Følg os

Priser

Åbning af EU Film Festival

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

plakat-34bacEuropa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, Black Box Theatre, Ulaanbaatar, Mongoliet.

17 November 2013

Mine damer og herre,

reklame

”Det er både en ære og en fornøjelse at deltage i denne fejring af europæisk biograf i Mongoliet.

”Den store mexicanske forfatter, nobelprisvinderen og diplomaten, Octavio Paz skrev, at” enhver kultur er født i blanding, i interaktion, i konfrontation. Omvendt er det isoleret, at civilisationen dør ”.

”Dette er grunden til, at kulturelle begivenheder som denne festival, som muliggør disse direkte udvekslinger og en direkte dialog mellem forskellige måder at se på virkeligheden på, er så vigtige.

reklame

"Kultur handler om de betydninger, vi tilskriver verden. Og hver kultur beskriver verden på en anden måde. Det er således vigtigt at finde måder at engagere sig med hinanden og lære af hinanden.

"Det er meget vigtigt, at kunstnere og borgere generelt kan skabe og udtrykke sig i frihed. En af de film, du vil se i aften, Citizen Havel, Handler om den mand, der blev en leder af den såkaldte fløjlsrevolutionen i daværende Tjekkoslovakiet, der blev startet af studerende demonstration denne dag 24 år siden, på 17 November 1989. Denne søgen efter frihed inspirerede den mongolske demokratiske bevægelse, som begyndte med demonstrationen ledet af S. Zorig på December 10 samme år. Siden da har Mongoliet valgt demokratiets vej og vejen til frihed. Dens kulturelle og kunstneriske skabelse har også stor gavn.

"Som formand for Europa-Kommissionen er jeg også meget stolt af kvaliteten og mangfoldigheden af ​​europæisk biograf. Programmet for dette års filmfestival viser mangfoldigheden af ​​kulturer i EU: film fra mange forskellige lande på en lang række sprog , alligevel alle tydeligt europæiske.

"Europæisk biograf er et billede af Europa - et billede, der er værd at værne om, udvikle og promovere. Derfor har EU i de sidste 20 år støttet europæisk biograf gennem MEDIA-programmet og bidraget til at bringe mange inspirerende film til skærmen, herunder mere end et dusin Oscar- og Palme d'Or-vindere.

"Med MEDIA Mundus er vi gået et skridt videre - at undersøge mulighederne for globalt samarbejde inden for den audiovisuelle sektor. Vi mener, at samarbejde er vejen at gå, både for udviklingen af ​​vores kulturelle og kreative sektorer og for fremme af kulturel udveksling.

"Jeg er meget stolt over, at nogle af de mest succesrige mongolske produktioner af instruktør Byambasuren Davaa," Historien om den grædende kamel "og" Den gule hundes hule "var samproduktioner mellem Mongoliet og Tyskland og har draget fordel af støtte fra Medieprogram.

"Med vores fremtidige 'Kreative Europa'-program fra 2014 og frem, vil vi fortsætte med at støtte kulturelt og audiovisuelt samarbejde med vores partnere, især Mongoliet. [Kulturoperatører fra tredjelande får nu lettere adgang til samarbejde med Europa inden for området kultur op til 30% af de støtteberettigede omkostninger kan bruges i tredjelande].

"Biograf taler et universelt sprog. Det har betydning og relevans for alle mennesker, uanset deres nationale, kulturelle eller sociale baggrund. Film bringer mangfoldighed i forgrunden, samtidig med at de understreger de værdier, følelser og længsler, som vi alle deler som mennesker Jeg håber, at næste år, når vi fejrer 25-årsdagen for forbindelserne mellem EU og Mongoliet, kan der organiseres en lignende begivenhed i Bruxelles med mongolske film for en europæisk offentlighed.

"Jeg takker jer alle sammen for at være her hos os i aften, og jeg ønsker Dem en vidunderlig screening. Lad magien begynde!"

Priser

Ære mod inden for journalistik: Ansøg om Lorenzo Natali Media Prize i 2021 indtil 19. april

Udgivet

on

Ansøgninger åbnede den 1. marts til en af ​​verdens førende journalistiske priser - Lorenzo Natali Media Prize. Støttet af Europa-Kommissionen hylder prisen journalister fra hele verden for deres modige rapportering og for deres historier om mennesker og planeten, der fremhæver nogle af nutidens største udfordringer og inspirerende løsninger, der adresserer dem. For at markere lanceringen af ​​2021-udgaven sagde International Partnerships Commissioner Jutta Urpilainen: ”Den Europæiske Union står for ytringsfrihed i Europa og rundt om i verden. Gennem Lorenzo Natali Media Prize anerkender vi journalister, der har vovet, ofte med stor personlig risiko, at rapportere fakta og fortælle historierne, der kaster lys over emner som uretfærdighed, ulighed og miljøforringelse. Historier der viser de inspirerende måder, hvorpå folk reagerer. Hvis du er journalist, der netop har fortalt denne historie i det forløbne år, opfordrer jeg dig til at ansøge. ”

Sidste frist for tilmeldinger er 19. april 2021. Vinderne tildeles € 10,000. For flere detaljer, se venligst pressemeddelelse og Lorenzo Natali Media Prize-websted.

reklame

Læs

Priser

Fire #MEDIA-film vil konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

Udgivet

on

Den 76th Venice Film Festival startede den 28 august med 12-film understøttet af Media-programmet - EU's program til støtte for den europæiske film- og audiovisuelle industri. Fire af MEDIA-understøttede film er desuden blevet opført på listen til at konkurrere om Golden Lion: Sandheden af Hirokazu Kore-eda (Frankrig, Japan), Om endeløshed af Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden af Pietro Marcello (Italien, Frankrig) og Den malede fugl af Václav Marhoul (Tjekkiet, Ukraine, Slovakiet). Det Orizzonti konkurrence der er dedikeret til de seneste æstetiske og udtryksfulde trends i international biograf med MEDIA-understøttet Blanco en blanco af Theo Court (Spanien, Chile, Frankrig, Tyskland) og Mor af Rodrigo Sorogoyen (Spanien, Frankrig).

Filmen Effetti Domino af Alessandro Rosseto (Italien) vises i Sconfini-sektion der er dedikeret til art-house og genrefilm, eksperimentelle og kunstnerfilm. Fem yderligere film, der støttes af MEDIA, deltager i de uafhængige sektioner Giornate degli Autori såvel som i Venice International Film Critics Week afholdt parallelt med festivalen. Ved siden af ​​festivalen arrangerer Europa-Kommissionen også lørdag (31 august) European Film Forum. Flere detaljer om de MEDIA-understøttede film på Venice Film Festival er tilgængelige her, MEDIA-programmet her og på European Film Forum her. Flere oplysninger om Kommissionens støtte til de audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgængelige her.

Læs

Priser

10 byer, der konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titlen

Udgivet

on

Ti europæiske byer er blevet liste på listen til 2020 Den europæiske hovedstad for smart turisme konkurrence (præsenteret i alfabetisk rækkefølge): Bratislava (Slovakiet), Breda (Holland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenien), Málaga (Spanien), Nice (Frankrig), Ravenna (Italien) og Torino (Italien). De finalistiske byer blev udvalgt blandt i alt 35 ansøgninger fra 17 EU-medlemsstater.

Den europæiske hovedstad for smart turisme blev foreslået som en forberedende foranstaltning af Europa-Parlamentet og gennemføres af Europa-Kommissionen. Det sigter mod at fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bæredygtig og inklusiv turismeudvikling samt sprede og lette udvekslingen af ​​bedste praksis. Dette EU-initiativ anerkender enestående resultater fra europæiske byer som turistdestinationer i fire kategorier: Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

Sidste år vandt Helsinki og Lyon åbningskonkurrencen, og de to byer har i fællesskab titlerne af European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Dette er den anden udgave af konkurrencen om at tildele to byer som de europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020. De to vindende byer vil drage fordel af kommunikation og branding support i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en specialbygget skulptur til deres bycentre samt skræddersyede salgsfremmende handlinger.

Derudover uddeles fire priser til anerkendelse af resultater i de enkelte kategorier af konkurrencen (Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vindende byer annonceres og tildeles ved en prisuddelingsceremoni, der finder sted som en del af det europæiske turistforum i Helsinki den 9-10 oktober 2019.

Baggrund

I den første fase af konkurrencen vurderede et uafhængigt ekspertpanel ansøgningerne. Alle finalistbyer viste fremragende karakter i de fire konkurrencekategorier samlet.

I anden fase rejser repræsentanter for de 10 finalistbyer til Helsinki for at præsentere deres kandidaturer og det program for aktiviteter, der er planlagt til 2020 foran den europæiske jury. Den europæiske jury mødes den 8. oktober 2019 og vælger to byer til at blive europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020.

Udvælgelsen af ​​de mest innovative projekter, ideer og initiativer, som byerne har indsendt til det sidste års konkurrence, findes i Kompendium af bedste praksis, guide til smart turisme i EU. For alle de seneste nyheder om Den europæiske hovedstad for smart turisme, tilmeld dig nyhedsbrev, eller følg videre Facebook or Twitter.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending