Følg os

Priser

To Fields medaljer 2014 tildelt EU-finansierede matematikere

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

13-matematikDe 2014 Fields medaljer blev tildelt i dag til fire udestående matematikere, hvoraf to er støttemodtagere i Det Europæiske Forskningsråd (ERC): Prof. Artur Avila (Brasilien-Frankrig), et ERC Starting bevillingshaver siden 2010, og Prof. Martin Hairer ( Østrig) er blevet udvalgt til finansiering i henhold til en ERC Consolidator tilskud i 2013. De modtog prisen henholdsvis for deres arbejde med dynamiske systemer og sandsynlighed, og på stokastisk analyse. De to andre prismodtagere er Prof. Manjul Barghava (Canada og USA) og Prof. Maryam Mirzakhani (Iran). Medaljerne blev annonceret på den internationale kongres af Matematikere (ICM), der finder sted fra 13-21 August i Seoul, Sydkorea.

Forskning, innovation og videnskab kommissær Máire Geoghegan-Quinn sagde: "Jeg vil gerne lykønske de fire prismodtagere i Fields Medal meddelte i dag. Den Fields Medal, den højeste internationale forskel for unge matematikere, er en velfortjent ære for hårdtarbejdende og kreative unge forskere, der flytter grænserne for viden. Dagens pris anerkender resultaterne af to Europa-baserede matematikere - Artur Avila og Martin Hairer - som støttes af Det Europæiske Forskningsråd. Dette er endnu et tegn på, at ERC, der understøtter fremragende videnskab gennem konkurrencedygtig finansiering under Horisont 2020, er blevet en reference i EU søgen efter forskning af høj kvalitet og innovation. "

Felterne Medaljer tildeles af Den Internationale Matematiske Union (IMU) gang hvert fjerde år til op til fire matematikere under en alder af 40. Prisen anerkender og belønner unge matematikere, som har gjort store bidrag til området for matematik, og som holder løfter for fremtidige resultater. Siden 1936 har 52 matematikere blevet hædret, hvoraf allerede to ERC støttemodtagere Prof. Stanislav Smirnov (2010) og Prof. Elon Lindenstrauss (2010). En tredje ERC adgangsberettigede, Prof. Simon K. Donaldson blev også tildelt Medal i 1986, før det bliver hans ERC tilskud (2009).

reklame

Baggrund

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) blev oprettet i 2007 af EU, er det første pan-europæisk finansiering organisation for frontlinjeforskning. Det sigter mod at stimulere videnskabelig ekspertise i Europa ved at fremme konkurrence om finansiering mellem de allerbedste, kreative forskere uanset nationalitet og alder. Det Europæiske Forskningsråd stræber også efter at tiltrække topforskere fra overalt i verden til at komme til Europa.

Fra 2007 til 2013 under det syvende EU-forskningsrammeprogram (FP7) var ERC's budget 7.5 mia. EUR. Under det nye EU-forskningsprogram (2014-2020), Horizon 2020, har ERC et væsentligt forhøjet budget på over 13 mia. EUR. Siden lanceringen har ERC finansieret over 4,500 forskere og er blevet et 'referencepunkt' for fremragende forskning.

reklame

Mere information

ERC hjemmeside

ICM hjemmeside

Priser

Ære mod inden for journalistik: Ansøg om Lorenzo Natali Media Prize i 2021 indtil 19. april

Udgivet

on

Ansøgninger åbnede den 1. marts til en af ​​verdens førende journalistiske priser - Lorenzo Natali Media Prize. Støttet af Europa-Kommissionen hylder prisen journalister fra hele verden for deres modige rapportering og for deres historier om mennesker og planeten, der fremhæver nogle af nutidens største udfordringer og inspirerende løsninger, der adresserer dem. For at markere lanceringen af ​​2021-udgaven sagde International Partnerships Commissioner Jutta Urpilainen: ”Den Europæiske Union står for ytringsfrihed i Europa og rundt om i verden. Gennem Lorenzo Natali Media Prize anerkender vi journalister, der har vovet, ofte med stor personlig risiko, at rapportere fakta og fortælle historierne, der kaster lys over emner som uretfærdighed, ulighed og miljøforringelse. Historier der viser de inspirerende måder, hvorpå folk reagerer. Hvis du er journalist, der netop har fortalt denne historie i det forløbne år, opfordrer jeg dig til at ansøge. ”

Sidste frist for tilmeldinger er 19. april 2021. Vinderne tildeles € 10,000. For flere detaljer, se venligst pressemeddelelse og Lorenzo Natali Media Prize-websted.

reklame

Læs

Priser

Fire #MEDIA-film vil konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

Udgivet

on

Den 76th Venice Film Festival startede den 28 august med 12-film understøttet af Media-programmet - EU's program til støtte for den europæiske film- og audiovisuelle industri. Fire af MEDIA-understøttede film er desuden blevet opført på listen til at konkurrere om Golden Lion: Sandheden af Hirokazu Kore-eda (Frankrig, Japan), Om endeløshed af Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden af Pietro Marcello (Italien, Frankrig) og Den malede fugl af Václav Marhoul (Tjekkiet, Ukraine, Slovakiet). Det Orizzonti konkurrence der er dedikeret til de seneste æstetiske og udtryksfulde trends i international biograf med MEDIA-understøttet Blanco en blanco af Theo Court (Spanien, Chile, Frankrig, Tyskland) og Mor af Rodrigo Sorogoyen (Spanien, Frankrig).

Filmen Effetti Domino af Alessandro Rosseto (Italien) vises i Sconfini-sektion der er dedikeret til art-house og genrefilm, eksperimentelle og kunstnerfilm. Fem yderligere film, der støttes af MEDIA, deltager i de uafhængige sektioner Giornate degli Autori såvel som i Venice International Film Critics Week afholdt parallelt med festivalen. Ved siden af ​​festivalen arrangerer Europa-Kommissionen også lørdag (31 august) European Film Forum. Flere detaljer om de MEDIA-understøttede film på Venice Film Festival er tilgængelige her, MEDIA-programmet her og på European Film Forum her. Flere oplysninger om Kommissionens støtte til de audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgængelige her.

Læs

Priser

10 byer, der konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titlen

Udgivet

on

Ti europæiske byer er blevet liste på listen til 2020 Den europæiske hovedstad for smart turisme konkurrence (præsenteret i alfabetisk rækkefølge): Bratislava (Slovakiet), Breda (Holland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenien), Málaga (Spanien), Nice (Frankrig), Ravenna (Italien) og Torino (Italien). De finalistiske byer blev udvalgt blandt i alt 35 ansøgninger fra 17 EU-medlemsstater.

Den europæiske hovedstad for smart turisme blev foreslået som en forberedende foranstaltning af Europa-Parlamentet og gennemføres af Europa-Kommissionen. Det sigter mod at fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bæredygtig og inklusiv turismeudvikling samt sprede og lette udvekslingen af ​​bedste praksis. Dette EU-initiativ anerkender enestående resultater fra europæiske byer som turistdestinationer i fire kategorier: Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

Sidste år vandt Helsinki og Lyon åbningskonkurrencen, og de to byer har i fællesskab titlerne af European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Dette er den anden udgave af konkurrencen om at tildele to byer som de europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020. De to vindende byer vil drage fordel af kommunikation og branding support i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en specialbygget skulptur til deres bycentre samt skræddersyede salgsfremmende handlinger.

Derudover uddeles fire priser til anerkendelse af resultater i de enkelte kategorier af konkurrencen (Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vindende byer annonceres og tildeles ved en prisuddelingsceremoni, der finder sted som en del af det europæiske turistforum i Helsinki den 9-10 oktober 2019.

Baggrund

I den første fase af konkurrencen vurderede et uafhængigt ekspertpanel ansøgningerne. Alle finalistbyer viste fremragende karakter i de fire konkurrencekategorier samlet.

I anden fase rejser repræsentanter for de 10 finalistbyer til Helsinki for at præsentere deres kandidaturer og det program for aktiviteter, der er planlagt til 2020 foran den europæiske jury. Den europæiske jury mødes den 8. oktober 2019 og vælger to byer til at blive europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020.

Udvælgelsen af ​​de mest innovative projekter, ideer og initiativer, som byerne har indsendt til det sidste års konkurrence, findes i Kompendium af bedste praksis, guide til smart turisme i EU. For alle de seneste nyheder om Den europæiske hovedstad for smart turisme, tilmeld dig nyhedsbrev, eller følg videre Facebook or Twitter.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending