Følg os

Medarbejder kultur

Tabt i oversættelsen? Adventures på et andet sprog

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20140311PHT38627_originalSelv ved 83 er der stadig ting at lære. Hver morgen forsøger Peter McMurdie sin hånd på spansk i den maleriske lille by El Barco de Ávila, 200 kilometer vest for Madrid. "Det er en spændende og meget givende oplevelse", forklarer den tidligere BBC-ingeniør fra London. "Jeg kan forstå spansk ret godt, og jeg elsker at lære fremmedsprog." Som mange opdager han, at erhverver et sprog er nøglen til at opdage en ny kultur.

McMurdie er en af ​​de frivillige, der hjælper studerende med at deltage i et sproginddypningsprogram i denne by ved bredden af ​​floden Tormes, domineret af bjergkæden Sierra de Gredos. Hvelvningen af ​​den slanke romanske kirke og stenarkaderne på den lille, men charmerende hovedtorv er rammen for folk, der udforsker sproget. Susan Greenwood, professor i forretningsadministration fra Manchester, roste forskellen, som kun en uge kunne gøre: "Nogle gange føler jeg, at jeg lever i en parallel verden, hvor der skabes en ny blandet identitet, en ægte europæisk personlighed."
Ofte lære sproget er kun begyndelsen. Nogle 2.4 millioner mennesker fra andre EU-lande bor i Spanien, tiltrukket af sit varme klima og venlige mennesker. Takket være den frie bevægelighed i EU, er det blevet meget lettere at bo og arbejde i et andet land. De har også gavn af EU 's gensidige sundhedspleje arrangementer, hvorved nationale sundhedstjenester genvinde udgifterne til behandling fra hinanden, ikke patienten. De, der beslutter at gå på pension i Spanien har stadig ret til at modtage pension fra deres eget land.

Simon Harding, en lærer nu arbejder nær Malaga, er en af ​​de mennesker til at have gjort farten. Han ankom i Spanien i 1990, på et tidspunkt, hvor landet begyndte at modernisere tak til EU-finansiering. "Som et sprog kandidat, mit mål var altid at blive integreret i det spanske samfund: det er derfor, jeg kom til Spanien for at leve. Jeg stolthed mig i at vide, ikke kun sproget, men også den historie, geografi og generel kultur i landet, "Brit sagde.
Men spanske folk også gøre brug af de muligheder, som EU. Spanske studerende udgør de største modtagere af EU-Erasmus-ordningen, som har gjort det muligt mere end tre millioner studerende at studere i en anden del af EU.

reklame

Amelia Cerdan, fra Lille i Frankrig, studerer journalistikstudier i Madrid som en del af hendes Erasmus. "Spanien er en meget attraktiv destination, ikke kun for studerende," sagde hun. Cerdan roste Erasmus 'muligheder: "Dette er bestemt den største oplevelse i mit liv, jeg anbefaler det til alle. Jeg er heldig at have denne mulighed. Det er dejligt at møde mennesker fra overalt i Europa. ”
Mens Spanien er det bedste valg for Erasmus-studerende, spanske studerende oftest vælger at studere i Italien, Storbritannien, Tyskland og Frankrig. Fra 2014-2020, vil en udvidet Erasmus + finansieres med et beløb på 14.7 milliarder €, så yderligere fire millioner unge i alderen op til 30 at studere, tog, undervise og foretage lærepladser.

reklame

Medarbejder kultur

Kommissionen lancerer Creative Europe-opfordringer til at støtte kultur- og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat de resterende opfordringer til kultur og kreative sektorer inden for kulturområdet Creative Europe-programmet, der stiller et samlet beløb på 88 mio. EUR til rådighed. Dette budget dækker europæiske samarbejdsprojekter inden for kultur, udbredelse og øget mangfoldighed af europæiske litterære værker og vil give uddannelse og opførelsesmuligheder for unge musikere.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Kultur og skabelse er livlige sektorer, der er hårdt ramt af pandemien. Nu hvor begrænsningerne løftes, er det tid til at fokusere på bæredygtig genopretning af kulturelle aktiviteter og spillesteder. Creative Europes budget for de næste syv år er steget markant, og i år vil der allerede blive stillet 88 mio. EUR til rådighed til at støtte kunstnere, forfattere og kunstnere igen i forbindelse med publikum i hele Europa. Jeg opfordrer alle parter til at kontrollere betingelserne for opkaldene og bruge denne mulighed. ”

Opfordringerne fokuserer blandt andet på europæisk kunstnerisk samarbejde og innovation på emner som publikumsengagement, digital samhørighed digitalisering og bidrag til European Green Deal. Opkaldet til europæiske platforme vil specifikt bidrage til at øge synligheden, programmeringen og promoveringen af ​​nye kunstnere. Interesserede organisationer kan nu indsende ansøgninger med tidsfrister fra slutningen af ​​august til slutningen af ​​september afhængigt af opkaldene. Flere oplysninger og vejledning til de forskellige opkald er tilgængelige på denne webside.

reklame

Læs

Medarbejder kultur

Kreativt Europa: Over 2 mia. EUR til støtte for genopretning, modstandsdygtighed og mangfoldighed i kulturelle og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat nye aktioner til støtte for de kulturelle og kreative sektorer i og uden for Europa efter vedtagelsen af ​​den første årlige arbejdsprogram af det Kreative Europa 2021-2027. I 2021 tildeler Creative Europe et hidtil uset budget på omkring 300 millioner euro til at hjælpe kulturelle fagfolk og kunstnere til at samarbejde på tværs af discipliner og grænser for at finde flere muligheder og nå nye målgrupper.

Vedtagelsen danner grundlaget for de første indkaldelser af forslag under det nye program. Disse opkald vil være åbne for alle organisationer, der er aktive i de relevante kulturelle og kreative sektorer. Det samlede syvårige budget på € 2.4 mia. Er steget med 63% i forhold til det foregående. Det Kreative Europa har også til formål at øge konkurrenceevnen i den kulturelle sektor og samtidig støtte deres bestræbelser på at blive grønnere, mere digital og mere inkluderende. Der lægges særlig vægt på at styrke modstandsdygtigheden og genopretningen af ​​de kulturelle og kreative sektorer i lyset af pandemien.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Over 8 millioner mennesker i hele EU arbejder i en kulturel aktivitet. Kultur kender ingen grænser og ingen nationaliteter. Kunst repræsenterer et vindue til verden og bidrager til at bygge broer blandt os alle. På et tidspunkt, hvor museer, biografer, kulturarvsteder, teatre alle begynder at genåbne, vil jeg gentage Kommissionens støtte til den kulturelle og kreative sektor. Med et øget budget vil Creative Europe stræbe efter at styrke sektorernes genopretning og samtidig fremme den enorme mangfoldighed og kreativitet, de tilbyder os. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Kunstnerisk og kreativt udtryk er kernen i de kulturelle og kreative industrier og vores europæiske identitet. Det genoplivede kreative Europa-program vil give et boost til europæiske historier, der resonerer globalt og nærer Europas skabere, producenter , distributører og udstillere, der er så hårdt ramt af pandemien. Ved at støtte samarbejde på tværs af værdikæden og sproglige grænser samt nye innovative forretningsmodeller vil MEDIA styrke et levende og kulturelt forskelligt audiovisuelt økosystem. For første gang og på et tid med voksende trusler mod mediepluralisme vil det Kreative Europa også fremme en sund og bæredygtig nyhedsmediesektor i hele Unionen. ”

A pressemeddelelse er tilgængelig online.

Læs

Medarbejder kultur

EU boost for kultur

Udgivet

on

MEP'er har godkendt det største budget nogensinde for EU's kultur- og kreative sektorer - 2.5 mia. Euro for 2021-2027. Samfund 

Kreativt Europa er det eneste EU-program, der udelukkende understøtter kultur- og audiovisuelle sektorer. Efter en hård periode for kunstnere og hele sektoren på grund af begrænsninger i forbindelse med COVID-19-pandemien blev Parlamentet og Rådet enige om et budget på 2.5 mia. EUR for 2021-2027 i december 2020. MEP'er godkendte aftalen under plenarmødet i maj 2021.

Bedre reaktion på forskellige sektorer og deres behov

reklame

For at være i stand til at respektere forskellige sektorers specifikke karakter og reagere bedre på deres behov er Creative Europe opdelt i tre forskellige tråde:

Medarbejder kultur fokuserer på netværk, tværnationalt og tværfagligt samarbejde i kulturelle og kreative sektorer og fremmer en stærkere europæisk identitet og værdier med særlig opmærksomhed for musikbranchen, som forhandlet af MEP'er.

medier er dedikeret til at stimulere grænseoverskridende samarbejde, mobilitet og innovation øge synligheden af ​​europæiske audiovisuelle værker i det nye miljø og gør det attraktivt for forskellige målgrupper, især unge mennesker.

reklame

Tværsektorielt sigter mod at tilskynde til innovation, støtte tværsektorielle projekter, udveksling af bedste praksis og løse fælles udfordringer. Creative Europe støtter også: 

  • Europæiske kulturarvsmærke 
  • Europæiske kulturarvsdage 
  • Europæiske priser for musik, litteratur, arv og arkitektur  
  • Europæiske kulturhovedstæder  
Støtte til aktiviteter med EU-merværdi

Det Kreative Europa vil støtte aktiviteter, der fremmer fælles EU-rødder, kulturel mangfoldighed og grænseoverskridende samarbejde.

Fremme af inklusion og ligestilling mellem kønnene

MEP'er sikrede fokus på inklusion og ligestilling mellem kønnene, fremme deltagelse af mennesker, der lever med handicap, mindretal og personer med dårligt stillede baggrunde, samt støtte kvindeligt talent.

Kreativt Europa 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending