Følg os

EU

Kommissionen, Rådet og Parlamentet samle religiøse ledere for at udveksle idéer om fremtiden for Den Europæiske Union

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

DanielDen tiende udgave af det årlige højtstående møde mellem religiøse ledere finder sted tirsdag den 10. juni i Kommissionens hovedkvarter i Bruxelles under mottoet 'Den Europæiske Unions fremtid'. Deltagerne vil udveksle synspunkter om blandt andet den aktuelle samfundsmæssige udvikling i og uden for EU, om Europas rolle i verden og i det umiddelbare nabolag, og om hvilken rolle religioner kan spille i denne sammenhæng. Mødet er vært for Europa-Kommissionen Præsident José Manuel Barroso og medformand for Det Europæiske Råds præsident Herman Van Rompuy og Europa-Parlamentet Næstformand László Surján, der repræsenterer Europa-Parlamentets præsident Martin Schulz. Deltagerne vil iagttage et minuts stilhed med hensyn til ofrene for det tragiske angreb på det jødiske museum i Bruxelles den 24. maj og vil vedtage en fælles erklæring om Meriam Ibrahim, en sudanesisk kristen dømt til døden for frafald.

Følgende repræsentanter fra kristne, muslimske, jødiske, hinduistiske, sikh- og mormonsamfund vil være til stede:

 • Hr. Syed Ali ABBAS, fælles sekretær for Majlis e Ulama e Shi'a Europe

  reklame
 • Professor Margaret S. ARCHER, præsident for det pavelige akademi for samfundsvidenskab

 • Hans excellens Chaim BURSTEIN, overrabbiner i Litauen

 • Imam Hassen CHALGHOUMI, formand for Imams-konferencen i Frankrig

  reklame
 • Hans Eminence Bishop DOROTHEOS II af Syros, Tinos, Andros, Kea, Melos og Mykonos

 • Hans Eminence Metropolitan EMMANUEL i Frankrig, repræsentant for det økumeniske patriarkat til de europæiske institutioner

 • Hans overordnede Chief Rabbi Pinchas GOLDSCHMIDT, præsident for konferencen for europæiske rabbinere

 • Hans Excellence, Monseigneur Jean-Pierre GRALLET, Archevêque de Strasbourg

 • Hans excellence Albert GUIGUI, overrabbiner i Bruxelles og fast repræsentant ved konferencen for europæiske rabbiner

 • Højre pastor Christopher HILL, formand for konferencen for europæiske kirker (CEC)

 • Hans excellence Kari MÄKINEN, ærkebiskop for den evangeliske lutherske kirke i Finland

 • Hans Eminence-kardinal Reinhard MARX, ærkebiskop i Freising og München

 • Hans excellence Bhai Sahib MOHINDER SINGH, formand for Guru Nanak Nishkam Sewak Jatha Birmingham

 • Imam Yahya PALLAVICINI, næstformand for "Comunità religiosa Islamica" i Italien

 • Hans nåde biskop PORFYRIOS fra Neapolis, direktør for repræsentationen af ​​Cyperns kirke til den europæiske institution

 • Hans excellence Dr Nikolaus SCHNEIDER, formand for Rådet for den evangeliske kirke i Tyskland (EKD)

 • Bharti TAILOR, præsident for Europas Hinduforum og generalsekretær for Storbritanniens Hinduforum

 • Ældste José A. TEIXEIRA, europæisk præsident for de sidste dages helliges kirke

 • Hendes excellensbiskop Rosemarie WENNER, præsiderende biskop for United Methodist Church i Tyskland

Den åbne, gennemsigtige og regelmæssige dialog mellem Europa-Kommissionen og kirker, religiøse samfund såvel som filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer er nedfældet i primærloven ved Lissabontraktaten (artikel 17 i TEUF). Ud over regelmæssige seminarer med de forskellige samtalepartnere er der et årligt møde på højt niveau med religiøse ledere og et med filosofiske og ikke-konfessionelle repræsentanter. I år er det 10th årsdagen for mødet på højt niveau med religiøse ledere.

Mødet på højt niveau for religiøse ledere finder sted i Berlaymont-bygningen den 10. juni 2014 fra kl. 10-14. En pressemeddelelse og listen over deltagende religiøse ledere offentliggøres på dagen. En pressekonference med de to præsidenter og næstformand László Surján sammen med de religiøse ledere vil blive afholdt i Europa-Kommissionens presserum kl. 12.

Oplysninger om Europa-Kommissionens dialog med kirker, religiøse samfund og filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer.

Websted for Europa-Kommissionens formand José Manuel Barroso

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending