Billigere telefonopkald blandt EU-lande, en realitet fra i dag

| Maj 15, 2019

Fra i dag, onsdag 15 maj, vil telefonopkald blandt EU-lande blive billigere takket være den europæiske elektronisk kommunikationskode, som blev vedtaget af Europa-Parlamentet i november sidste år.

Den nye lov dækker prisen for opkald med maksimalt 19 eurocenter til både mobil og fastopkald (såkaldte "intra-EU-opkald") og det tillader også sms'er med maksimalt 6 eurocenter. Vedtagelsen af ​​denne forordning var det næste skridt, efter at EU afskaffet roamingomkostninger i 2017, som allerede har afbrudt opkald og tekster til nationale renter under roaming i andre EU-lande.

Efterspurgte at kommentere, næstformand for Udvalget for det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse, MEP Dita Charanzová sagde: "Jeg er stolt over, hvad vi har opnået for de europæiske forbrugere. Priserne har været uretmæssigt høje for længe. Vi er en Union, og der var ingen logisk grund til disse omkostninger. Jeg håber, at dette bliver slutningen af ​​bill shock i Europa. "

Ud over opkald i inden for EU indeholder den nye lov også flere langsigtede og principielle foranstaltninger. Fra og med 2020 har alle europæiske borgere ret til en overkommelig bredbåndsinternetforbindelse. Loven kræver, at hvert europæisk land ved hjælp af enten en kupon eller en social tarif sikrer, at de lavindkomst eller ulempe borgere har råd til en internetforbindelse.

"Internettet skal ses som et hjælpeværktøj. Ligesom vi ikke ville nægte adgang til elektricitet eller gas eller vand, må ingen nægtes adgang til internettet, bare fordi de er dårligt stillet ", tilføjede Charanzová.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, computerteknologi, EU, Europa-Parlamentet, Lifestyle

Kommentarer er lukket.