Følg os

Forsiden

Boris Johnson: UK skal være klar til at gå væk

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

getImage2

Offentligheden ville byde velkommen til en britisk exit, fordi folk ville føle, at de havde vundet tilbage kontrol over deres eget liv fra Bruxelles, hævdede Londons borgmester Boris Johnson.

"Hvis vi er ærlige, tror jeg, demokratisk, ville det være et skud i armen, fordi folk pludselig ville føle, ja, vi kører vores egen skæbne igen, vores politik er helt uafhængig, britiske vælgere kan vælge de mennesker, der tager beslutninger, der påvirker deres liv. Det ville være en meget vigtig fordel. "

reklame

Det ville dog være vigtigt at sikre, at britiske virksomheder ikke led af at miste handel i Europa.

Vælgerne ville føle, at de havde genvundet kontrollen over deres egen skæbne, hvis Storbritannien blev fuldstændig uafhængig af Bruxelles, sagde borgmesteren i London.
Hr. Johnson advarede om, at landet skal være parat til at "gå væk" fra Europa, hvis David Cameron undlader at forhandle bedre vilkår for medlemskab.
Hr. Johnsons kommentarer vil give næring til den stadig mere feberagtige debat inden for det konservative parti om europæisk politik, der er blusset efter Ukip's succes i sidste uges lokalvalg.

Borgmesterens indgriben på en konference med internationale forretningsledere i London fulgte et angreb fra premierministeren på højreorienterede "pessimister", der troede, at Storbritanniens forhold til Europa aldrig kunne ændre sig.
Hr. Cameron er under pres fra sine backbench-parlamentsmedlemmer om at stemme under regeringen inden valget i 2015 om et lovforslag, der tillader en folkeafstemning om EU-medlemskab.

reklame

Premierministeren har lovet at føre forhandlinger for at genforhandle vilkårene for Storbritanniens medlemskab og derefter lægge en ny aftale til det britiske folk i en folkeafstemning efter det næste valg.
Mens hr. Cameron har sagt, at han ønsker, at Storbritannien skal forblive inden for EU, sagde hr. Johnson, at ophør ikke ville være "fatalt" for Storbritannien.
Tale til journalister på den globale investeringskonference sagde hr. Johnson, at han forblev "snævert for" at forblive inden for grupperingen af ​​27 medlemslande og støttede David Camerons politik om at forhandle et nyt forhold for Storbritannien i EU.
Men han tilføjede: "Hvis det mislykkes, så skal vi selvfølgelig være klar til at gå væk," sagde han. "Vi burde være klar til at rejse."

Tidligere havde premierminister Cameron fortalt de 300 konferencedeltagere, at han kunne forhandle et nyt forhold for Storbritannien med Europa.
Hr. Cameron angreb de "pessimister", som troede, at han ville mislykkes, i en direkte irettesættelse til Tory-præmierne, såsom Michael Portillo og Lord Lawson, der har opfordret Storbritannien til at trække sig ud af EU.
"Der er nogle pro-europæiske pessimister, der siger, at du i Europa bare skal tilmelde dig hver eneste ting, som nogen i EU foreslår.
Du underskriver hver traktat, du underskriver alt - der er intet alternativ.
”Jeg synes, de har helt forkert,” sagde Cameron.
"Den anden gruppe af pessimister siger, at der ikke er nogen udsigt til at reformere EU, man skal simpelthen forlade. Jeg synes også de tager fejl.
"Jeg tror, ​​det er muligt at ændre og reformere denne organisation og ændre og reformere Storbritanniens forhold til den."

 

Anna van Densky

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending