity'). Intet om effektiv brug af crowd sourcing eller håndtering af den perverse 'fejlinformation', som søgemaskinealgoritmer kan fremprovokere, eller hvordan man håndterer information over forsyning, andet end blot at bruge informeret personlig dømmekraft. Kort sagt, intet der tilføjede meget til min nuværende forståelse. Det, der var særligt deprimerende, var, at hvert nyt jargon blev hilst begejstret – jeg kunne se visse personer glædeligt notere det nye ord ned og tænkte på, hvordan de kunne fortælle kunderne, at de var folkene til at håndtere problemet med europæisk 'infobesity'.

Undskyld jargonen, men den 'nye fortælling' virker alt sammen som en meget udførlig måde at undgå 'elefanten i rummet' på. Europa er anderledes end det, der blev grundlagt for mere end 60 år siden. Når vi forbereder os på at fejre hundredeåret for begyndelsen af ​​Første Verdenskrig, vil det være en skarp påmindelse om, hvor vi er kommet fra, og det bør vi aldrig glemme. Det Europa, vi kender i dag, har været et af de mest succesrige politiske projekter NOGENSINDE. Det er en kæmpe bedrift, mangelfuld, langsom, nogle gange irriterende, men ikke desto mindre en kæmpe succes. Jeg håber, at der vil blive gjort en større indsats for at forbedre det indre marked, for at gøre Europa til et bedre sted at bo og arbejde og for at sikre, at Europa spiller en positiv rolle globalt. Ikke desto mindre har dynamikken i Europa ændret sig, og det er vigtigt at erkende dette – Tysklands genforening, tiltrædelsen af ​​de tidligere kommunistiske stater i Østeuropa og den halvbagte indførelse af en fælles valuta har forvandlet vores kontinent.

Præsident Barroso opfordrer til intet mindre end en "altomfattende fortælling [til] at tage højde for den udviklende virkelighed på det europæiske kontinent og fremhæve, at EU ikke udelukkende handler om økonomi og vækst, men også om kulturel enhed og fælles værdier i en globaliseret verden”. Dette visionære Europa adskiller sig en del fra nutidens, det, der er fikseret med inflationsrater, budgetunderskud, blotte forsvar af nationale interesser (normalt understøttet af nationale renter-søgende eliter) og håndhævelsen af ​​udbredte nød. Den nuværende politik truer med at ødelægge det politiske projekt. Vi har allerede et væld af strategier, især Europa 2020 og dets undersæt af strategier – nogle stopper ikke ved 2020, nogle er allerede flyttet til 2030. Men dette er ikke nok for Barrosos arv. Jeg vil bede præsident Barroso om at bemærke ordene fra den canadiske og senere amerikanske økonom, embedsmand og diplomat JK Galbraith: "Alle de store ledere har haft én egenskab til fælles: det var villigheden til utvetydigt at konfrontere deres folks store angst. i deres tid. Dette, og ikke meget andet, er essensen af ​​ledelse.”. En 'Version 2.0, ny fortælling' er simpelthen rodet, mens Rom-traktaten brænder.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending