Følg os

Biograf

Cinema Filmanmeldelse: American Hustle (2013)

DEL:

Udgivet

on

amerikansk trængselFormediteret filmanmeldelse tilføjer et vist pres til et besøg på flics. Amerikansk Hustle (2013) har endnu ikke åbnet i Bruxelles (den åbner 12. februar 2014), men da jeg vågnede den 13. januar, fandt jeg ud af, at den allerede havde fået et par Golden Globes i USA.

Lige før pressevisningen gik det op for mig, at jeg som anmelder nok skulle have taget pen og papir med, så jeg greb en serviet og spurgte arrangørerne, om jeg måtte have en kuglepen.

Sandt at sige, så tog jeg ikke nogen noter – udover at skrive navnet på en af ​​de 'hustlede' politikere ned – så jeg kunne Google det senere. Alligevel lavede jeg nogle mentale noter. Et sted midt i filmen lavede jeg en mental note om, at det, der skete på skærmen, ikke var plausibelt. Bagefter forsøgte jeg at huske, hvor den 'usandsynlige' scene var og bare ikke kunne, hvilket var fantastisk, fordi jeg virkelig nød filmen, og ærligt talt, at klage over, at nogle stykker af den var usandsynlige, er som at klage over, at The Wizard of Oz (1939) er usandsynligt, når Dorothy forlader Kansas eller kræver, at Hollywood kun skal lave film, der afspejler livets grove og ofte kedelige virkelighed. Det er klart, at dette ikke ville være en god opskrift på kassesucces.

Filmen er løst og nogle gange knap så løst baseret på et berømt FBI-stik fra slutningen af ​​70'erne, Abscam. Den centrale karakter i filmen Irving Rosenfeld, spillet af Christian Bale, er baseret på svindleren, der blev brugt af FBI til at 'husle', eller nogle vil måske sige at fange tyve og derefter offentlige personer, for det meste kongresmedlemmer. Filmen fortæller historien om fidusen, med tilbageblik fra Irvings tidlige liv fra hans første fidus, hvor han trommede forretninger op for sin fars glarmestervirksomhed ved at knuse vinduer, frem til hans liv som en rimelig succesfuld svindler, der opkrævede gebyrer for ikke-eksisterende lån gennem sin selskab 'London Investors'. Alt godt, indtil jeg læste, at den 'rigtige' Irving Rosenfeld, Melvin Weinberg's, første fidus var at sælge fodløse sokker (kun ankler) til travle pendlere og troede, at sandheden måske er sjovere end fiktion.

Filmen bliver nogle gange lidt flashback gal. For eksempel får vi at vide, at Tellegio (Robert de Niro) var gangsteren, der besluttede ikke at begrave sine ofre, hvilket efterfølges af et flashback af Tellegio, der dræber en fyr og efterlader ham på gaden – det er lidt overflødigt. Ledemotivet mellem FBI-agent Richie DiMaso (spillet af Bradley Cooper) og hans direkte chef Stoddard (Louis CK) er godt til et punkt, men jeg ventede på, at isfiskerhistorien skulle nå frem til en vidunderlig sjov eller indsigtsfuld konklusion, det gør jeg ikke tror det gjorde. Gik jeg glip af noget?

Skuespillet er i det hele taget en fornøjelse. Jennifer Lawrence er vidunderlig. Hun spiller Irvings kone, en lidt skæv, trængende, manipulerende, men på en eller anden måde indtagende karakter, en Scarlett O'Hara i vores tid – vi ved, at vi ikke burde kunne lide hende, men på en eller anden måde gør vi det, eller jeg gør, for hvad det er værd. Mens scenen, hvor hun synger med på Lev og lad dø tilføjer egentlig ikke så meget til historien, hun gør det med sådan en begavelse, jeg er glad for, at den ikke endte på klippestuens gulv.

Christian Bale er fremragende, jeg kender ikke rigtig hans film, fordi jeg normalt ikke melder mig frivilligt til at gå til film som f.eks. Batman, Jeg er måske den sidste person, der melder sig ind i hans fanklub, men bedre sent end aldrig. Bradley Cooper er også meget god, selvom jeg meget lejlighedsvis gerne vil have ham tøjlet lidt. Den eneste skuespiller, jeg ikke tror, ​​klarer sig helt i deres rolle, er Amy Adams som Sydney Posser; hun er god, og jeg nisser lidt, men jeg synes altid, at hun bare er lidt klam, når hun prøver at være 'sexet' i film, i Enchanted (2007) var hun den perfekte legemliggørelse af Disney-prinsessen, men hun er ikke så stærk i de mørkere områder af skuespilspektret. Hvis hun vil have en Oscar, bliver hun nødt til at føle smerte og vise det! En lille pandebryn gør det ikke, Amy.

reklame

I Golden Globe-diskussionen på BBC News var der en vis debat om, hvorvidt filmen var eller ikke var en komedie. Mens det ikke var Airplane! (1980), det var sjovt. Hvis den forestilling, jeg gik til, er noget at gå efter, varierer det meget, hvornår og hvorfor du synes, det er sjovt. Til dels spekulerede jeg på, hvad andre fandt så sjovt, i andre stykker var jeg en ensom stemme, der grinede i ørkenen - for at låne fra filmen, tror jeg, det var Jesus, der sagde det. Alt i alt, grundigt underholdende, jeg anbefaler det.

138 min.

For flere kvalitet filmanmeldelser, gå til Picturenose.com.

newlogo

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending