Slut med os

EU

Athletico Madrid til at træne belgiske unge i løbet af sommeren

Udgivet

on

Det er enhver ung fodboldfans drøm - chancen for at træne med dine idoler. I sommer får unge i Belgien en chance for at opfylde deres drømme eller den næstbedste ting alligevel, skriver Martin Banks.

De vil være i stand til at deltage i en række træningslejre arrangeret af en af ​​Europas bedste klub, Athletico Madrid.

Mens klubbens superstjernspillere faktisk ikke deltager, har sessionerne det næstbedste: trænere i La Liga-giganterne.

Belgien-baserede Football2Be og Kogoza.be har gået sammen med klubben om at organisere fodboldlejre, der skal arrangeres i Belgien for første gang på to forskellige spillesteder, Braine l'Alleud og Tienen.

Da fodboldeuroerne er ved at starte, er det den perfekte måde at gøre det til en spektakulær sommer af fodbold.

Atletisk, berømt for deres røde og hvide striber og forvaltet af den gådefulde Diego Simeone, er de nuværende La Laga titelholdere.

Madrid-akademiets etaper er åbne for piger og drenge på alle niveauer, der vil drage fordel af en overlegen coachingoplevelse, hvor deltagerne træner i 5 dage under Athletico-farverne.

Alt dette finder sted under personlig tilsyn af busser, der rejser til Belgien fra det officielle akademi i Madrid. Træningssessionerne er designet af Atléticos sportsafdeling for at sikre deltagerne en "unik og uforglemmelig oplevelse."

Pas på! Antallet af deltagere er begrænset til 70, så tidlig reservation anbefales kraftigt.

Hvis du ikke kan klare det, arrangerer Football2B også kurser og fodboldpraktikpladser året rundt for alle spillere i alderen 5 til 16 år, fra begyndere til elitespillere (piger og drenge). Unge trænes af kvalificerede trænere og sessioner er struktureret omkring forskellige tekniske temaer, herunder dribling, boldhåndtering og informationsindsamling. Grupper på 10-12 spillere er dannet efter alder og niveau for hver deltager, og alt udstyr leveres til hvert barn.

En talsmand sagde, "Hele panopen af ​​den moderne spiller er udviklet. Ideen er, at barnet udvikler sig på den bedst mulige måde."

Sådanne sessioner giver også en dejlig gave, såsom en fødselsdag.

Under drivkraft fra to professionelle spillere blev Football2Be oprettet i 2017 og tilbyder kvalitetsfodboldtræning og lejre hele året, der drives af kvalificerede og erfarne trænere.

Talsmanden sagde, ”Hvert barn er født med potentiale, der kan udnyttes, men det tager tid og selvopofrelse at udvikle og forme det. Fordi hver spiller er forskellig og udvikler sig i deres eget tempo, gør vi dem opmærksomme, så tilgangen er optimal. Vi sigter mod at støtte spillere, der ønsker at komme videre, og de erfaringer, som vores trænere har erhvervet i løbet af deres karriere, giver dem mulighed for at dele passende sportsråd for at undgå faldgruber i fodboldverdenen og yde individuel støtte. ”

Sessionerne er tilgængelige for børn i alderen 6 til 16 år og arrangeres på Gaston Reiff stadion i Braine-l'Alleud og også på Bergévest i Tienen.

Yderligere info er tilgængelig via www.football2be.be eller på Facebook-siden: Football2Be

EU

Transport-MEP'er viser de vigtigste trin for at gøre EU's veje mere sikre

Udgivet

on

Målet om nul dødsfald på europæiske veje inden 2050 kræver mere robuste foranstaltninger til færdselssikkerhed, såsom 30 km / t hastighedsgrænse eller nultolerance for alkoholkørsel, siger transport-MEP'er, TRAN.

Hurtigkørsel er en nøglefaktor i omkring 30% af de fatale trafikulykker, bemærker MEP'er fra transport. De opfordrer Kommissionen til at komme med en anbefaling om at anvende sikre hastighedsbegrænsninger, såsom maksimal hastighed på 30 km / t i boligområder og områder, hvor der er et stort antal cyklister og fodgængere. For yderligere at fremme sikker vejanvendelse opfordrer de også til at indstille en nul-tolerance-grænseværdi for kørsel med drikke, hvilket understreger, at alkohol er involveret i omkring 25% af alle trafikdræbte.

Udkastet til beslutning hilser også den nylige revision af programmet velkommen Generel sikkerhedsforordning, som vil gøre nye avancerede sikkerhedsfunktioner i køretøjer såsom intelligent hastighedsassistance og nødbanesystemer obligatoriske i EU fra 2022 med potentiale til at redde omkring 7 300 menneskeliv og undgå 38 900 alvorlige kvæstelser inden 2030. Desuden beder MEP'er Kommissionen til at overveje at indarbejde en "kørselssikker tilstand" til mobile og elektroniske enheder til chauffører for at forhindre forstyrrelser under kørslen.

Skatteincitamenter og attraktive bilforsikringsordninger til køb og brug af køretøjer med de højeste sikkerhedsstandarder bør forfølges, tilføjer MEP'erne.

Europæisk vejtransportagentur

For korrekt at gennemføre de næste trin i EU's trafiksikkerhedspolitik er der behov for ny kapacitet inden for trafiksikkerhed, siger udkastet til tekst. Derfor opfordrer MEP'er til transport Kommissionen til at oprette et europæisk vejtransportagentur til støtte for bæredygtig, sikker og smart vejtransport.

EP-ordfører Elena Kountoura (Venstre, EL) sagde: ”Stærk politisk vilje fra de nationale regeringer og Europa-Kommissionen er afgørende for at gøre, hvad der kræves for at halvere trafikdræbte inden 2030 og bevæge sig beslutsomt mod Vision Zero inden 2050. Vi skal mobilisere flere investeringer i retning af sikrere vejinfrastruktur, sørg for at biler er udstyret med de bedste livreddende teknologier, fastlægger hastighedsbegrænsninger på 30 km / t i byer overalt i Europa, vedtager nultolerance ved alkoholkørsel og sikrer streng håndhævelse af vejtrafikregler.

Næste skridt

Beslutningen om EU's trafiksikkerhedspolitiske ramme skal nu afstemmes af parlamentets fulde hus, muligvis under septembermødet.

Baggrund

Denne betænkning fungerer som Parlamentets formelle svar på Kommissionens nye tilgang til EU's trafiksikkerhed i årene 2021-2030 og dens EU's ramme for trafiksikkerhedspolitik 2021-2030.

Mere information

Continue Reading

Luftfart strategi for Europa

Det fælles europæiske luftrum: MEP'er klar til at starte forhandlinger

Udgivet

on

Europæisk luftrumsstyring bør finjusteres for at optimere flyruter, reducere flyforsinkelser og reducere CO2-emissioner, sagde Transport- og turismeudvalget, TRAN.

Forhandlingsmandatet om reformen af ​​reglerne for det fælles europæiske luftrum, der blev vedtaget af Transport- og turismeudvalget torsdag med 39 stemmer for, syv og to hverken for eller imod, foreslår måder til at modernisere forvaltningen af ​​det europæiske luftrum for at mindske flyforsinkelser, optimere flyruter , reducere omkostninger og CO2-emissioner i luftfartssektoren.

Strømline europæisk luftrumsstyring

Transportkomité MEP'er ønsker at reducere fragmentering i europæisk luftrumsstyring og optimere flyruter, dvs. have flere direkte flyvninger. De støtter strømlining af det europæiske luftrumsstyringssystem ved at oprette uafhængige nationale tilsynsmyndigheder (NSA'er), der er ansvarlige for at udstede luftfartstjenesteudbydere og lufthavnsoperatører med økonomiske tilladelser til at operere samt implementere luftrumsstyringspræstationsplaner, der skal fastlægges af den nye Performance Review Body, der opererer i regi af EU Sikkerheds Luftfartsagentur (EASA).

Reglerne om udvidelse af EASA's mandat blev vedtaget med 38 stemmer for, 7 imod og 3 hverken for eller imod. Udvalget stemte også for at give et mandat til indledning af interinstitutionelle samtaler med 41 stemmer for, 5 imod og 2 hverken for eller imod.

Grønnere flyvninger

MEP'er i Udvalget om Transport og Turisme understreger, at det fælles europæiske luftrum bør følge Green Deal og bidrage til målet om klimaneutralitet med op til 10% reduktion i klimapåvirkende emissioner

Kommissionen vedtager EU's præstationsmål for kapacitet, omkostningseffektivitet, klimaændringer og miljøbeskyttelse for luftfartstjenester, siger MEP'er. De foreslår også, at afgifter, der opkræves af luftrumsbrugere (luftfartsselskaber eller operatører af private fly) for levering af luftfartstjenester, bør tilskynde dem til at være mere miljøvenlige, f.eks. Ved at fremme alternative teknologier til ren fremdrift.

Åbn markedet

Da MEP'erne ønsker mere konkurrence mellem lufttrafikledere, foreslår de, at en eller en gruppe af medlemsstater vælger lufttrafiktjenesteudbydere gennem et konkurrencedygtigt udbud, medmindre det vil resultere i omkostningseffektivitet, drift, klima eller miljøtab eller ringere arbejdsvilkår. Den samme logik ville gælde, når man vælger andre luftfartstjenester, såsom kommunikation, meteorologiske eller luftfartstjenester.

Ordførerens citater

EP-ordfører Marian-Jean Marinescu (EPP, RO) sagde: ”Europas nuværende luftrumsarkitektur er bygget i henhold til nationale grænser. Denne luftfartsnationalisme betyder længere flyvninger, flere forsinkelser, ekstra omkostninger for passagerer, højere emissioner og mere forurening. Med et virkelig fælles europæisk luftrum og et samlet europæisk luftledelsessystem ville vi skabe en ny luftrumsarkitektur, der ikke er baseret på grænser, men på effektivitet. Desværre er den holdning, som Rådet har vedtaget for nylig, baseret på nationale bekymringer. Derfor opfordrer vi medlemsstaterne til at flyve højt, så vi endelig kan løse problemerne med omkostninger, fragmentering og emissioner, der plager den europæiske luftfart ”.

Ordføreren for EASA-regler, Bogusław Liberadzki (S&D, PL) tilføjede: ”Vi er overbevist om, at det fælles europæiske luftrum hurtigt skal implementeres for at bringe mere fælles europæiske standarder og procedurer mellem medlemslandene. Efter COVID-19-krisen er vi klar til at øge den økonomiske og miljømæssige effektivitet i europæisk luftfart. ”

Næste skridt

Denne afstemning om reglerne for det fælles europæiske luftrum udgør opdateringen af ​​Parlamentets forhandlingsposition, der blev vedtaget tilbage i 2014, og bekræfter derfor parlamentsmedlemmeres parathed til snart at indlede interinstitutionelle drøftelser med EU-Rådet. Forhandlingerne om EUs luftfartssikkerhedsagenturs (EASA) regler forventes at starte parallelt, efter at resultatet af komiteens afstemning er meddelt på plenarmødet, muligvis under juni II- eller juli-sessionen.

Mere information

Continue Reading

Økonomi

NextGenerationEU-obligationsudstedelse på 20 mia.EUR syv gange overtegnet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen nåede en vigtig milepæl i gennemførelsen af ​​sin genopretningsplan ved at udstede 20 mia. EUR i gæld til finansiering af NextGenerationEU. Obligationerne blev syv gange tegnet på trods af det meget beskedne renteniveau på 0.1%. Alt i alt vil EU rejse 800 mia. Euro på kapitalmarkederne for at finansiere det, der håber, vil være et transformerende investeringsprogram over hele kontinentet. 

Kommissionens præsident von der Leyen sagde: "Dette er den største nogensinde udstedelse af institutionelle obligationer i Europa, og jeg er meget glad for, at den har tiltrukket meget stor interesse af en lang række investorer."

Nogle har beskrevet Europas beslutning om at udstede obligationer i dette var et 'Hamilton-øjeblik', sagde kommissær Hahns: "Jeg vil være lidt mere beskeden, konkret og selvsikker ved snarere at sige: dette er et virkelig europæisk øjeblik, da det demonstrerer EU's innovation og transformative magt. ”

Hvor grøn vokser din have?

Kommissær Hahn sagde, at EU ville udstede grønne obligationer i efteråret. EU vil lancere dem, når den har afviklet sin EU Green Bond Standard, hvilket vil fordoble den nuværende mængde grønne obligationer på markedet. Hahn sammenlignede det med den måde, SURE-obligationer har tredoblet det sociale obligationsmarked. Grønne obligationer tegner sig for omkring 30% af EU's samlede låntagning på omkring 270 mia. € i løbende priser.  

Persona non grata

På spørgsmålet om Europa-Kommissionens beslutning om at udelukke visse banker fra denne runde af udstedelse sagde Hahns, at selvom mange af bankerne havde opfyldt kriterierne for at deltage i primært forhandlernetværk, der var udestående juridiske problemer, der skulle løses. Han sagde: ”Banker er nødt til at demonstrere og bevise, at de har truffet alle de nødvendige afhjælpende foranstaltninger, som er blevet krævet af Kommissionen,” men tilføjede: “Vi har en interesse i at inkludere alle de nøgleaktører og banker, der har kvalificeret sig sig selv til det primære forhandlernetværk, men selvfølgelig skal de juridiske aspekter respekteres. ”

I maj 2021 konstaterede Europa-Kommissionen, at flere banker havde overtrådt EU's antitrustregler gennem deltagelse af en gruppe forhandlere i et kartel på det primære og sekundære marked for europæiske statsobligationer ('EGB'). Nogle af de involverede banker blev ikke idømt bøder, fordi deres overtrædelse faldt uden for forældelsesfristen for pålæggelse af bøder. De øvrige bøder udgjorde € 371 mio.

Fondsforvaltere fører tabellen

Efterspørgslen blev domineret af fondsforvaltere (37%) og bankskatter (25%) efterfulgt af centralbanker / officielle institutioner (23%). Regionsmæssigt blev 87% af handlen distribueret til europæiske investorer, inklusive Storbritannien (24%), 10% til asiatiske investorer og 3% investorer fra Amerika, Mellemøsten og Afrika.

Baggrund

NextGenerationEU vil rejse op til omkring 800 mia. € mellem nu og udgangen af ​​2026. Dette betyder, at der lånes omkring 150 mia.

Med SURE-programmet udstedte Kommissionen obligationer og overførte provenuet direkte til modtagerlandet på de samme vilkår, som det modtog (udtrykt i rente og løbetid). Dette fungerede til små finansieringsbehov, men NextGenerationEU-programmets størrelse og kompleksitet kræver en diversificeret finansieringsstrategi. 

Flere finansieringsinstrumenter (EU-obligationer med forskellige løbetider, hvoraf nogle vil blive udstedt som NextGenerationEU-grønne obligationer, og EU-regninger - værdipapirer med kortere løbetid) og teknikker (synkronisering - normalt foretrukket af overnationale udstedere og auktioner - normalt foretrukket af nation stater) vil blive brugt til at opretholde fleksibilitet med hensyn til markedsadgang og til at styre likviditetsbehov og løbetidsprofil. 

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending