Følg os

Forsiden

EU-historie: Schuman-erklæring

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

getImage3Schuman-erklæringen blev præsenteret af den franske udenrigsminister Robert Schuman den 9. maj 1950. Den foreslog oprettelsen af ​​et europæisk kul- og stålfællesskab, hvis medlemmer ville samle kul- og stålproduktion.

EKSF's stiftende medlemmer: Frankrig, Vesttyskland, Italien, Holland, Belgien og Luxembourg var de første i en række overnationale europæiske institutioner, der i sidste ende ville blive nutidens "Europæiske Union".

I 1950 kæmpede Europas nationer stadig for at overvinde ødelæggelsen under 5. verdenskrig, som var afsluttet XNUMX år tidligere.

reklame

De europæiske regeringer var fast besluttede på at forhindre en anden sådan forfærdelig krig og konkluderede, at sammenlægning af kul- og stålproduktion - med erklæringens ord - ville gøre krig mellem historiske rivaler Frankrig og Tyskland "ikke bare utænkelig, men materielt umulig".

Man troede - korrekt - at sammenlægning af økonomiske interesser ville hjælpe med at hæve levestandarden og være det første skridt mod et mere forenet Europa. Medlemskab af EKSF var åbent for andre lande.

”Verdensfred kan ikke beskyttes uden at gøre en kreativ indsats, der står i forhold til de farer, der truer den.”

reklame

"Europa vil ikke blive skabt på én gang eller efter en enkelt plan. Det vil blive bygget gennem konkrete resultater, der først skaber en de facto solidaritet."

"Samlingen af ​​kul- og stålproduktion ... vil ændre skæbnen for de regioner, der længe har været dedikeret til fremstilling af krigsmmunition, som de har været de mest konstante ofre for."

Verdensfreden kan ikke beskyttes uden at gøre en kreativ indsats, der står i forhold til de farer, der truer den.

Det bidrag, som et organiseret og levende Europa kan bringe til civilisationen, er uundværligt for opretholdelsen af ​​fredelige forbindelser. I at have påtaget sig selv i mere end 20 år rollen som forkæmper for et forenet Europa har Frankrig altid haft som et væsentligt mål at tjene fred. Et forenet Europa blev ikke opnået, og vi havde krig.

Europa vil ikke blive skabt på én gang eller efter en enkelt plan. Den vil blive bygget gennem konkrete resultater, der først skaber en de facto solidaritet. At komme sammen mellem Europas nationer kræver fjernelse af Frankrigs og Tysklands ældgamle opposition. Enhver handling, der træffes, skal først og fremmest vedrøre disse to lande.

Med dette mål for øje foreslår den franske regering, at der straks træffes handling på et begrænset, men afgørende punkt.

Den foreslår, at den fransk-tyske produktion af kul og stål som helhed placeres under en fælles Høj Myndighed inden for rammerne af en organisation, der er åben for deltagelse af de andre europæiske lande. Samlingen af ​​kul- og stålproduktion skal straks sørge for, at der oprettes fælles fundament for økonomisk udvikling som et første skridt i føderationen af ​​Europa og vil ændre skæbnen i de regioner, der længe har været dedikeret til fremstilling af krigsmmunition , hvoraf de har været de mest konstante ofre.

Den således etablerede produktionssolidaritet vil gøre det klart, at enhver krig mellem Frankrig og Tyskland ikke blot bliver utænkelig, men materielt umulig. Oprettelsen af ​​denne magtfulde produktive enhed, åben for alle lande, der er villige til at deltage og i sidste ende bundet til at give alle medlemslandene de grundlæggende elementer i industriproduktionen på de samme vilkår, vil lægge et ægte fundament for deres økonomiske forening.

Denne produktion vil blive tilbudt verden som helhed uden forskel eller undtagelse med det formål at bidrage til at hæve levestandarden og fremme fredelige resultater. Med øgede ressourcer vil Europa være i stand til at forfølge en af ​​sine væsentlige opgaver, nemlig udviklingen af ​​det afrikanske kontinent. På denne måde vil der enkelt og hurtigt blive realiseret den sammensmeltning af interesse, som er uundværlig for oprettelsen af ​​et fælles økonomisk system; det kan være den surdej, hvorfra der kan vokse et bredere og dybere samfund mellem lande, der længe er modsat hinanden ved sanguinariske opdelinger.

Ved at samle basisproduktionen og ved at indføre en ny Høj Myndighed, hvis beslutninger vil binde Frankrig, Tyskland og andre medlemslande, vil dette forslag føre til realisering af det første konkrete fundament for en europæisk føderation, der er uundværlig for bevarelsen af ​​fred.

For at fremme realiseringen af ​​de definerede mål er den franske regering klar til at indlede forhandlinger på følgende baser.

Opgaven, som denne fælles høje myndighed vil blive pålagt, er at sikre hurtigst muligt modernisering af produktionen og forbedring af dens kvalitet; levering af kul og stål på identiske betingelser til det franske og det tyske marked samt til markederne i andre medlemslande fælles udvikling af eksport til andre lande udjævning og forbedring af levevilkårene for arbejdere i disse industrier.

For at nå disse mål foreslås det, at der startes visse overgangsforanstaltninger, f.eks. Anvendelse af en produktions- og investeringsplan, etablering af kompenserende maskiner, idet der startes med de meget forskellige betingelser, hvor produktionen i medlemslandene i øjeblikket er beliggende. til ligning af priser og oprettelse af en omstruktureringsfond for at lette rationaliseringen af ​​produktionen. Kul- og stålbevægelsen mellem medlemslandene frigøres straks fra al told og vil ikke blive påvirket af forskellige transportsatser. Der skabes gradvis betingelser, der spontant vil give en mere rationel distribution af produktionen på det højeste produktivitetsniveau.

I modsætning til internationale karteller, der har tendens til at pålægge distribution og udnyttelse af nationale markeder restriktiv praksis og opretholde høje overskud, vil organisationen sikre sammensmeltning af markeder og udvidelse af produktionen.

De væsentlige principper og tilsagn, der er defineret ovenfor, vil være genstand for en traktat underskrevet mellem staterne og forelagt til ratificering af deres parlamenter. Forhandlingerne, der kræves for at afvikle detaljerne i ansøgningerne, vil blive ført ved hjælp af en voldgiftsmand, der er udpeget efter fælles aftale. Han får til opgave at se, at de indgåede aftaler er i overensstemmelse med de fastlagte principper, og i tilfælde af dødvande vil han beslutte, hvilken løsning der skal vedtages.

Den fælles høje myndighed, der har fået overdraget forvaltningen af ​​ordningen, vil bestå af uafhængige personer, der er udpeget af regeringerne og giver lige repræsentation. En formand vælges efter fælles aftale mellem regeringerne. Myndighedens beslutninger kan håndhæves i Frankrig, Tyskland og andre medlemslande. Der vil blive tilvejebragt passende foranstaltninger til at klage over myndighedens afgørelser.

En repræsentant for De Forenede Nationer vil blive akkrediteret til autoriteten og vil blive instrueret om at aflægge en offentlig rapport til De Forenede Nationer to gange om året og redegøre for, hvordan den nye organisation fungerer, især hvad angår beskyttelsen af ​​dens mål.

Institutionen for den høje myndighed vil på ingen måde foregribe metoderne for ejerskab af virksomheder. Under udøvelsen af ​​sine funktioner vil den fælles høje myndighed tage højde for de beføjelser, der tillægges den internationale ruhrmyndighed, og de forpligtelser af enhver art, der pålægges Tyskland, så længe disse forbliver i kraft.

Læs
reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending