Følg os

Medarbejder kultur

Udtalelse: Vi kan alle lære et andet sprog!

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

signaturebBy Andrew Weiler

Mange mennesker på et tidspunkt overveje at lære et andet sprog. Men i betragtning af de abysmalt lave succesfrekvenser skal læringssprog nok være en af ​​de værste lærte / lærtegnede færdigheder. På trods af at vi alle havde succes med at lære vores første sprog, kæmper de fleste med at lære et sekund. Så hvad sætter os ud af vores spil og hvordan kan vi vende det rundt?

Som vi har bevist, kan vi lære sprog ved at gøre det i de første par år, hvorfor i senere år kæmper vi så meget? Der er nogle få grunde, men kernen i det hele er det faktum, at vi undervises i sprog på skoler med ineffektive metoder, såsom grammatikoversættelsesmodellen, som stadig bruges, selvom det er blevet sukkercoatet med aktiviteter af kommunikativ type.

reklame

I en imponerende alder læres vi sprog ved sådanne dårlige metoder med de åbenlyse resultater og dermed for resten af ​​vores liv har vi en tendens til at tro på, at dette er måden at lære sprog på, selvom vi måske har kæmpet. Når det ikke virker, som det altid kommer for det store flertal, kommer de fleste til at tro, at årsagen til det er vores ufuldstændighed, vores mangel på latent og / eller vores dårlige hukommelse.

Virkeligheden er, at vi alle udviklede evnen til at lære sprog ved at lære vores første. Selvfølgelig er der andre faktorer, der kommer til spil, når vi vokser op, men fundamentalt er disse evner ikke blevet forsvundet. De er der for alle, der ønsker at få adgang til dem. Dem der er succesfulde, er for det meste dem, der tapper ind i disse kræfter.

Så hvad er den slags sprogindlæring, som vi brugte, og at vi kan implementere og bruge i senere år? Før jeg nævner nogle få, skal vi erkende, at vi som voksne skal være i det mindste parate til at tro på, at vi har evnen til at lære sprog til høje niveauer! Uden en sådan tro saboterer vi vores indsats. Som Henry Ford sagde: "Uanset om vi tror, ​​at vi kan eller om vi tror, ​​at vi ikke kan, har vi det rigtige."

reklame
  • En vigtig forståelse af, at vi skal komme til, er at læringen skal være lærerdrevet. Undervisning eller tekster, der løbende bestemmer, hvad vi gør og ikke gør, er mangelfuldt, da eleverne har tendens til at blive underlagt instruktionen, i stedet for aktivt at kigge efter, hvad der vil tage dem fremad.
    Eleverne skal være aktive i at beslutte forskellige aspekter af deres læring og lære at skelne mellem, om de lærer eller har lært noget.
  • Sprog er et udtryk for en opfattet virkelighed. Så når man lærer sprog, skal virkeligheden være klar, ikke en intellektuel konstruktion. Så grammatikøvelser, som et eksempel, der ikke har noget fundament i en virkelighed, man prøver at udtrykke, er akavede måder at lære et sprog på. Som et alternativ kan du overveje at gå rundt i dit hus og beskrive, hvad du laver. “Jeg går ind i mit soveværelse for at blive ændret”. Dette er en fantastisk måde at øve den nuværende kontinuerlige på.
  • Oversættelse er et nødvendigt og nyttigt værktøj, når du lærer et nyt sprog, MEN når det bruges overdrevent forhindrer udviklingen af ​​sprogindlæringsfærdigheder som begrundet gætte. Denne form for færdighed hviler på fokuseret og vedvarende opmærksomhed på, hvad der foregår rundt eller hvad du læser. Det er en nødvendig færdighed, som vi alle har kapacitet til, men vi kan lade det glide. Hvis vi fortsætter med at skynde os på en tosproget ordbog eller en ordbog.
  • Lytning er en NØGLE evne, hvis du ønsker at lære at tale på et andet sprog. Uden at udvikle evnen til at udvikle sig på alle områder, herunder at lytte til grammatik, udtale og mening, vil din evne til at beherske dette sprog blive alvorligt hæmmet. Her er hvor personlige karakter problemer kan hæmme. Hvis du ikke er en god lytter på dit modersmål, fordi du kan lide at blive hørt J, vil din evne til at beherske et andet sprog være begrænset, medmindre du lærer at være mere opmærksom på, hvad andre siger, samt hvad du siger.

Så hvis du er ved at sætte dig ind for at lære et sprog, eller du er et eller andet sted langs stien, ville du gøre dig selv en tjeneste ved at tage lidt tid til omhyggeligt at vælge, hvordan du ønsker at lære, vel vidende at du har alt det tager for at komme derhen, skal du bare finde de rigtige værktøjer og strategier.

Læs
reklame

Medarbejder kultur

Kommissionen lancerer Creative Europe-opfordringer til at støtte kultur- og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat de resterende opfordringer til kultur og kreative sektorer inden for kulturområdet Creative Europe-programmet, der stiller et samlet beløb på 88 mio. EUR til rådighed. Dette budget dækker europæiske samarbejdsprojekter inden for kultur, udbredelse og øget mangfoldighed af europæiske litterære værker og vil give uddannelse og opførelsesmuligheder for unge musikere.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Kultur og skabelse er livlige sektorer, der er hårdt ramt af pandemien. Nu hvor begrænsningerne løftes, er det tid til at fokusere på bæredygtig genopretning af kulturelle aktiviteter og spillesteder. Creative Europes budget for de næste syv år er steget markant, og i år vil der allerede blive stillet 88 mio. EUR til rådighed til at støtte kunstnere, forfattere og kunstnere igen i forbindelse med publikum i hele Europa. Jeg opfordrer alle parter til at kontrollere betingelserne for opkaldene og bruge denne mulighed. ”

Opfordringerne fokuserer blandt andet på europæisk kunstnerisk samarbejde og innovation på emner som publikumsengagement, digital samhørighed digitalisering og bidrag til European Green Deal. Opkaldet til europæiske platforme vil specifikt bidrage til at øge synligheden, programmeringen og promoveringen af ​​nye kunstnere. Interesserede organisationer kan nu indsende ansøgninger med tidsfrister fra slutningen af ​​august til slutningen af ​​september afhængigt af opkaldene. Flere oplysninger og vejledning til de forskellige opkald er tilgængelige på denne webside.

reklame

Læs

Medarbejder kultur

Kreativt Europa: Over 2 mia. EUR til støtte for genopretning, modstandsdygtighed og mangfoldighed i kulturelle og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat nye aktioner til støtte for de kulturelle og kreative sektorer i og uden for Europa efter vedtagelsen af ​​den første årlige arbejdsprogram af det Kreative Europa 2021-2027. I 2021 tildeler Creative Europe et hidtil uset budget på omkring 300 millioner euro til at hjælpe kulturelle fagfolk og kunstnere til at samarbejde på tværs af discipliner og grænser for at finde flere muligheder og nå nye målgrupper.

Vedtagelsen danner grundlaget for de første indkaldelser af forslag under det nye program. Disse opkald vil være åbne for alle organisationer, der er aktive i de relevante kulturelle og kreative sektorer. Det samlede syvårige budget på € 2.4 mia. Er steget med 63% i forhold til det foregående. Det Kreative Europa har også til formål at øge konkurrenceevnen i den kulturelle sektor og samtidig støtte deres bestræbelser på at blive grønnere, mere digital og mere inkluderende. Der lægges særlig vægt på at styrke modstandsdygtigheden og genopretningen af ​​de kulturelle og kreative sektorer i lyset af pandemien.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Over 8 millioner mennesker i hele EU arbejder i en kulturel aktivitet. Kultur kender ingen grænser og ingen nationaliteter. Kunst repræsenterer et vindue til verden og bidrager til at bygge broer blandt os alle. På et tidspunkt, hvor museer, biografer, kulturarvsteder, teatre alle begynder at genåbne, vil jeg gentage Kommissionens støtte til den kulturelle og kreative sektor. Med et øget budget vil Creative Europe stræbe efter at styrke sektorernes genopretning og samtidig fremme den enorme mangfoldighed og kreativitet, de tilbyder os. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Kunstnerisk og kreativt udtryk er kernen i de kulturelle og kreative industrier og vores europæiske identitet. Det genoplivede kreative Europa-program vil give et boost til europæiske historier, der resonerer globalt og nærer Europas skabere, producenter , distributører og udstillere, der er så hårdt ramt af pandemien. Ved at støtte samarbejde på tværs af værdikæden og sproglige grænser samt nye innovative forretningsmodeller vil MEDIA styrke et levende og kulturelt forskelligt audiovisuelt økosystem. For første gang og på et tid med voksende trusler mod mediepluralisme vil det Kreative Europa også fremme en sund og bæredygtig nyhedsmediesektor i hele Unionen. ”

A pressemeddelelse er tilgængelig online.

Læs

Medarbejder kultur

EU boost for kultur

Udgivet

on

MEP'er har godkendt det største budget nogensinde for EU's kultur- og kreative sektorer - 2.5 mia. Euro for 2021-2027. Samfund 

Kreativt Europa er det eneste EU-program, der udelukkende understøtter kultur- og audiovisuelle sektorer. Efter en hård periode for kunstnere og hele sektoren på grund af begrænsninger i forbindelse med COVID-19-pandemien blev Parlamentet og Rådet enige om et budget på 2.5 mia. EUR for 2021-2027 i december 2020. MEP'er godkendte aftalen under plenarmødet i maj 2021.

Bedre reaktion på forskellige sektorer og deres behov

reklame

For at være i stand til at respektere forskellige sektorers specifikke karakter og reagere bedre på deres behov er Creative Europe opdelt i tre forskellige tråde:

Medarbejder kultur fokuserer på netværk, tværnationalt og tværfagligt samarbejde i kulturelle og kreative sektorer og fremmer en stærkere europæisk identitet og værdier med særlig opmærksomhed for musikbranchen, som forhandlet af MEP'er.

medier er dedikeret til at stimulere grænseoverskridende samarbejde, mobilitet og innovation øge synligheden af ​​europæiske audiovisuelle værker i det nye miljø og gør det attraktivt for forskellige målgrupper, især unge mennesker.

reklame

Tværsektorielt sigter mod at tilskynde til innovation, støtte tværsektorielle projekter, udveksling af bedste praksis og løse fælles udfordringer. Creative Europe støtter også: 

  • Europæiske kulturarvsmærke 
  • Europæiske kulturarvsdage 
  • Europæiske priser for musik, litteratur, arv og arkitektur  
  • Europæiske kulturhovedstæder  
Støtte til aktiviteter med EU-merværdi

Det Kreative Europa vil støtte aktiviteter, der fremmer fælles EU-rødder, kulturel mangfoldighed og grænseoverskridende samarbejde.

Fremme af inklusion og ligestilling mellem kønnene

MEP'er sikrede fokus på inklusion og ligestilling mellem kønnene, fremme deltagelse af mennesker, der lever med handicap, mindretal og personer med dårligt stillede baggrunde, samt støtte kvindeligt talent.

Kreativt Europa 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending