Følg os

Priser

Bosnisk filmregissør Tanović modtager EU 'Prix MEDIA' i Cannes

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

60778.9Den Oscar-vindende bosniske instruktør Danis Tanović (billedet) er vinderen af ​​Den Europæiske Unions 'Prix MEDIA' i 2014, tildelt det bedste nye filmprojekt, der er berettiget til støtte fra det Kreative Europa Media-programmet. Tanović modtager prisen fra Androulla Vassiliou, den europæiske kommissær med ansvar for kultur, under en ceremoni på Cannes Film Festival i Frankrig lørdag 17 maj (11h, Café des Palmes, Palais des Festivals). Instruktøren deler prisen med co-manusforfatter Predrag Kojovic og producenten Amra Baksic Camo for Hvad kigger du på?, en historie, han beskriver som "om en by i en ubestemt lang periode efter krigen, uden helte og med dens værdier kapret af korruption og kriminalitet".

Tanović vandt en Oscar for bedste fremmedsprogede film i 2001 med Ingenmandsland. Hans 2013-film, En episode i livet af en jernplukker, vandt Jury Grand Prix på Berlin Film Festival og Silver Bear for bedste skuespiller (Nazif Mujić).

Kommissær Vassiliou sagde: "Danis Tanović er en af ​​de fineste filmskabere i sin generation. Hans seneste filmprojekt er usædvanligt med et overbevisende manuskript, der udstråler en stærk følelse af kulturel identitet og dynamik. Efter den verdensomspændende succes med hans mesterværk 'Nej Man's Land 'og andre anerkendte film, er det klart, at han har skabt grundlaget for en anden vidunderlig film, som jeg er sikker på vil bevæge hjerter og sind i lige mål. Vi ønsker ham og hans team held og lykke. "

reklame

Sarajevo

Hvad kigger du på? er stadig i den tidlige udviklingsfase. Den centrale karakter er Jasmin, der bor i Sarajevo sammen med sine venner og fjender, i en overgangsperiode, der er gået i næsten 20 år. "For første gang i mit liv har jeg følt et behov for at lave en historie om den by, jeg bor i. Alt, hvad jeg elsker ved det, alt, hvad jeg tror på, falder gradvis fra hinanden for mine øjne. Jeg tror ikke, at en revolution i mine medborgers sind er mulig, men jeg håber, at denne historie får dem til at begynde at tænke, "sagde forfatter-instruktør Tanović.

Det vindende projekt, der blev indsendt af det Sarajevo-baserede produktionsfirma SCCA / pro.ba, scorede de højeste point af alle ansøgninger, der blev indsendt i den seneste udvælgelsesrunde til finansiering af filmudvikling fra MEDIA. Hvad kigger du på? blev valgt som det bedste nye filmprojekt af europæiske eksperter for dets enestående kunstneriske indhold i kombination med lovende strategier for udvikling, produktion og distribution, herunder et stærkt europæisk billedkontorpotentiale.

reklame

Baggrund

Den bosniske instruktør Danis Tanović opnåede verdensomspændende succes i 2001 med sin første film Ingenmandsland, der krævede mere end 40 internationale priser inklusive Oscar for bedste fremmedsprogede film. Set i Bosnien-Hercegovina i 1993, i den tyngste periode med kampe, markerede den bittersøde antikrigsfilm en fuldstændig fornyelse af krigs satirgenren.

Andre bemærkelsesværdige film skrevet og instrueret af Tanović inkluderer Triage (2009) og Cirkus Columbia (2010). Instruktøren, der studerede i Sarajevo og Bruxelles, er også professor i filmregissør ved Akademija Scenskih Umjetnosti i Sarajevo. I 2003 var Tanović medlem af juryen på Cannes Film Festival.

Amra Baksic Camo, der også producerede En episode i livet af en jernplukker, er den mangeårige leder af CineLink, Sarajevo Film Festival's co-produktion marked. Hun er en af ​​grundlæggerne af SCCA / pro.ba, en uafhængig film-, video- og tv-produktionsvirksomhed med base i byen. Amra har også draget fordel af EU-støttede finansieringsordninger ACE (Atelier du Cinéma Européen) og EAVE (europæiske audiovisuelle iværksættere) til uddannelse af producenter.

Tidligere vindere af Prix MEDIA

De første vindere af Prix MEDIA i 2012 var den iranske instruktør Asghar Farhadi og producenten Alexandre Mallet-Guy til et filmprojekt, der blev Le Passé, med hovedrollen i Tahar Rahim og Bérénice Béjo. Filmen gik videre til prisen for den økumeniske jury i Cannes sidste år. Béjo vandt også prisen for bedste skuespillerinde.

Sidste år modtog den danske forfatter-instruktør Thomas Vinterberg, mest kendt for Jagten, nomineret til en Oscar 2014, Prix MEDIA sammen med medforfatter Tobias Lindblom og producent Sisse Graum (Zentropa) for filmprojektet Den kollektive (Kommunen). Kollektivet forventes at have sin premiere i efteråret 2015 eller foråret 2016.

EU Prix MEDIER

Den Europæiske Unions Prix MEDIA tildeles projektet med det bedste box-office potentiale, der er indsendt til udviklingsfinansiering fra Creative Europas MEDIA-program. Værket kan være fiktivt, animeret eller dokumentarisk, men skal være til biografudgivelse. Udviklingsomkostninger, der er støtteberettigede under MEDIA, inkluderer forberedelse af manuskriptet, søgning og identifikation af hovedaktørerne og besætningen, udarbejdelse af finansieringsplan, indledende markedsføring og en pilotproduktion. Vinderen udvælges af et panel af uafhængige eksperter og repræsentanter for Europa-Kommissionen og Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuel og Kultur, som administrerer MEDIA-underprogrammet.

Siden 1991 har MEDIA (akronym for 'Mesures pour encourager le développement de l'industrie audiovisuelle' - Foranstaltninger til fremme af den audiovisuelle industri) investeret 1.7 mia. Euro i filmudvikling, distribution, uddannelse og innovation med det formål at styrke mangfoldighed og international konkurrenceevne i den europæiske film- og audiovisuelle industri.

Kreativt Europa

Det Kreative Europa, der kombinerer EU's MEDIA- og kulturprogrammer, har et budget på næsten 1.5 mia. EUR over de næste syv år - 9% mere end tidligere niveauer. Creative Europe vil yde finansiering til mindst 250,000 kunstnere og kulturprofessionelle, 2,000 biografer, 800 film og 4,500 bogoversættelser. Det vil også lancere en ny finansiel garantifacilitet, der giver små kulturelle og kreative virksomheder adgang til op til 750 millioner euro i banklån.

Mere information

Europa-Kommissionen Media-programmet
Androulla Vassilious hjemmeside
Følg Androulla Vassiliou på Twitter VassiliouEU
Oversættelse til bosnisk Sprog

Priser

Ære mod inden for journalistik: Ansøg om Lorenzo Natali Media Prize i 2021 indtil 19. april

Udgivet

on

Ansøgninger åbnede den 1. marts til en af ​​verdens førende journalistiske priser - Lorenzo Natali Media Prize. Støttet af Europa-Kommissionen hylder prisen journalister fra hele verden for deres modige rapportering og for deres historier om mennesker og planeten, der fremhæver nogle af nutidens største udfordringer og inspirerende løsninger, der adresserer dem. For at markere lanceringen af ​​2021-udgaven sagde International Partnerships Commissioner Jutta Urpilainen: ”Den Europæiske Union står for ytringsfrihed i Europa og rundt om i verden. Gennem Lorenzo Natali Media Prize anerkender vi journalister, der har vovet, ofte med stor personlig risiko, at rapportere fakta og fortælle historierne, der kaster lys over emner som uretfærdighed, ulighed og miljøforringelse. Historier der viser de inspirerende måder, hvorpå folk reagerer. Hvis du er journalist, der netop har fortalt denne historie i det forløbne år, opfordrer jeg dig til at ansøge. ”

Sidste frist for tilmeldinger er 19. april 2021. Vinderne tildeles € 10,000. For flere detaljer, se venligst pressemeddelelse og Lorenzo Natali Media Prize-websted.

reklame

Læs

Priser

Fire #MEDIA-film vil konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

Udgivet

on

Den 76th Venice Film Festival startede den 28 august med 12-film understøttet af Media-programmet - EU's program til støtte for den europæiske film- og audiovisuelle industri. Fire af MEDIA-understøttede film er desuden blevet opført på listen til at konkurrere om Golden Lion: Sandheden af Hirokazu Kore-eda (Frankrig, Japan), Om endeløshed af Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden af Pietro Marcello (Italien, Frankrig) og Den malede fugl af Václav Marhoul (Tjekkiet, Ukraine, Slovakiet). Det Orizzonti konkurrence der er dedikeret til de seneste æstetiske og udtryksfulde trends i international biograf med MEDIA-understøttet Blanco en blanco af Theo Court (Spanien, Chile, Frankrig, Tyskland) og Mor af Rodrigo Sorogoyen (Spanien, Frankrig).

Filmen Effetti Domino af Alessandro Rosseto (Italien) vises i Sconfini-sektion der er dedikeret til art-house og genrefilm, eksperimentelle og kunstnerfilm. Fem yderligere film, der støttes af MEDIA, deltager i de uafhængige sektioner Giornate degli Autori såvel som i Venice International Film Critics Week afholdt parallelt med festivalen. Ved siden af ​​festivalen arrangerer Europa-Kommissionen også lørdag (31 august) European Film Forum. Flere detaljer om de MEDIA-understøttede film på Venice Film Festival er tilgængelige her, MEDIA-programmet her og på European Film Forum her. Flere oplysninger om Kommissionens støtte til de audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgængelige her.

Læs

Priser

10 byer, der konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titlen

Udgivet

on

Ti europæiske byer er blevet liste på listen til 2020 Den europæiske hovedstad for smart turisme konkurrence (præsenteret i alfabetisk rækkefølge): Bratislava (Slovakiet), Breda (Holland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenien), Málaga (Spanien), Nice (Frankrig), Ravenna (Italien) og Torino (Italien). De finalistiske byer blev udvalgt blandt i alt 35 ansøgninger fra 17 EU-medlemsstater.

Den europæiske hovedstad for smart turisme blev foreslået som en forberedende foranstaltning af Europa-Parlamentet og gennemføres af Europa-Kommissionen. Det sigter mod at fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bæredygtig og inklusiv turismeudvikling samt sprede og lette udvekslingen af ​​bedste praksis. Dette EU-initiativ anerkender enestående resultater fra europæiske byer som turistdestinationer i fire kategorier: Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

Sidste år vandt Helsinki og Lyon åbningskonkurrencen, og de to byer har i fællesskab titlerne af European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Dette er den anden udgave af konkurrencen om at tildele to byer som de europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020. De to vindende byer vil drage fordel af kommunikation og branding support i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en specialbygget skulptur til deres bycentre samt skræddersyede salgsfremmende handlinger.

Derudover uddeles fire priser til anerkendelse af resultater i de enkelte kategorier af konkurrencen (Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vindende byer annonceres og tildeles ved en prisuddelingsceremoni, der finder sted som en del af det europæiske turistforum i Helsinki den 9-10 oktober 2019.

Baggrund

I den første fase af konkurrencen vurderede et uafhængigt ekspertpanel ansøgningerne. Alle finalistbyer viste fremragende karakter i de fire konkurrencekategorier samlet.

I anden fase rejser repræsentanter for de 10 finalistbyer til Helsinki for at præsentere deres kandidaturer og det program for aktiviteter, der er planlagt til 2020 foran den europæiske jury. Den europæiske jury mødes den 8. oktober 2019 og vælger to byer til at blive europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020.

Udvælgelsen af ​​de mest innovative projekter, ideer og initiativer, som byerne har indsendt til det sidste års konkurrence, findes i Kompendium af bedste praksis, guide til smart turisme i EU. For alle de seneste nyheder om Den europæiske hovedstad for smart turisme, tilmeld dig nyhedsbrev, eller følg videre Facebook or Twitter.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending