Følg os

Forsiden

Château Leognan: Phoenix Philippe og Chantal Miecaze

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Philippe og Chantal Miecaze er parret, der fødte Château Leognan for anden gang - både til det mytiske palæ fra det 17. århundrede og den udsøgte, rige rødvin fra dets vinmarker. Miecaze kom til Bordeaux for at realisere deres drøm om at legemliggøre legenden om Leognan-vine - det magiske univers afbildet på dets emblem, med to føniks, der drikker af den evige ungdoms gral.

vin1rz4

I dag, hvor det karismatiske ægtepar byder gæster velkommen til deres pragtfulde palæ, kan man næsten ikke forestille sig det omfattende restaureringsarbejde, som de har udført siden 2006, hvor de erhvervede ejendommen. "Selvom de var fantastiske, mistede vinmarkerne på slottet deres identitet og bidrog til produktionen af ​​Grand Cru-graven fra det andet vinhus i nærheden, og slottet var en total ruin, hvor vand dryppede gennem taget. Kapellet var endnu i dårligere stand," siger Philippe Miecaze til EU Reporter. "Da vi startede med ret kedelige obligatoriske administrative procedurer, kunne vi ikke have troet, at der ville være plads til magi..."

reklame

wine2new

Den første overraskelse kom med en lokal arkitekt, som havde tegninger af kapellets farvede antikke vinduer i sin besiddelse - ingen troede, at sådanne tegninger fandtes. Den anden kom, da fliserne med slottets emblem dukkede op af støvet på gulvet. "Hvad skal ellers dekorere flasken, hvis ikke symbolet på evigt liv fra fliserne i slottets Leognan-kapel," spørger Miecaze. Men at bære sådan et ædelt emblem fra det gamle kapel på en almindelig vinflaske var ikke godt nok - Miecaze'en, der altid var på udkig efter perfektion, valgte i stedet en specialdesignet flaske.

wine3new

Følelsen for æstetik og design er et af de mest integrerede elementer i Miecazes' succes – slottet er blevet restaureret med stor smag, der kombinerer gammelt og nyt, ligesom de besøgendes værelser, der har udsigt over det gamle kapel. Og det samme er vinproduktionen, der respekterer naturen og også bruger de mest avancerede teknologier.

wine4new

"Det var noget af en oplevelse for os at komme ind på markedet for de mest sofistikerede Bordeaux-vine, og især med navnet 'château', der repræsenterer halvdelen af ​​appellationens navn," sagde Chantal. "Det var overvældende at vinde tre gyldne medaljer i træk lige fra starten," tilføjede hun med et smil.

wine5new

Chateau Leognan kom frem i rampelyset som en sand stjerne: 'Challenge International du Vin'-guldmedaljen i 2007, Gold of the Bordeaux Wine Awards i 2008 og en særlig pris skabt til Leognan ud over det andet guld i Lyon for at hædre dets ekstraordinære kvaliteter. "De skabte Grand Medaille d'Or specielt til Château Leognan, da de ikke havde denne pris før," afslører Miecaze stolt.

Chantal Miecaze ligner en fe, og lever op til sit image - uanset hvad hun rører ved, bliver det pyntet og opnår en lang levetid. Renæssancen af ​​palæet repræsenterer parrets holdning til livet og verden, og de deler en passion for natur og dyr. Ved siden af ​​den gamle pony, som startede et nyt liv i slottets vidunderlige omgivelser, er showets sande stjerne den unge Boxer-hund, Violette.

"Folk kan godt lide at holde kontakten med os, efter de har besøgt slottet," tilføjer Chantal. "Château-vennerne på Facebook gav navnet til en ung bokser, som kom for at slutte sig til vores gamle Max. Vi ville ønske, vi kunne svare alle beundrerne af Château Leognan, men det er svært," siger hun, mens hun mindes et triumferende besøg i Kina, hvor parret modtog et særligt trofæ.

Betyder det, at hele vinproduktionen så skal til Kina? Philippe insisterer på ikke, for på trods af deres kommercielle succes er salg ikke det ultimative mål: parret planlægger snart at åbne en restaurant for at dele stedets ro og poesi med besøgende og selvfølgelig hæve et glas af det udsøgte Château Leognan – Føniksens magiske drik.

Billeder fra Château Leognan, 16. oktober 2013.

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending