Følg os

Forsiden

EU-historie: Schuman-erklæring

DEL:

Udgivet

on

få billede3Schuman-erklæringen blev præsenteret af den franske udenrigsminister Robert Schuman den 9. maj 1950. Den foreslog oprettelsen af ​​et europæisk kul- og stålfællesskab, hvis medlemmer ville samle kul- og stålproduktion.

EKSF's stiftende medlemmer: Frankrig, Vesttyskland, Italien, Holland, Belgien og Luxembourg var de første i en række overnationale europæiske institutioner, der i sidste ende ville blive nutidens "Europæiske Union".

I 1950 kæmpede Europas nationer stadig for at overvinde ødelæggelsen under 5. verdenskrig, som var afsluttet XNUMX år tidligere.

De europæiske regeringer var fast besluttede på at forhindre en anden sådan forfærdelig krig og konkluderede, at sammenlægning af kul- og stålproduktion - med erklæringens ord - ville gøre krig mellem historiske rivaler Frankrig og Tyskland "ikke bare utænkelig, men materielt umulig".

Man troede - korrekt - at sammenlægning af økonomiske interesser ville hjælpe med at hæve levestandarden og være det første skridt mod et mere forenet Europa. Medlemskab af EKSF var åbent for andre lande.

”Verdensfred kan ikke beskyttes uden at gøre en kreativ indsats, der står i forhold til de farer, der truer den.”

"Europa vil ikke blive skabt på én gang eller efter en enkelt plan. Det vil blive bygget gennem konkrete resultater, der først skaber en de facto solidaritet."

reklame

"Samlingen af ​​kul- og stålproduktion ... vil ændre skæbnen for de regioner, der længe har været dedikeret til fremstilling af krigsmmunition, som de har været de mest konstante ofre for."

Verdensfreden kan ikke beskyttes uden at gøre en kreativ indsats, der står i forhold til de farer, der truer den.

Det bidrag, som et organiseret og levende Europa kan bringe til civilisationen, er uundværligt for opretholdelsen af ​​fredelige forbindelser. I at have påtaget sig selv i mere end 20 år rollen som forkæmper for et forenet Europa har Frankrig altid haft som et væsentligt mål at tjene fred. Et forenet Europa blev ikke opnået, og vi havde krig.

Europa vil ikke blive skabt på én gang eller efter en enkelt plan. Den vil blive bygget gennem konkrete resultater, der først skaber en de facto solidaritet. At komme sammen mellem Europas nationer kræver fjernelse af Frankrigs og Tysklands ældgamle opposition. Enhver handling, der træffes, skal først og fremmest vedrøre disse to lande.

Med dette mål for øje foreslår den franske regering, at der straks træffes handling på et begrænset, men afgørende punkt.

Den foreslår, at den fransk-tyske produktion af kul og stål som helhed placeres under en fælles Høj Myndighed inden for rammerne af en organisation, der er åben for deltagelse af de andre europæiske lande. Samlingen af ​​kul- og stålproduktion skal straks sørge for, at der oprettes fælles fundament for økonomisk udvikling som et første skridt i føderationen af ​​Europa og vil ændre skæbnen i de regioner, der længe har været dedikeret til fremstilling af krigsmmunition , hvoraf de har været de mest konstante ofre.

Den således etablerede produktionssolidaritet vil gøre det klart, at enhver krig mellem Frankrig og Tyskland ikke blot bliver utænkelig, men materielt umulig. Oprettelsen af ​​denne magtfulde produktive enhed, åben for alle lande, der er villige til at deltage og i sidste ende bundet til at give alle medlemslandene de grundlæggende elementer i industriproduktionen på de samme vilkår, vil lægge et ægte fundament for deres økonomiske forening.

Denne produktion vil blive tilbudt verden som helhed uden forskel eller undtagelse med det formål at bidrage til at hæve levestandarden og fremme fredelige resultater. Med øgede ressourcer vil Europa være i stand til at forfølge en af ​​sine væsentlige opgaver, nemlig udviklingen af ​​det afrikanske kontinent. På denne måde vil der enkelt og hurtigt blive realiseret den sammensmeltning af interesse, som er uundværlig for oprettelsen af ​​et fælles økonomisk system; det kan være den surdej, hvorfra der kan vokse et bredere og dybere samfund mellem lande, der længe er modsat hinanden ved sanguinariske opdelinger.

Ved at samle basisproduktionen og ved at indføre en ny Høj Myndighed, hvis beslutninger vil binde Frankrig, Tyskland og andre medlemslande, vil dette forslag føre til realisering af det første konkrete fundament for en europæisk føderation, der er uundværlig for bevarelsen af ​​fred.

For at fremme realiseringen af ​​de definerede mål er den franske regering klar til at indlede forhandlinger på følgende baser.

Opgaven, som denne fælles høje myndighed vil blive pålagt, er at sikre hurtigst muligt modernisering af produktionen og forbedring af dens kvalitet; levering af kul og stål på identiske betingelser til det franske og det tyske marked samt til markederne i andre medlemslande fælles udvikling af eksport til andre lande udjævning og forbedring af levevilkårene for arbejdere i disse industrier.

For at nå disse mål foreslås det, at der startes visse overgangsforanstaltninger, f.eks. Anvendelse af en produktions- og investeringsplan, etablering af kompenserende maskiner, idet der startes med de meget forskellige betingelser, hvor produktionen i medlemslandene i øjeblikket er beliggende. til ligning af priser og oprettelse af en omstruktureringsfond for at lette rationaliseringen af ​​produktionen. Kul- og stålbevægelsen mellem medlemslandene frigøres straks fra al told og vil ikke blive påvirket af forskellige transportsatser. Der skabes gradvis betingelser, der spontant vil give en mere rationel distribution af produktionen på det højeste produktivitetsniveau.

I modsætning til internationale karteller, der har tendens til at pålægge distribution og udnyttelse af nationale markeder restriktiv praksis og opretholde høje overskud, vil organisationen sikre sammensmeltning af markeder og udvidelse af produktionen.

De væsentlige principper og tilsagn, der er defineret ovenfor, vil være genstand for en traktat underskrevet mellem staterne og forelagt til ratificering af deres parlamenter. Forhandlingerne, der kræves for at afvikle detaljerne i ansøgningerne, vil blive ført ved hjælp af en voldgiftsmand, der er udpeget efter fælles aftale. Han får til opgave at se, at de indgåede aftaler er i overensstemmelse med de fastlagte principper, og i tilfælde af dødvande vil han beslutte, hvilken løsning der skal vedtages.

Den fælles høje myndighed, der har fået overdraget forvaltningen af ​​ordningen, vil bestå af uafhængige personer, der er udpeget af regeringerne og giver lige repræsentation. En formand vælges efter fælles aftale mellem regeringerne. Myndighedens beslutninger kan håndhæves i Frankrig, Tyskland og andre medlemslande. Der vil blive tilvejebragt passende foranstaltninger til at klage over myndighedens afgørelser.

En repræsentant for De Forenede Nationer vil blive akkrediteret til autoriteten og vil blive instrueret om at aflægge en offentlig rapport til De Forenede Nationer to gange om året og redegøre for, hvordan den nye organisation fungerer, især hvad angår beskyttelsen af ​​dens mål.

Institutionen for den høje myndighed vil på ingen måde foregribe metoderne for ejerskab af virksomheder. Under udøvelsen af ​​sine funktioner vil den fælles høje myndighed tage højde for de beføjelser, der tillægges den internationale ruhrmyndighed, og de forpligtelser af enhver art, der pålægges Tyskland, så længe disse forbliver i kraft.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending