Følg os

Medarbejder kultur

Kourou: Europas port til galaksen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140513PHT46964_originalDen plads center i Kourou © ESA 2013

Anbragt mellem Brasilien og Surinam ligger Fransk Guyana, Europas port til galaksen. Det kan prale af en majestætisk regnskov, men som en fransk område er det stadig en del af Den Europæiske Union, og selv benytter euroen som sin valuta. En space center var placeret nær Kourou mere end 50 år siden at drage fordel af Fransk Guyana placering tæt på ækvator, hvilket betyder, rumraketter lanceret herfra drage fordel af en ekstra hastighed på 460 meter i sekundet, når de er lanceret mod øst.

Den Guyana Space Centre (CSG) i Kourou, 7,300 kilometer væk fra Bruxelles, repræsenterer et vindue i rummet. Med et halvt dusin lancerer hvert år, hele byen er afhængig af rumrelaterede aktiviteter. Teknikere fra hele verden kommer til Korou, afhængigt af nationalitet kommunikationssatellitter bestemt at trodse tyngdekraften om bord af Europas Ariane 5 raket.
”Lige her kan du løbe ind i tyskere, italienere eller spanske folk,” sagde Emmanuel Toko, administrerende direktør for Kourous presseklub. "Takket være CSG ligner Kourou en typisk europæisk by." Han tilføjede: ”Vi betragter os som indfødte Amazonas, Guyanesere, Franske og sidst men bestemt ikke mindst europæiske. Unge mennesker forstår og føler dette i dag. Og når du føler dig europæisk, er der ingen grund til, at du ikke kan erobre verden. ”

I de sidste tre år har space center også arbejdet med russiske Soyuz-raketter og italienske Vega raketter, der styrker Europas tilstedeværelse. Og projekterne er talrige.
"Vi plejede at frygte, at med et enkelt løfteraket, kunne rummet udvikling kommer til en ende," sagde Jacquy Pierre-Marie, vice-præsident for Guyana kammer af industri og handel, der har ansvaret for internationale forbindelser. "I dag kan vi være langt mere optimistiske, da vi nu har tre forskellige løfteraketter."

reklame

Galileo-satellitterne, der er udviklet som en del af et europæisk program på 5 mia. €, lanceres også fra Kourou. De giver Europa mulighed for at have sit eget globale navigationssystem og ikke længere stole på USA's GPS-system. Med i alt 28 satellitter, der skal lanceres, skal dette nye lokaliseringssystem tilbyde præcisionspositionering inden for en meter. Andre europæiske initiativer, såsom Copernicus, omfatter sporing af rumaffald, forbedring af vejrudsigter og miljøovervågning med målrettede satellitter. Sentinel-1A, den sidste, der går i kredsløb, kan se jorden dag og nat, uanset skyer, og giver alarmer om ekstreme vejr såvel som sikkerhedsproblemer.
"Intet ville være det samme uden al denne europæiske aktivitet," siger Pierre-Marie. "Det er stærke, solide virksomheder, der investerer og skaber lokale arbejdspladser og give de lokale butikker for at bo i erhvervslivet."

Den Europæiske Rumorganisation (ESA) er også glad for at have en rumbase i Fransk Guyana og ikke kun af praktiske grunde. "Fra et symbolsk perspektiv, er det meget vigtigt for os at have sat foden på Sydamerikansk jorden," forklarede Fernando Doblas, ESAs chef for kommunikation. "Ser ned fra stjernerne ser vi ikke grænser."

reklame

Medarbejder kultur

Kommissionen lancerer Creative Europe-opfordringer til at støtte kultur- og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat de resterende opfordringer til kultur og kreative sektorer inden for kulturområdet Creative Europe-programmet, der stiller et samlet beløb på 88 mio. EUR til rådighed. Dette budget dækker europæiske samarbejdsprojekter inden for kultur, udbredelse og øget mangfoldighed af europæiske litterære værker og vil give uddannelse og opførelsesmuligheder for unge musikere.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Kultur og skabelse er livlige sektorer, der er hårdt ramt af pandemien. Nu hvor begrænsningerne løftes, er det tid til at fokusere på bæredygtig genopretning af kulturelle aktiviteter og spillesteder. Creative Europes budget for de næste syv år er steget markant, og i år vil der allerede blive stillet 88 mio. EUR til rådighed til at støtte kunstnere, forfattere og kunstnere igen i forbindelse med publikum i hele Europa. Jeg opfordrer alle parter til at kontrollere betingelserne for opkaldene og bruge denne mulighed. ”

Opfordringerne fokuserer blandt andet på europæisk kunstnerisk samarbejde og innovation på emner som publikumsengagement, digital samhørighed digitalisering og bidrag til European Green Deal. Opkaldet til europæiske platforme vil specifikt bidrage til at øge synligheden, programmeringen og promoveringen af ​​nye kunstnere. Interesserede organisationer kan nu indsende ansøgninger med tidsfrister fra slutningen af ​​august til slutningen af ​​september afhængigt af opkaldene. Flere oplysninger og vejledning til de forskellige opkald er tilgængelige på denne webside.

reklame

Læs

Medarbejder kultur

Kreativt Europa: Over 2 mia. EUR til støtte for genopretning, modstandsdygtighed og mangfoldighed i kulturelle og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat nye aktioner til støtte for de kulturelle og kreative sektorer i og uden for Europa efter vedtagelsen af ​​den første årlige arbejdsprogram af det Kreative Europa 2021-2027. I 2021 tildeler Creative Europe et hidtil uset budget på omkring 300 millioner euro til at hjælpe kulturelle fagfolk og kunstnere til at samarbejde på tværs af discipliner og grænser for at finde flere muligheder og nå nye målgrupper.

Vedtagelsen danner grundlaget for de første indkaldelser af forslag under det nye program. Disse opkald vil være åbne for alle organisationer, der er aktive i de relevante kulturelle og kreative sektorer. Det samlede syvårige budget på € 2.4 mia. Er steget med 63% i forhold til det foregående. Det Kreative Europa har også til formål at øge konkurrenceevnen i den kulturelle sektor og samtidig støtte deres bestræbelser på at blive grønnere, mere digital og mere inkluderende. Der lægges særlig vægt på at styrke modstandsdygtigheden og genopretningen af ​​de kulturelle og kreative sektorer i lyset af pandemien.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Over 8 millioner mennesker i hele EU arbejder i en kulturel aktivitet. Kultur kender ingen grænser og ingen nationaliteter. Kunst repræsenterer et vindue til verden og bidrager til at bygge broer blandt os alle. På et tidspunkt, hvor museer, biografer, kulturarvsteder, teatre alle begynder at genåbne, vil jeg gentage Kommissionens støtte til den kulturelle og kreative sektor. Med et øget budget vil Creative Europe stræbe efter at styrke sektorernes genopretning og samtidig fremme den enorme mangfoldighed og kreativitet, de tilbyder os. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Kunstnerisk og kreativt udtryk er kernen i de kulturelle og kreative industrier og vores europæiske identitet. Det genoplivede kreative Europa-program vil give et boost til europæiske historier, der resonerer globalt og nærer Europas skabere, producenter , distributører og udstillere, der er så hårdt ramt af pandemien. Ved at støtte samarbejde på tværs af værdikæden og sproglige grænser samt nye innovative forretningsmodeller vil MEDIA styrke et levende og kulturelt forskelligt audiovisuelt økosystem. For første gang og på et tid med voksende trusler mod mediepluralisme vil det Kreative Europa også fremme en sund og bæredygtig nyhedsmediesektor i hele Unionen. ”

A pressemeddelelse er tilgængelig online.

Læs

Medarbejder kultur

EU boost for kultur

Udgivet

on

MEP'er har godkendt det største budget nogensinde for EU's kultur- og kreative sektorer - 2.5 mia. Euro for 2021-2027. Samfund 

Kreativt Europa er det eneste EU-program, der udelukkende understøtter kultur- og audiovisuelle sektorer. Efter en hård periode for kunstnere og hele sektoren på grund af begrænsninger i forbindelse med COVID-19-pandemien blev Parlamentet og Rådet enige om et budget på 2.5 mia. EUR for 2021-2027 i december 2020. MEP'er godkendte aftalen under plenarmødet i maj 2021.

Bedre reaktion på forskellige sektorer og deres behov

reklame

For at være i stand til at respektere forskellige sektorers specifikke karakter og reagere bedre på deres behov er Creative Europe opdelt i tre forskellige tråde:

Medarbejder kultur fokuserer på netværk, tværnationalt og tværfagligt samarbejde i kulturelle og kreative sektorer og fremmer en stærkere europæisk identitet og værdier med særlig opmærksomhed for musikbranchen, som forhandlet af MEP'er.

medier er dedikeret til at stimulere grænseoverskridende samarbejde, mobilitet og innovation øge synligheden af ​​europæiske audiovisuelle værker i det nye miljø og gør det attraktivt for forskellige målgrupper, især unge mennesker.

reklame

Tværsektorielt sigter mod at tilskynde til innovation, støtte tværsektorielle projekter, udveksling af bedste praksis og løse fælles udfordringer. Creative Europe støtter også: 

  • Europæiske kulturarvsmærke 
  • Europæiske kulturarvsdage 
  • Europæiske priser for musik, litteratur, arv og arkitektur  
  • Europæiske kulturhovedstæder  
Støtte til aktiviteter med EU-merværdi

Det Kreative Europa vil støtte aktiviteter, der fremmer fælles EU-rødder, kulturel mangfoldighed og grænseoverskridende samarbejde.

Fremme af inklusion og ligestilling mellem kønnene

MEP'er sikrede fokus på inklusion og ligestilling mellem kønnene, fremme deltagelse af mennesker, der lever med handicap, mindretal og personer med dårligt stillede baggrunde, samt støtte kvindeligt talent.

Kreativt Europa 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending