Følg os

Medarbejder kultur

Kultur: Europas historiske steder op til europæisk kulturarvsmærke

DEL:

Udgivet

on

ehl-slider_daI dag (21. december) er 16 historisk og kulturelt vigtige steder rundt om i Europa blevet anbefalet at modtage European Heritage Label (EHL). Mærket hylder den kulturelle mangfoldighed på kontinentet og fremhæver en følelse af et fælles europæisk tilhørsforhold. En række informations- og uddannelsesaktiviteter relateret til stederne vil også blive organiseret.

Stederne er udvalgt af et uafhængigt panel nedsat af Europa-Kommissionen og er spredt på ti medlemslande. De omfatter steder i Tyskland (steder for freden i Westfalen i Münster og Osnabrück; Hambach Slot); Grækenland (hjertet af det antikke Athen); Spanien (Aragoniens kronearkiv; Residencia de Estudiantes); Frankrig (klosteret Cluny; Robert Schumans hus); Ungarn (Pan European Picnic Memorial Park); Italien (Museo Casa Alcide De Gasperi); Litauen (Kaunas 1919-1940); Polen (Union of Lublin; forfatningen af ​​3. maj af 1791; det historiske Gdańsk skibsværft; Portugal (General Library of University of Coimbra, Charter of Law om afskaffelse af dødsstraf); og Slovenien (Franja Partisan Hospital). Kommissionen vil formelt nominere stederne i februar 2015. Yderligere information om EHL og stederne kan findes link..

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending