Slut med os

Trosretninger

Den franske regering intensiverer indsatsen mod islamisme, siger Macron

DEL:

Udgivet

on

Den franske regering har intensiveret indsatsen mod islamistisk ekstremisme de seneste dage, efter at en lærer blev halshugget for at have vist karikaturer af profeten Mohammad i klassen, sagde præsident Emmanuel Macron tirsdag (20. oktober), skriver Geert De Clercq.

Macron sagde også, at en lokal gruppe involveret i fredagens halshugningsangreb ville blive opløst.

”Vi ved, hvad der skal gøres”, fortalte Macron journalister efter et møde med en enhed for kampen mod islamisme i en nordøstlig forstad til Paris.

reklame

EU

Bortførelsen af ​​vestlig frihed

Udgivet

on

Silvia Romano (billedet), den italienske frivillige NGO, der tilbragte 18 måneder i fangenskab i Somalia, landede i Rom's Ciampino lufthavn søndag (10. maj), klædt fra hoved til tå i fuldt islamisk tøj. At den 25-årige kvinde - der blev bortført i november 2018 af Al-Shabab-terrorister i Kenya, hvor hun arbejdede på vegne af den italienske velgørenhed, Afrika Milele, på et lokalt børnehjem - vendte hjem i en hijab er årsag til alarm, ikke et udtryk for religionsfrihed, skriver Fiamma Nirenstein. 

Den radikale islamistiske verden, hvor den kidnappede italienske pige blev indoktrineret under hendes fangenskab, er antitetisk mod de vestlige værdier, som hun blev rejst på. Dets mantra handler om at placere døden på et højere plan end livet og ved at underkaste kvinder, ikke-muslimer og ”frafaldne”. ”Jeg har konverteret til islam af egen fri vilje,” sagde Romano, da han gik fra sit fly fra Mogadishu. Dette er tvivlsomt. Det er mere sandsynligt, at 'Stockholm-syndromet' ligger bag hende til at blive muslim. At blive fanget af 536 dage af islamistiske terrorister vil gøre det - især måske til idealistiske unge fra Vesten, der rejser til den tredje verden for "gode formål" og lægger fotos af sig selv omgivet af dårligt stillede børn på sociale medier. Romano - hvis løsladelse blev opnået gennem en omhyggelig indsats fra de italienske og tyrkiske efterretningstjenester og sikret med en løsesum på fire millioner euro - forsvarede ikke desto mindre hendes bortførere.

De behandlede hende godt, sagde hun, mens de kun anerkendte deres problematiske praksis i forhold til kvinder. Disse involverer at udsætte medlemmerne af hendes køn for slag og tortur; at gøre dem til sexbesparelser; og bruge dem til at give afkom til ”krigere” - stolte mødre til terrorbørn. Kørt over skove og jordveje mellem Kenya og Somalia i hænderne på en pakke mordere - som al-Shabab-mændene bestemt er - kunne hun måske have giftet sig med en af ​​sine kidnappere. I så fald ville han være et af 7,000-9,000 medlemmer af organisationen, hvis grundlæggende charter fremmer sådanne straffe som lemmer-amputation for røveri og stenning til utroskab. Det sætter også som mål fremkomsten af ​​global islam - en ambition, som de er villige til at dø og begå massemord på.

reklame

Faktisk har Al-Shabab - der rutinemæssigt rekrutterer selvmordsterrorister til sine missioner - gjort så mange grusomheder, at det er umuligt at liste dem alle. Men de få følgende eksempler, der kommer i tankerne, er tilstrækkelige til at illustrere gruppens blodlyst. Disse inkluderer: bombningen i oktober 2017 i Mogadishu, der efterlod 500 døde; januar 2016-slagtningen af ​​180-200 kenyanske soldater ved en militærbase i Somalia; massakren i april 2015 på Garissa University College i Kenya, hvor 148 mest kristne studerende blev dræbt; og september 2013-angrebet på Westgate indkøbscenter i Nairobi, som efterlod 67 mennesker døde. Det er ikke klart, om den italienske premierminister Giuseppe Conte og udenrigsminister Luigi Di Maio var opmærksomme på Romanos ændring af identitet, da de gik til lufthavnen for at hilse hende og fejre sejren for hendes løsladelse. Under alle omstændigheder skulle de have været forberedt med bemærkninger til at afværge propagandaen, som den unge kvinde puttede, enten frivilligt eller ud af transformeret dumhed.

Religionsfrihed bør ikke være en kappe til skadelige politiske ideologier. Som italiensk statsborger og demokrati datter har Romano ret til at konvertere - en ret, der ikke ville blive tildelt ved radikale islamistiske regimer. Men hun og hendes tilhængere skal huske, at hun blev reddet af sit land netop fordi det er et frit demokrati.

Islam af Al-Shabab er heller ikke blot en religion som enhver anden. Det hører til “Dar al-Harb” (krigshuset) snarere end “Dar al-Islam” (fredens hus). Med andre ord er det fjenden for de værdier, som Romano bør holde kær. Både Conte og Di Maio skulle derfor have gentaget de værdier, som Romano blev frelst for, ikke at forhindre dem i at fordømme de ansvarlige for hendes prøvelse. De burde faktisk have meddelt, at sidstnævnte ikke har nogen plads i Italien. Deres manglende evne til det demonstrerer den måde, hvorpå vestlige ledere ikke rigtig ønsker at konfrontere terrorislam; de kan ikke engang lide at udtale ordene “Islam” og “terrorisme” i samme åndedrag.

reklame

Som et resultat er Romano blevet et redskab for den forkerte besked. I stedet for at repræsentere frihed for radikal-islamistisk trældom, er hun stadig et redskab til spredning af Al-Shabab-propaganda, der vil klage over hele Europa. Lektionen er, at terrorisme betaler, både bogstaveligt i form af kontanter, og figurativt som en metode. Hvert smil blinket af en regeringsmedarbejder ved synet af Romano i et tørklæde tilføjer et andet sår i hjertet af vestlig frihed.

Journalisten Fiamma Nirenstein var medlem af det italienske parlament (2008-13), hvor hun fungerede som vicepræsident for Udenrigsudvalget i Deputeretkammeret. Hun tjente i Europarådet i Strasbourg og oprettede og var formand for Udvalget for Undersøgelse om Antisemitisme. Hun er stiftende medlem af det internationale Friends of Israel-initiativ og har skrevet 13 bøger, inklusive Israel er os (2009). I øjeblikket er hun stipendiat ved Jerusalem Center for Public Affairs.

De udtalelser, der udtrykkes i denne artikel, er forfatterens alene, og repræsenterer ikke udtalelserne fra EU Reporter.

Læs

EU

Forstyrret #Hindus søger ret til kremering i #Malta, da 'begravelse hindrer sjælens rejse'

Udgivet

on

Hinduer over hele verden er urolige over, at Malta ikke har en mekanisme til kremering af afdøde hinduer, der tvinger samfundet til at begrave deres kære i modsætning til deres langvarige tro.

Hindu statsmand Rajan Zed (afbilledet) sagde i en erklæring i Nevada, USA, at Malta skulle udvise en vis modenhed og være mere lydhør over for de sårede følelser af det hårdtarbejdende, harmoniske og fredelige hinduiske samfund; der havde været i landet siden 1800s og havde ydet en masse bidrag til nationen og samfundet, og fortsatte med at gøre det.

Zed, der er præsident for Universal Society of Hinduism, bemærkede, at kremering havde været en tradition før BCE, der er ordineret i gamle hinduistiske tekster. Kremationer betød åndelig frigivelse, hjalp svære bånd til det jordiske liv og gav sjælen fart på dens fortsatte åndelige rejse. Verdens ældste bevarede skriftsted,Rig-Vedapåpegede: Agni, sæt ham fri igen for at gå til fædrene.

reklame

Det var simpelthen hjerteskærende for samfundet at udføre noget i klar krænkelse af deres tro. Hvis Malta ikke var i stand til at tilbyde ordentlige krematorier, skulle hinduer have lov til at kremere deres afdøde på traditionelle åbne pæer, som Malta skulle bygge et kremeringsgrundlag nær en vandmasse; Rajan Zed angivet.

Zed sagde endvidere, at hinduer planlagde at henvende sig til forskellige organer / embedsmænd som Den Europæiske Union, Europarådet, Europa-Parlamentet; Europæisk kommissær for menneskerettigheder; Den Europæiske Ombudsmand og Malta; Malta præsident, premierminister og andre regeringskontorer; Den Nationale Kommission for Fremme af Ligestilling; Romersk-katolske erkebiskop af Malta; etc.; om dette spørgsmål da det at være i stand til at følge ens tro traditioner var en grundlæggende menneskerettighed.

Begravelsesriterier / ceremonier var en af ​​de vigtigste samskaras (sakramenter) i det hinduistiske liv. I de fleste tilfælde blev hinduer kremeret undtagen spædbørn og asketikere. Efter nogle gamle ritualer ved kremeringen blev rester (knogler / aske) ceremoniøst nedsænket i den hellige flod Ganga eller andre vandmasser, hvilket hjalp med at frigøre den afdøde. I hinduismen markerede døden ikke slutningen på eksistensen; Rajan Zed påpegede.

reklame

Derudover bør grundlæggende hinduisme og andre verdensreligioner undervises i alle maltesiske skoler på linje med religiøs undervisning i den romersk-katolske apostoliske tro. Åbning af Malta-børnene for større verdensreligioner og ikke-troendes synspunkt ville gøre dem velplejet, velafbalanceret og oplyste morgendagens borgere; Zed erklærede.

Rajan Zed var af den opfattelse, at Malta også skulle give noget jord og hjælp til at rejse et hinduistisk tempel, da maltesiske hinduer ikke havde et passende traditionelt tilbedelsesrum.

Malta skulle følge sin egen forfatning, der sagde: ”Alle mennesker på Malta skal have fuld samvittighedsfrihed og nyde den frie udøvelse af deres respektive måde af religiøs tilbedelse”. Desuden var Malta, et EU-medlem, efter sigende underskriver af protokollen 1 til den europæiske menneskerettighedskonvention; Zed bemærkede.

Rajan Zed sagde endvidere, at som et dominerende flertal i Malta, havde katolikker også et moralsk ansvar for at tage sig af minoritetsbrødre / -søstre fra forskellige trobaggrunde, og de bør derfor også søge ligebehandling for alle. Ligestilling var det grundlæggende princip for den jødisk-kristne tro, som katolisismen var en betydelig del af.

Læs

afghanistan

Europa skal forblive et sikkert sted for #Muslim reformatorer

Udgivet

on

Imidlertid kæmper liberale muslimske tanke ledere og reformatorer frit for at leve og arbejde i fred hjemme. Muslimske flertal nationer styres enten af ​​ubehagelige autokrater, militære stærke eller svage og skrøbelige demokrater. På mange steder er det at finde dig selv død eller i fængsel for at tale op. Hvis du er heldig, kan du gå i eksil - men måske ikke for længe.

Flyveveje til Vesten lukker hurtigt. Islam-bashing er blevet favoritsporten ikke kun af Trump, men også af populistiske fester i hele Europa. Rants mod islam forener medlemmer af den 'populistiske internationale' på begge sider af Atlanterhavet. Som det helt rigtige ser ud til at virke godt i valg i mange vestlige lande i de kommende måneder, forventer anti-islam vitriolen at blive nestier.

Europa bør faktisk fokusere på at holde ud muslimske ekstremister. Men det må ikke ignorere situationen for muslimske reformatorer, der er fanget mellem djævelen og det dybe blå hav. Tal hjemme, og de vil sandsynligvis blive mærket 'kafir' (vantro). Leder til husly i udlandet, og de bliver til potentielle bekymringsselskaber eller endda terrorister.

reklame

"Rum for ytringsfrihed er blevet krympet i den muslimske verden", siger Surin Pitsuwan, Thailands tidligere udenrigsminister og en højt respekteret tidligere generalsekretær for sammenslutningen af ​​sydøstasiatiske lande (ASEAN).

"Muslimske intellektuelle kan ikke forfølge deres undersøgelse af love og principper derhjemme ... de skal gøre det uden for den muslimske verden", fortalte han et verdensforum for muslimske demokrater, der mødtes i Tokyo sidste måned. "Akademikere skal migrere for at kunne udføre deres arbejde. Muslimske demokrater føler pladsen til at udøve deres rolle er begrænset ... de kan ikke visualisere deres fremtid. "

Den muslimske verden lider under et alvorligt demokratisk underskud. Muslimer længes efter frihed, retsstatsprincippet og repræsentativ regering, sagde Nurul Izzah Anwar. Hun er næstformand for People's Justice Party of Malaysia, som blev oprettet af sin far, den malaysiske oppositionspolitiker Anwar Ibrahim (som stadig er i fængsel).

reklame

"Der er forvirring om, hvordan muslimer forholder sig til demokrati og udfordringen med ekstremisme," sagde Nurul Izzah. Muslimer skal behandle samtidig med "fanatiske ideologier og kleptokratiske regimer".

Også for mange muslimer er kampen baseret på indsats for at genvinde deres religion fra kvælden af ​​Saudi-baserede Wahhabist-fortolkninger af islam.

"Det er en kamp, ​​der er lang og vanskelig. Wahhabism er et beskidt ord i Indonesien. Det anses for at være primitivt, "siger indonesisk lærer af islam Azyumardi Azra. I modsætning til andre lande er Indonesien ikke afhængig af penge fra Saudi-Arabien, sagde han. "Vores blomstrende islam er indlejret i vores lokale kultur."

Men for al sin traditionelle tolerance og åbenhed står Indonesien over for udfordringen at beskytte sine mindretal. Indonesisk politi har åbnet en kriminel undersøgelse af guvernør Basuki Tjahaja Purnama, bedre kendt som 'Ahok', for påstået blasfemi.

Ahok, en kristen, er det første medlem af Indonesiens etniske kinesiske samfund, der vælges som hovedstadens guvernør. Undersøgelsen viser, at myndighederne er "mere bekymrede over hårde religiøse grupper end at respektere og beskytte menneskerettighederne for alle", siger Rafendi Djamin, Amnesty International's direktør for Sydøstasien og Stillehavet.

Hvad der sker i Indonesien er særligt relevant i betragtning af landets omdømme som en rollemodel for andre muslimske lande.

Muslimske reformere og intellektuelle kan engang finde ly og asyl i Vesten. Og mens mange har haft gavn af en sådan beskyttelse og fortsætter med at gøre det, fremhæver ekstremister i USA og Europa, at islam er deres nye fjende.

Som ekstremisterne får trækkraft, vil velkomsten for muslimerne blive endnu tyndere i Europa. Som tidligere egyptiske parlamentsmedlem Abdul Mawgoud Dardery fortalte konferencen "Vi føler os forrådt af USA og Europa".

Tragisk er sådanne forræderier sandsynligvis blevet normen. Den valgte amerikanske præsident vil sandsynligvis sidde med kollegaens stærkere i den muslimske verden. Europas populister kan forventes at være lige så ligeglade med situationen for muslimske menneskerettighedsforkæmpere og demokrater.

Men Europa må holde sine døre åbne for dem i den muslimske verden, der ønsker forandring, reform og demokrati. Som Surin understregede, må "muslimske demokrater stå over for en dobbelt udfordring: vi skal kæmpe mod ekstremisme midt i os og islamofobi udenfor".

Venner af Europas regelmæssige 'Frankly Speaking' kolonne tager et kritisk kig på centrale europæiske og globale spørgsmål.

Mere information

Læs
reklame
reklame
reklame

trending