Registrering tid: Charlemagne Ungdomspris 2015 åbner for ansøgninger

20141204PHT82820_originalVinderne af 2014 Charlemagne Ungdomsprisen

Er du 16-30 år gammel og kører du et projekt med en europæisk dimension? Fra 2 december kan projekter, der fremmer Europa blandt unge, begynde at konkurrere om 8th Charlemagne Youth Prize. Vindende projekter vil ikke kun få gavn af anerkendelse og mediedækning, men også fra præmiepenge for at videreudvikle initiativet. Du har indtil 2 February 2015 til at registrere for 2015-udgaven.

Charlemagne Youth Prize arrangeres af Europa-Parlamentet og International Charlemagne Prize Foundation i Aachen og tildeles hvert år til projekter, der drives af mennesker i alderen mellem 16 og 30. De vindende projekter skal give modeller for unge, der bor i Europa og tilbyde praktiske eksempler på europæere, der bor sammen.

De tre vindende projekter vil blive tildelt henholdsvis € 5,000, € 3,000 og € 2,000. Deres repræsentanter vil blive inviteret til at besøge Europa-Parlamentet i Bruxelles eller Strasbourg i efteråret. Repræsentanter for de nationale vinderprojekter 28 vil blive inviteret til prisuddelingen Charlemagne Youth Prize og den internationale charlemagnepris i Aachen-uddelingsceremonien to dage senere i løbet af en fire dages tur til Aachen i maj 2015.

2014 vindere

Repræsentanter for 2014s tre vindende projekter blev inviteret til Bruxelles for at møde præsident Schulz og andre medlemmer af Europa-Parlamentet om 1 og 2 December 2014. Vi spurgte dem om fordelene ved prisen og deres fremtidige planer.

Førsteprisen gik til Vores Europa, et dansk rejseprojekt. De rejste rundt i Europa i 12 måneder, boede hos unge og interviewede dem, senere offentliggjorde interviews på deres hjemmeside. Prisen gav dem "stor selvtillid" og viljen til at "finansiere endnu mere til nye projekter".

Den anden pris gik til JouwDelft & Co 2012 ungdoms kongres fra Holland. 55 unge fra hele Europa samlet i en uge til brainstorm på ungdom og arbejdsløshed. Projektlederne skrev derefter en beslutning, som blev sendt til EP. Ifølge dem, prisen "opfordrer virkelig unge til at tale og gøre noget".

Tredje præmie gik til Employment4U, et træningsprojekt af ungdomsdynamikorganisationen fra Cypern. Det bestod af workshops og seminarer om, hvordan man søger arbejde og udvikler visse færdigheder. De indså, at unge ikke er ordentligt uddannet i skolen, og deres kurser sætter dem ikke på den rigtige karrierevej. De vil gerne "blive en NGO og gøre flere projekter som denne eller gøre det i større perspektiv".

Tidslinje

2 December 2014: Lancering af konkurrencen og online applikationer

2 Februar 2015: Frist for ansøgninger

13 marts 2015: Udvælgelse af 28-projekterne af de nationale juryer

23 April 2015: Udvælgelse af de tre vindende projekter fra den europæiske jury

12 Maj 2015: Prisuddeling i Aachen

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Charlemagne Ungdomspris, EU, Europa-Parlamentet, Lifestyle

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *