Slut med os

Japan

Da Japan mister træningslejre, svinder de olympiske lege

Udgivet

on

Forud for OL i Tokyo 2020 brugte den japanske by Kamo 70 millioner yen ($ 640,000) på vandrette søjler, gymnastikmåtter og andre opgraderinger til træningsfaciliteter for 42 russiske gymnaster og trænere, som nu ikke kommer, skriver Tetsushi Kajimoto og Daniel Leussink.

Holdet skrottede planer for træning før OL i Japan på grund af den genopblussen COVID-19-pandemi, sagde lokale embedsmænd. Tjenestemænd i den nordvestlige by på 25,000 siger, at de fortryder den mistede mulighed for at være vært for holdet, endnu mere end de brugte penge.

Spillene, der nu er mindre end otte uger væk efter at være forsinket med et år, er blevet ophævet af COVID-19. Udenlandske tilskuere er ikke tilladt, og mere end 100 kommuner har annulleret planerne om at være vært for oversøiske hold.

"Lokale børn, der kunne være fremtidige stjernegymnaster, var skuffede over at gå glip af muligheden for at møde de russiske gymnaster," fortalte Kamos officielle Hirokazu Suzuki til Reuters.

Selv om der er lidt olympisk brummer i værtsbyen Tokyo, som er i undtagelsestilstand på grund af pandemien, på mindre steder som Kamo, som havde planlagt lejren siden 2019, er skuffelsen måske mere håndgribelig.

De fleste af aflysningerne hidtil har været i de omkring 500 kommuner, der var involveret i OL-værtsprogrammet, hvor udenlandske hold baserer deres træning inden spil i japanske faciliteter.

I nogle tilfælde, som Australiens judoteam, trak holdene sig ud over sikkerhedsproblemer. I andre, såsom en delegation fra Cuba, der skulle bo i Higashimatsuyama by nord for Tokyo, besluttede kommunerne ikke at være vært.

Arrangørerne siger, at legene afholdes sikkert. Flere meningsmålinger har vist, at de fleste japanere ønsker, at arrangementet annulleres eller udsættes igen.

Den nationale regering øremærkede 13 milliarder yen til kommuner til at være vært for træningslejre, mens de indførte koronavirusforanstaltninger, sagde embedsmænd.

Kommuner bortset fra Tokyo forventedes at se et løft på omkring 110 milliarder dollars gennem 2030 fra legene, sagde Tokyo Metropolitan Government i et skøn fra marts 2017.

"Træningslejre vil give en enorm impuls til økonomien i byer, hvor de holdes, men det går tabt," sagde Katsuhiro Miyamoto, en emeritusprofessor i økonomi ved Kansai University, der studerer de økonomiske virkninger af OL.

Tjenestemænd i Narita, øst for Tokyo, blev overrasket, da De Forenede Staters friidrætshold meddelte dem, at de havde besluttet at trække sig ud af den planlagte træningslejr.

Omkring 120 atleter og personale, inklusive stjernesprinter Justin Gatlin, var klar til at komme til lejren, sagde Kentaro Abe, en kommunal embedsmand med ansvar for værtsbyprojekter.

Naritas sportsforhold med USA startede i 2015, da det var vært for den amerikanske træningslejr inden verdensmesterskabet i atletik i Beijing.

”Det betyder ikke, at vores bestræbelser på at fremme sportsudveksling mellem Japan og USA blev til intet,” sagde Abe til Reuters og tilføjede, at byen ville se på at fortsætte forholdet.

I den centrale by Toyota, hjemsted for bilproducenten og den olympiske sponsor Toyota Motor Corp, trak canadiske svømmere og trænere sig ud af træning før OL, der var planlagt til at blive afholdt i cirka tre uger i juli.

Sådanne aflysninger kan øge smerten for byer og regioner, der allerede smarter fra et fald i turismen.

På sit hotel i den vestlige del af Izumisano bekymrer Eriko Tsujino sig om, at hun kan miste omkring 60 bookinger fra mongolske og ugandiske landshold, hvis atleterne planlægger at træne i Japan.

”Hvis de skulle aflyse i sidste øjeblik, ville det medføre et enormt tab,” sagde hun til Reuters og sagde, at reservationen stadig ikke var blevet bekræftet på grund af undtagelsestilstanden.

Efter at russerne aflyste deres lejr i Kamo, besluttede embedsmænd der i sidste øjeblik at være vært for en meget mindre portugisisk delegation med en kvindelig kunstnerisk gymnast og to ledsagende medarbejdere, sagde Suzuki.

Men byen forsøgte også at opretholde et venligt forhold til de russiske gymnaster og bad børn og andre lokale om at vise dem støtte med at lave videobeskeder og breve.

($ 1 = 109.8100 yen)

Japan

Som uforudsigelige spil væver, kæmper Japans sponsorer for at tilpasse sig

Udgivet

on

By

Med mindre end to måneder tilbage til starten af ​​de olympiske lege i Tokyo ved Japans Asahi Breweries stadig ikke, om fans får lov til at komme ind på stadioner for at købe sin øl, skriv Maki Shiraki og Eimi Yamamitsu.

Japan har reduceret sine olympiske planer midt i COVID-19-pandemien og en langsom udrulning af vaccinen. Nu er udenlandske tilskuere ikke tilladt i landet, og arrangørerne har endnu ikke besluttet, hvor mange indenlandske tilskuere, hvis nogen, der kan deltage.

Mere end 60 japanske virksomheder betalte tilsammen en rekord på mere end 3 milliarder dollars for at sponsorere Tokyo Games, en begivenhed, som de fleste japanere nu vil have aflyst eller forsinket igen. Sponsorer betalte yderligere 200 millioner dollars for at forlænge kontrakter, efter at legene blev forsinket sidste år.

Mange sponsorer er usikre på, hvordan man går videre med reklamekampagner eller marketingbegivenheder, ifølge 12 embedsmænd og kilder hos virksomheder, der er direkte involveret i sponsorering.

Asahi har eneret til at sælge øl, vin og ikke-alkoholisk øl på stadionerne. Men det ved ikke mere, før der er en beslutning om indenlandske tilskuere, sagde en talsmand. Det forventes at ske omkring 20. juni mod slutningen af nuværende undtagelsestilstand i Tokyo.

Selvom tilskuere er tilladt, har Tokyos regering ingen planer om at tillade alkohol på sine offentlige visningssteder uden for spillesteder, sagde en repræsentant.

Asahi har ikke foretaget større marketingændringer endnu, sagde talsmanden. I maj begyndte det som planlagt at sælge sin "Super Dry" øl med et nyt Tokyo 2020-design.

Fra starten greb Japan OL som en sjælden markedsføringsmulighed: Tokyos bud udråbt "omotenashi" - udsøgt gæstfrihed.

Men sponsorer er blevet frustreret over, hvad de ser som langsom beslutningstagning og har ifølge en af ​​kilderne klaget til arrangørerne, en medarbejder i et sponsorfirma.

"Der er så mange forskellige scenarier, som vi ikke kan forberede," sagde kilden, der ligesom de fleste af de personer, der blev interviewet hos sponsorer, nægtede at blive identificeret, fordi informationen ikke er offentlig.

Virksomhederne har udluftet sig til arrangørerne, mens sponsorer fra lavere niveauer klager over, at deres bekymringer ikke bliver fulgt, siger kilden.

Sponsorer er opdelt i fire kategorier med globale sponsorer, der normalt har flerårige tilbud, øverst. De andre tre niveauer er virksomheder, hvis kontrakter udelukkende vedrører Tokyo Games.

Som svar på Reuters spørgsmål om sponsorers vanskeligheder på grund af den forsinkede beslutning om tilskuere sagde Tokyo-organisationskomiteen, at det arbejdede tæt sammen med partnere og alle interessenter.

Det sagde også, at udvalget stadig talte med relevante parter om, hvordan man håndterer tilskuere, og overvejer faktorer som effektivitet, gennemførlighed og omkostninger.

Omkring 60% af japanerne går ind for annullering eller forsinkelse af begivenheden, viser en nylig meningsmåling. Japans regering, Den Internationale Olympiske Komité og Tokyo-arrangørerne har sagt legene fortsætter.

MISTET MULIGHED

For den globale sponsor Toyota Motor Corp. (7203.T), spillene var en chance for at fremvise den nyeste teknologi. Det havde planlagt at rulle omkring 3,700 køretøjer, herunder 500 Mirai brint-brændselscelle-sedans, til shuttle-atleter og VIP'er blandt spillesteder.

Det planlagde også at bruge selvkørende bælg til at bære atleter rundt i den olympiske landsby.

Sådanne køretøjer vil stadig blive brugt, men i meget mindre skala - en "langt fra hvad vi havde håbet og forestillet os," sagde en Toyota-kilde. Et OL i fuld skala, sagde kilden, ville have været et "storslået øjeblik for elbiler".

En Toyota-talskvinde nægtede at kommentere, om der var ændringer i dets markedsføring.

Den trådløse operatør NTT Docomo Inc havde overvejet kampagner for at demonstrere 5G-teknologi, men virksomheden venter på at se, hvad arrangørerne beslutter om indenlandske tilskuere, sagde en repræsentant.

Rejsebureauer JTB Corp og Tobu Top Tours Co lancerede spilrelaterede pakker i midten af ​​maj, men deres websteder indikerer, at de kan blive annulleret.

Tobu Top Tours "forudså, at situationer ville ændre sig minut for minut", men sælger sine pakker som planlagt, sagde en talsmand. Rejsebureauet og JTB sagde, at de ville tilbagebetale kunderne, hvis ingen tilskuere har tilladelse, eller legene bliver annulleret.

Olympiske sponsorer havde planlagt at tilbyde Japans største CEO-ruter, der omfattede velkomstfester med berømtheder og berømte atleter, private biler og lounger, sagde medarbejderen hos sponsorfirmaet.

Nogle virksomheder har nu reduceret disse planer til spilbilletter parret med hotelophold eller gaver, sagde personen.

"Der er en langt mere direkte og øjeblikkelig indvirkning, naturligvis, på lokale annoncører, lokale deltagere og lokale virksomheder på grund af den manglende turister og deltagere," sagde Christie Nordhielm, en lektor i undervisning i marketing ved Georgetown University's McDonough School of Business.

ANSVARSRISIKO

Nogle indenlandske firmaer, der er bekymrede over modstanden mod legene, har afvist planer for reklamer med olympiske atleter eller støtte japanske landshold, sagde en person med direkte kendskab til sagen og medarbejderen hos sponsoren, der blev orienteret om emnet.

”Jeg er bekymret for, at det ved at udsende olympiske annoncer kan være negativt for virksomheden,” sagde en kilde hos en indenlandsk sponsor. "På dette tidspunkt ville ingen mængde reklame, vi kunne få, kompensere for det, vi betalte."

Internationale annoncører vil stadig fokusere på Japan på grund af OL, sagde Peter Grasse, stiftende producent af Mr + Positive, et Tokyo-baseret reklameproduktionsselskab.

Men deres budskab er flyttet væk fra standardbillederne af olympisk triumf.

”Jeg tror ikke, at folk har skrevet de sejrrige manuskripter,” sagde Grasse. "Det er en meget mere form for dæmpet respekt for menneskeheden."

Nogle top-top globale sponsorer, hvis kontrakter løber frem til 2024, nedskalerer Tokyo-forfremmelser og udsætter budgetter for Beijing i 2022 eller Paris i 2024, sagde en anden person med direkte kendskab til sagen og medarbejderen til sponsorfirmaet, der var orienteret om spørgsmålet.

Men indenlandske sponsorer har ikke endnu et OL.

”Derfor kan vi ikke bare holde op,” sagde kilden hos den indenlandske sponsor. "Selvom markedsføringen er ineffektiv."

($ 1 = 109.4000 yen)

Continue Reading

coronavirus

EU skal føje Japan til en sikker rejseliste, og lad Storbritannien være i øjeblikket

Udgivet

on

By

Den Europæiske Union er indstillet på at føje Japan til sin lille liste over "sikre" lande, hvorfra den vil tillade ikke-væsentlige rejser, men vil holde ud med at åbne døren for britiske turister for nu, sagde EU-kilder tirsdag (1. juni), skriver Philip Blenkinsop.

Ambassadører fra EU's 27 lande forventes at godkende tilføjelse af Japan på et møde onsdag, mens Storbritannien vil blive afbrudt på grund af en stigning i COVID-19 tilfælde på grund af en infektiøs coronavirus-variant, der først blev identificeret i Indien.

Under nuværende begrænsninger kan folk fra kun syv lande, herunder Australien, Israel og Singapore, komme ind i EU på ferie, uanset om de er blevet vaccineret.

Individuelle EU-lande kan stadig vælge at kræve en negativ COVID-19-test eller en periode med karantæne.

EU lettede sidste måned kriterierne for at tilføje nye lande til listen ved at ændre til 75 fra 25 det maksimale antal nye COVID-19 tilfælde pr. 100,000 mennesker inden for de foregående 14 dage. Tendensen skal også være stabil eller faldende med tanke på varianter af bekymring.

EU-sundhedseksperter overvejede både Japan og Storbritannien på et møde mandag, men repræsentanter fra en række lande udtrykte modstand mod at tilføje Storbritannien nu.

Tilfælde af den indiske variant blev fordoblet i sidste uge, og regeringen har sagt, at det er for tidligt at sige, om Storbritannien fuldt ud kan droppe COVID-19-begrænsninger den 21. juni.

Afhængigt af variantens forløb kunne Storbritannien stadig komme ind på den sikre rejseliste den 14. juni, når et større antal lande forventes at blive overvejet, sagde EU-kilder.

Listen er designet til at sikre konsistens på tværs af blokken, selvom den mangler.

Frankrig og Tyskland har indført karantæner for britiske besøgende, og Østrig forbød britiske turister, mens Portugal og Spanien er begyndt at byde dem velkommen.

Storbritannien kræver, at alle EU-besøgende, undtagen de fra Portugal, gennemgår karantæne.

Continue Reading

coronavirus

Japan overvejer at bede olympiske fans om negative COVID-tests, vaccinationer - medier

Udgivet

on

By

Japan overvejer at kræve, at fans, der deltager i OL i Tokyo, skal vise negative COVID-19 testresultater eller vaccinationsoptegnelser, rapporterede avisen Yomiuri mandag (31. maj), da en ny afstemning viste, at den offentlige modstand mod legene forblev stærk, skriver Eimi Yamamitsu.

Japan forlænget fredag ​​(28. maj) en nødsituation i Tokyo og andre områder til 20. juni, og med åbningen af ​​legene mindre end to måneder væk, er offentlighedens tillid blevet rystet af en fjerde bølge af coronavirusinfektioner og en langsom udrulning af vaccinationen.

Udenlandske tilskuere er allerede blevet forbudt, og arrangørerne forventes at træffe en beslutning i næste måned om, hvorvidt japanske fans vil være i stand til at deltage i legene, der kører mellem 23. juli og 8. august, og på hvilke betingelser.

Ud over andre foranstaltninger såsom at forbyde højt jubel og high-fives sagde Yomiuri, at regeringen overvejede, om tilskuere skulle være forpligtet til at vise et negativt testresultat, der blev taget inden for en uge efter at have deltaget i en olympisk begivenhed.

Regeringens øverste talsmand Katsunobu Kato fortalte reportere mandag, at han ikke var opmærksom på nogen beslutning om emnet.

"For at gøre legene til en succes er det nødvendigt at tage hensyn til folks følelser," sagde Kato og tilføjede, at arrangørerne forberedte sig på at sikre, at der var foranstaltninger til at iscenesætte begivenheden sikkert.

Organisationskomiteen for OL i Tokyo reagerede ikke straks på en e-mail med anmodning om kommentar til avisrapporten.

Men Toshiaki Endo, vicepræsident for udvalget, fortalte Reuters nogle tilskuere kunne komme ind på spillesteder, skønt han personligt foretrak et totalt forbud for at berolige offentligheden midt i udbredt modstand mod legene.

Yomiuri-rapporten provokerede tusindvis af indlæg på sociale medier, der kritiserede landets fortsatte skub for at være vært for OL midt i en pandemi.

Udtrykket "negativt testcertifikat" blev udbredt på Twitter i Japan og fik over 26,000 tweets mandag eftermiddag.

"Hvis du ikke kan spise, juble eller lave high-fives, hvad er meningen med at betale for en billet og en dyr test?" spurgte en Twitter-bruger, mens andre satte spørgsmålstegn ved nøjagtigheden af ​​sådanne tests.

I en afstemning offentliggjort af Nikkei-papiret mandag var over 60% af de adspurgte for at annullere eller forsinke legene, hvilket er et resultat i tråd med tidligere meningsmålinger fra andre medier.

Legene er allerede blevet udsat en gang på grund af pandemien, men den japanske regering og Den Internationale Olympiske Komité har sagt, at begivenheden vil fortsætte under strenge COVID-sikre regler.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending