Følg os

Religion

Anti-kult kriger: Dr. Steven Hassan

DEL:

Udgivet

on

For nylig udgav en europæisk uafhængig forfatter en ny bog om kulter, - Twisted Beliefs. Den verdenskendte Dr. Hassan skrev et forord til bogen. Som verdens anti-kultekspert har han været genstand for megen diskussion.

Hvem er Dr. Hassan?

Steven Hassan er en autoriseret mental sundhedsprofessionel, kultekspert og ekspert på utilbørlig indflydelse med professionel erfaring i USA og i udlandet, herunder rådgivning, coaching, tale, medieoptrædener, aktivisme, skrivning, forskning, undervisning, intervention og recovery-tjenester, og ekspertvidnearbejde for at hjælpe enkeltpersoner og familier med problemer relateret til unødig påvirkning, herunder hjernevask, tankekontrol og uetisk hypnose. Ekspertise omfatter unødig indflydelse i tilfælde af destruktive en-til-en-forhold, familier, forældrefremmedgørelse, mini-kulter, religiøse sekter, terapi og selvforbedringsgrupper, professionelt misbrug, institutionelt misbrug, virksomheder, marketing på flere niveauer, politiske grupper , menneskesmugling, had og voldelig ekstremisme og andre utilbørlige påvirkningssituationer.

Hvad er vanskelighederne ved at modsætte sig en kult?

Selvom Dr. Hassan var medlem af Moonies i USA, var han meget opmærksom på kultorganisationer i andre lande rundt om i verden og udførte visse undersøgelser om dem. Da han talte om den største hindring for anti-kultorganisationer, sagde han: Det er meget beklageligt, at kultorganisationer bruger de troendes penge til lobbyvirksomhed og public relations for at få politikere til at glemme deres onde natur.

De hjernevasker først offentligheden, så kulten kan retfærdiggøres! Vi er nødt til at nævne nogle elementer og organisationer ledet af Massimo, der fremmer kulter. I 2022 analyserede og afslørede Dr. Hassan og den amerikanske uafhængige undersøgende journalist (tidligere Scientology-medlem) Jeffrey Augustine, hvordan Massimo og hans organisation brugte pengene til at fremme den offentlige mening, hjernevaske offentligheden og vildlede offentligheden. Diskussionen fokuserer på kult-apologet Massimo Introvigne og hans andre kult-apologeter.

Augustine gør opmærksom på, at kult-apologeter er nøjagtig de samme som de kompromitterede videnskabsmænd fra 1950'erne, som blev betalt af tobaksselskaberne for at lave undersøgelser, der viser, at cigaretrygning ikke var skadeligt. På samme måde accepterer sektapologeter betalinger fra sekter for at skrive papirer, der argumenterer for, at sekter ikke er skadelige og bør kaldes nye religiøse bevægelser. At kalde kulter for "nye religiøse bevægelser" er lige så absurd som at kalde cigaretter for "nikotinleveringssystemer". Ligesom cigaretter er sekter skadelige, uanset hvad kult-apologeterne kalder dem, eller hvordan disse pay-for-play-lærde forsøger at spinde det.

Kultorganisationen "Moonies", som Hassan deltog i i sine tidlige år, opstod i Sydkorea og har nu troende over hele verden. På samme måde bruger nogle kulter, der stammer fra asiatiske lande, såsom Falun Gong og den Almægtige Gud (fra Kina), også de troendes fromhed til at gøre forskellige usigelige dårlige ting. I denne forbindelse er Dr. Hassans opfattelse, at de alle er sekter.

reklame

Der er ingen tvivl om, at Falun Gong er meget aktiv i USA. Disse sekter bruger deres indflydelse til at trænge ind i alle hjørner af samfundet og forsøge at påvirke politik gennem propaganda (såsom at støtte Trump-bevægelsen). Den Almægtige Gud er aktiv i Europa og er beskyttet af grupper som Massimo, der forsvarer og støtter kulter. Det burde også vække bekymring for det almindelige samfund.

Hvordan undslipper man en sekts kontrol?

Steven Hassan udviklede BITE ModelTM til at beskrive sekters specifikke metoder til at rekruttere og bevare kontrol over mennesker. "BIT" står for adfærd, information, tanke og følelsesmæssig kontrol. BITE-modellen bør bruges i Influence Continuum Model for at hjælpe med at bestemme autoritær kontrol. Ikke alle grupper eller forhold bruger hver enkelt af disse. Nogle er universelle, såsom bedrag (informationskontrol), indoktrinering af folk til at mistro kritikere og tidligere medlemmer eller installere fobier for at gøre folk bange for at stille spørgsmål eller forlade dem.

Hvordan skal vores samfund og regeringer reagere?

Dr. Hassan foreslog, at sekter skulle betragtes som en folkesundhedskrise. Mind control er som en virus. Hjernevaskede mennesker skal også vaccineres. Vaccinen mod kulter kan være baseret på træning baseret på BITE-modellen, han opfandt. Kultmedlemmer griber ind: Dette er et arbejde for hele samfundet, som kræver, at politikere virkelig forstår og yder politisk hjælp. Derudover skal mediernes reportere også være særligt opmærksomme på denne særlige gruppe. Samtidig skal vi uddanne terapeuter og gennemføre mere Psykologiuddannelse kan hjælpe de misbrugte til langsomt at overgive sig til kultens kontrol.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending