Følg os

Priser han har vundet

Åbning af EU Film Festival

DEL:

Udgivet

on

plakat-34bacEuropa-Kommissionens formand José Manuel Barroso, Black Box Theatre, Ulaanbaatar, Mongoliet.

17 November 2013

Mine damer og herre,

"Det er både en ære og en fornøjelse at deltage i denne fejring af europæisk film i Mongoliet.

"Den store mexicanske forfatter, nobelprismodtager og diplomat, Octavio Paz skrev, at 'enhver kultur fødes i blanding, i interaktion, i konfrontation. Omvendt er det i isolation, civilisationen dør'.

"Det er grunden til, at kulturelle begivenheder, såsom denne festival, der muliggør disse direkte udvekslinger og en direkte dialog mellem forskellige måder at se virkeligheden på, er så vigtige.

"Kultur handler om de betydninger, vi tillægger verden. Og hver kultur beskriver verden på en anden måde. Derfor er det afgørende at finde måder at engagere sig i hinanden på og lære af hinanden.

reklame

"Det er meget vigtigt, at kunstnere og borgere generelt kan skabe og udtrykke sig i frihed. En af de film, du skal se i aften, Citizen Havel, handler om manden, der blev leder af den såkaldte Fløjlsrevolution i det daværende Tjekkoslovakiet, der blev startet af studenterdemonstration netop denne dag for 24 år siden, den 17. november 1989. Denne søgen efter frihed inspirerede den mongolske demokratiske bevægelse, der begyndte med demonstrationen ledet af S. Zorig den 10. december samme år. Siden da har Mongoliet valgt demokratiets vej og frihedens vej. Dens kulturelle og kunstneriske skabelse har også haft stor gavn.

"Som formand for Europa-Kommissionen sætter jeg også en stor ære i kvaliteten og mangfoldigheden af ​​europæisk film. Programmet for dette års filmfestival viser mangfoldigheden af ​​kulturer i EU: film fra mange forskellige lande, på en lang række sprog , dog alle udpræget europæiske.

"Europæisk biograf er billedet af Europa - et image, der er værd at værne om, udvikle og fremme. Derfor har EU i de sidste 20 år støttet europæisk biograf gennem MEDIA-programmet, der har hjulpet med at bringe mange inspirerende film frem på skærmen, herunder flere end et dusin Oscar- og Guldpalmevindere.

"Med MEDIA Mundus er vi gået et skridt videre - at udforske mulighederne for globalt samarbejde i den audiovisuelle sektor. Vi mener, at samarbejde er vejen at gå, både for udviklingen af ​​vores kulturelle og kreative sektorer og for de fremme af kulturel udveksling.

"Jeg er meget stolt over, at nogle af de mest succesrige mongolske produktioner af instruktør Byambasuren Davaa, "Historien om den grædende kamel" og "Den gule hunds hule" var co-produktioner mellem Mongoliet og Tyskland og har nydt godt af støtte fra Medieprogram.

"Med vores fremtidige 'Creative Europe'-program fra 2014 og frem ønsker vi fortsat at støtte kulturelt og audiovisuelt samarbejde med vores partnere, især Mongoliet. [Kulturoperatører fra tredjelande vil nu have lettere adgang til samarbejde med Europa inden for kultur kan op til 30 % af de støtteberettigede omkostninger bruges i tredjelande].

"Biograf taler et universelt sprog. Det har betydning og relevans for alle mennesker, uanset deres nationale, kulturelle eller sociale baggrund. Film bringer mangfoldigheden frem, samtidig med at de understreger de værdier, de følelser og de længsler, som vi alle deler som mennesker. Jeg håber, at næste år, når vi fejrer 25-året for forbindelserne mellem EU og Mongoliet, kan en lignende begivenhed arrangeres i Bruxelles med mongolske film for en europæisk offentlighed.

"Jeg takker jer alle for at være her hos os i aften, og jeg ønsker jer en vidunderlig fremvisning. Lad magien begynde!"

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending